Telenor lanserar obegränsad surf & höjer potter

Som svar på Tele2s introduktion av abonnemanget Unlimited har nu Telenor lanserat ett liknande mobilabonnemang: Telenor Frihet Obegränsad. Det är i samband med slopandet av roaming i EU/EES som flera operatörer sett över sina abonnemang och gjort förändringar. När det gäller Telenor har de höjt surfpotten på sina abonnemang från 12 till 20 GB, 24 till 40 GB och 40 till 60 GB och behåller samtidigt priset. Telenors största abonnemang som förut innehöll 100 GB/mån har nu inga begränsningar.

Begränsningar trots fri surf

Det nya, obegränsade Telenor Frihet har en spärr på 20 GB per dag. När (eller snarare om) du förbrukar 20 GB på en dag krävs en manuell påfyllning via sms för att få ytterligare surf. Tele2s motsvarande fria abonnemang har en gräns efter 5 GB. Detta är för att motverka missbrukning av erbjudandet genom att exempelvis agera server/värd åt tredjehandspart.

Obegränsad surf inom hela familjen

Telenor erbjuder sina kunder att teckna familjeabonnemang, där ett huvudabonnemang väljs och sen delas surfen på fler simkort inom familjen. I och med lanseringen av Telenor Frihet Obegränsad betyder det att samtliga familjemedlemmar kan få fri surf om man väljer det som huvudabonnemang. Läs också gärna vår artikel om familjeabonnemang som reder ut frågan om det är värt att skaffa ett familjeabonnemang. Om inte annat kan det vara intressant att få fri surf till alla i familjen.

Surfa i EU/EES med Telenor

Telenor har erbjudit generösa roaming-villkor i nästan ett års tid nu. All surf ingår i EU/EES, Thailand, Malaysia och Myanmar förutom på just det obegränsade abonnemanget. Då ingår istället 100 GB utomlands. Detta får ändå betraktas som bra villkor för alla som inte vill känna sig begränsade på semestern eller jobbresan.

Alla Telenors abonnemang

 AbonnemangSurfSamtalSMS/MMSPrisBindning 
Frihet 1.5 GBFriaFria 249 kr/mån-Läs mer
Frihet 3 GBFriaFria 249 kr/mån24 månLäs mer
Frihet 1.5 GBFriaFria 249 kr/mån24 månLäs mer
Frihet 3 GBFriaFria 299 kr/mån-Läs mer
Frihet 6 GBFriaFria 299 kr/mån24 månLäs mer
Frihet 20 GBFriaFria 329 kr/mån24 månLäs mer
Frihet 6 GBFriaFria 349 kr/mån-Läs mer
Frihet 40 GBFriaFria 379 kr/mån24 månLäs mer
Frihet 20 GBFriaFria 399 kr/mån-Läs mer
Frihet 60 GBFriaFria 429 kr/mån24 månLäs mer
Frihet 40 GBFriaFria 499 kr/mån-Läs mer
Frihet Fri surf!FriaFria 549 kr/mån24 månLäs mer
Frihet 60 GBFriaFria 599 kr/mån-Läs mer
Frihet Fri surf!FriaFria 749 kr/mån-Läs mer

 

Tele2 Unlimited – abonnemanget med fri surf

Ibland kan din datamängd vara förbrukad i slutet av månaden, oavsett hur försiktig du varit. Som om alla gigabytes bara försvunnit på något magiskt sätt. För att motverka detta fenomen har Tele2 lanserat Sveriges första mobilabonnemang med helt fri surf. Eller, iallafall det första sedan Telenor avskaffade sitt abonnemang Telenor Fastpris, som också hade obegränsad surf, år 2013. Tele2 Unlimited, som det nya abonnemanget heter, kostar 499 kr och har inget som helst tak på surfmängden i Sverige. Ett extra kostnadsfritt datakort är också inkluderat, vilket kan användas exempelvis i din padda. Det betyder att du kan ha fri surf i både mobilen och paddan på samma gång. Read more

Tips för dig som ska köpa mobiltelefon

Mobiltelefonen är så mycket mer än bara en telefon idag. För de som använder sig av en så kallad smartphone finns det nästan inga begränsningar på vad man kan göra med sin mobiltelefon. Du kan läsa bloggar, betala räkningar, spela in film, se på film, kolla busstabeller och oändligt mycket mer. Det är du som användare som sätter gränserna. Du bestämmer vilka applikationer som ska finnas och på så sätt har du fullständig kontroll på funktionalitet.

Den nya funktionaliteten i samband med de stora skärmarna, även dessa nya, har gjort smartphones till en världssuccé. Hur många, både barn och vuxna, är det inte som har rätt svårt att låta bli sin mobiltelefon? Read more

Dual SIM – Sammanfattning

Att använda sig utav dubbla SIM-kort är något som länge varit vanligt i Asien men nästan okänt i Sverige. Nu håller detta på att ändras på och fler telefoner som stödjer funktionen Dual SIM börjar dyka upp.

