4G och 3G – Skillnad på surf

Idag så släpps i princip alla nya mobiltelefoner med 4G-stöd. Det gäller åtminstone när man pratar om smartphones, sitter du på en gammal knappmobil finns det inge 4G att tala om. En av de starkaste fördelarna gällande 4G-nätet mot det gamla 3G-nätet är hur oerhört smidigt allt flyter på. Oavsett om du surfar på nätet, streamar film eller sitter i en videokonferens är allt bättre och snabbare. Read more

Vilket nät går Vimla i?

Vimla är ett dotterbolag till Telenor och använder därför Telenors nät, både till samtal och surf. Det kan liknas till förhållandet mellan Halebop och Telia, där Halebop är dotterbolag till Telia och använder deras nät.

Många av alla frågor vi får är angående nät och täckning. För att få en helhetsbild av läget rekommenderas vår artikel vilka operatörer delar nät. Där finns Sveriges alla operatörer listade med vilket nät som används för samtal och för 4G-surf. Read more

Telenor lanserar obegränsad surf & höjer potter

Som svar på Tele2s introduktion av abonnemanget Unlimited har nu Telenor lanserat ett liknande mobilabonnemang: Telenor Frihet Obegränsad.  Det är i samband med slopandet av roaming i EU/EES som flera operatörer sett över sina abonnemang och gjort förändringar. När det gäller Telenor har de höjt surfpotten på sina abonnemang från 12 till 20 GB, 24 till 40 GB och 40 till 60 GB och behåller samtidigt priset. Telenors största abonnemang som förut innehöll 100 GB/mån har nu inga begränsningar. Läs mer på vår sida om abonnemang med obegränsad surf! Read more

Tele2 Unlimited – abonnemanget med fri surf

Ibland kan din datamängd vara förbrukad i slutet av månaden, oavsett hur försiktig du varit. Som om alla gigabytes bara försvunnit på något magiskt sätt. För att motverka detta fenomen har Tele2 lanserat Sveriges första mobilabonnemang med helt fri surf. Eller, iallafall det första sedan Telenor avskaffade sitt abonnemang Telenor Fastpris, som också hade obegränsad surf, år 2013. Tele2 Unlimited, som det nya abonnemanget heter, kostar 499 kr och har inget som helst tak på surfmängden i Sverige. Ett extra kostnadsfritt datakort är också inkluderat, vilket kan användas exempelvis i din padda. Det betyder att du kan ha fri surf i både mobilen och paddan på samma gång.

Read more

Tips för dig som ska köpa mobiltelefon

Mobiltelefonen är så mycket mer än bara en telefon idag. För de som använder sig av en så kallad smartphone finns det nästan inga begränsningar på vad man kan göra med sin mobiltelefon. Du kan läsa bloggar, betala räkningar, spela in film, se på film, kolla busstabeller och oändligt mycket mer. Det är du som användare som sätter gränserna. Du bestämmer vilka applikationer som ska finnas och på så sätt har du fullständig kontroll på funktionalitet.

Den nya funktionaliteten i samband med de stora skärmarna, även dessa nya, har gjort smartphones till en världssuccé. Hur många, både barn och vuxna, är det inte som har rätt svårt att låta bli sin mobiltelefon?

Köpa mobiltelefon

Att tänka på när du ska köpa mobiltelefon

Som vi tog precis innan så är det applikationerna som står för mycket av telefonernas mångsidighet. Dessa kan vara gratis, billiga eller ganska dyra.

Är det så att många applikationer körs och laddas ner på en gång så behöver mobilen hög prestanda. Detta för att det blir mer arbete när alla program är igång och telefonen samtidigt ska fungera som vanligt. När mobiltelefonen måste jobba hårdare dras också mer batteri. Om du hade tänkt använda mycket applikationer, exempelvis spel, så kan batteritiden vara smart att ha i åtanke vid köp.

En annan sak som kan vara bra att se efter är minneskapaciteten som mäts i GB(gigabyte). Desto mer lokalt lagrat innehåll du har ju mer minne behövs. Innehållet kan exempelvis vara bilder, filmer, spel och dokument. Har du planer på att se på film i telefonen och spela mycket spel så bör du välja en med mycket lagringsutrymme.

Vad ska jag välja för telefon då?

Vilken mobiltelefon?Att svara på den frågan är i princip omöjligt då människor föredrar olika saker. Oftast så står valet mellan Apples iPhone eller en Android-telefon som Samsung Galaxy. Dessa två är de vanligaste mobiltelefonerna på marknaden och av goda skäl. Under fliken mobil kan du läsa mer om de olika telefonerna.

Ett smart tips om du inte bryr dig så mycket om att ha det senaste är att köpa en äldre modell. I och med den snabba utvecklingen sjunker priserna snabbt också. På så sätt kan du köpa en riktigt bra mobiltelefon med den prestanda du behöver till ett mycket billigare pris.

Gå in på fliken mobil för att jämföra hur mycket olika telefoner kostar hos olika mobiloperatörer.

Dual SIM – Sammanfattning

Att använda sig utav dubbla SIM-kort är något som länge varit vanligt i Asien men nästan okänt i Sverige. Nu håller detta på att ändras på och fler telefoner som stödjer funktionen Dual SIM börjar dyka upp.

Varför ska man ha två SIM-kort?

En av de vanligaste anledningarna är att du kan ha samma mobiltelefon både till jobbet och privat fast samtidigt med olika nummer. Du kan stänga av jobbdelen av telefonen vid dagens slut. Smidigt eller hur?

En annan anledning är smidigheten vid utlandsvistelse. Då kan du både ha ett lokalt SIM-kort för att surfa billigt och även bli kontaktad på ditt vanliga telefonnummer. Read more

Bästa mobilen 2017 – Vilken är det?

Detta är en fråga som ofta kommer upp inom mobilvärlden; Vilken mobiltelefon är den bästa just nu? Tidskriften M3 har genomfört ett genomgående test av de populäraste mobiltelefonerna på den svenska marknaden och rangordnat telefonerna utefter ett betygsystem från ett till tio.

När man kollar på utvecklingen av smartphones kommer det nyare och bättre telefoner hela tiden. I år har det blivit en stor förbättring vad som gäller trådlös kommunikation, HD-ljud, kameror och mycket mer. Mobilerna som släppts har väldigt överraskande specifikationer överlag och de flesta konkurrerar med kameror och skärmar som är bättre än vad vi kunde tänka oss för några år sedan. Read more

Bäst mobiltäckning ute på landet

Gillar du att vara ute i naturen? Då har du säkerligen märkt att mobiltäckningen kan vara riktigt usel lite här och där. Bor man ute på landet kan detta problem väga tungt. Man kanske betalar alldeles för mycket för sitt abonnemang då man inte vågar byta på grund av risken av att förlora signalen. I den här artikeln visar vi hur du kan veta vilka operatörer som har mobiltäckning vid ditt boende.

Mobiltäckning på landet

Det går inte att säga att en enskild operatör har mycket bättre täckning då det varierar stort beroende på var i landet man talar om. Flera tester har visat att Telias nät har den bästa täckningen. Sedan varierar andraplatsen lite beroende på vilket test man kollar på men Telenor och Tele 2 brukar slåss om platsen. Telia brukar ha bäst täckning oavsett om det gäller 2G, 3G eller 4G. Detta garanterar ju dock inte att de har bäst täckning där just du bor. Read more

Så tar du reda på hur mycket surf du använder på mobiltelefonen

I denna artikel tänker vi gå igenom ett vanligt problem många har när de ska välja ett nytt mobilabonnemang. Nämligen hur man går tillväga för att se vilken mängd surf man gör av med.

Detta är egentligen det bästa och mest precisa tillvägagångssättet för att veta hur mycket datatrafik som behövs i sitt nya abonnemang. Det är ju din egen surfmängd du kollar. På alla lite nyare smartphones som använder sig av IOS eller Android Är detta väldigt enkelt. Det finns redan inbyggt i telefonen under inställningarna.

Read more