Varför ska man ha två SIM-kort?

En av de vanligaste anledningarna är att du kan ha samma mobiltelefon både till jobbet och privat fast samtidigt med olika nummer. Du kan stänga av jobbdelen av telefonen vid dagens slut. Smidigt eller hur?

En annan anledning är smidigheten vid utlandsvistelse. Då kan du både ha ett lokalt SIM-kort för att surfa billigt och även bli kontaktad på ditt vanliga telefonnummer. Read more

Bästa mobilen 2017 – Vilken är det?

Detta är en fråga som ofta kommer upp inom mobilvärlden; Vilken mobiltelefon är den bästa just nu? Tidskriften M3 har genomfört ett genomgående test av de populäraste mobiltelefonerna på den svenska marknaden och rangordnat telefonerna utefter ett betygsystem från ett till tio.

När man kollar på utvecklingen av smartphones kommer det nyare och bättre telefoner hela tiden. I år har det blivit en stor förbättring vad som gäller trådlös kommunikation, HD-ljud, kameror och mycket mer. Mobilerna som släppts har väldigt överraskande specifikationer överlag och de flesta konkurrerar med kameror och skärmar som är bättre än vad vi kunde tänka oss för några år sedan. Read more

Bäst mobiltäckning ute på landet

Gillar du att vara ute i naturen? Då har du säkerligen märkt att mobiltäckningen kan vara riktigt usel lite här och där. Bor man ute på landet kan detta problem väga tungt. Man kanske betalar alldeles för mycket för sitt abonnemang då man inte vågar byta på grund av risken av att förlora signalen. I den här artikeln visar vi hur du kan veta vilka operatörer som har mobiltäckning vid ditt boende.

Mobiltäckning på landet

Det går inte att säga att en enskild operatör har mycket bättre täckning då det varierar stort beroende på var i landet man talar om. Flera tester har visat att Telias nät har den bästa täckningen. Sedan varierar andraplatsen lite beroende på vilket test man kollar på men Telenor och Tele 2 brukar slåss om platsen. Telia brukar ha bäst täckning oavsett om det gäller 2G, 3G eller 4G. Detta garanterar ju dock inte att de har bäst täckning där just du bor. Read more

Så tar du reda på hur mycket surf du använder på mobiltelefonen

I denna artikel tänker vi gå igenom ett vanligt problem många har när de ska välja ett nytt mobilabonnemang. Nämligen hur man går tillväga för att se vilken mängd surf man gör av med.

Detta är egentligen det bästa och mest precisa tillvägagångssättet för att veta hur mycket datatrafik som behövs i sitt nya abonnemang. Det är ju din egen surfmängd du kollar. På alla lite nyare smartphones som använder sig av IOS eller Android Är detta väldigt enkelt. Det finns redan inbyggt i telefonen under inställningarna.

Read more

Fingeravtrycksstöd i Mobilt BankID för Android

Äntligen så har androidvarianten av Mobilt BankID uppdaterats och nu finns möjlighet att använda sig av fingeravtrycks-autentisering även där.

Bild Mobilt BankID

Ungefär i mitten av mars så rullades en betaversion ut av Mobilt BankID för Android där det fanns möjlighet att signera med sitt fingeravtryck. Det är inte förens några dagar sen dock som tjänsten har implementerat det på den vanliga applikationen.

Är du sugen på att börja använda ditt fingeravtryck istället för en kod så finns uppdateringen att hämta i Google Play-butiken. Observera att fingeravtryck-autentisering hittills endast fungerar med tjänster som själva accepterat detta som metod, vilket inte är så många. Däremot har vi inom techvärlden sett en väldigt stor ökning på både användande och efterfrågan av sådana här typer av autentisering istället för lösenord. Både på grund av bättre säkerhet men och smidigheten. I och med det så kan vi tänka oss att de flesta tjänster börjar acceptera fingeravtrycks-autentisering inom kort.

Read more

Samsung Galaxy S8 och S8+ – All information inför säljstart

En superb infinity-skärm, ny kraftfull prestanda och ett fräscht gränssnitt. Samsung Galaxy S8 och Galaxy S8+ har det bästa av det mesta, men är fortfarande några av de smidigaste telefonerna.

 

Samsung Galaxy S8 med abonnemangSamsung Galaxy S8 – Skärmen

Den nya skärmen kallar Samsung för Infinity-Display och syftar på hur den tar upp nästan hela telefonens framsida. Storleken är 5,8 tum på S8:an och 6,2 tum på S8+. Längs sidorna går en otroligt smal remsa som knappt är synlig och på över- och undersidan sitter så lite ram som går. Båda mobilerna får en upplösning på 2960x1440px och ett bildförhållande på 18.5:9 istället för det vanliga 16:9. Med dessa specifikationer får du hela 36 % mer videoyta enligt Samsung själva i jämförelse med deras föregångare Galaxy S7. Read more