Företagsabonnemang – jamför och hitta det bästa

Jämför företagsabonnemang från alla operatörer på snabbaste sätt. Här hittar du samtliga mobilabonnemang för företag – från de bästa operatörerna. Ett företagsabonnemang passar lika bra oavsett hur stort eller litet ditt företag är.

Bästa företagsabonnemang 2024


1 GB
Mobilnät
Abonnemang för
Populära val
Filtrera Applicera filter

Billigast

 • Billigast
 • Mest surfgräns
 • Minsta surfgräns

Operatörer med företagsabonnemang

Jämför företagsabonnemang: vilket ska du välja?

De billigaste företagsabonnemangen hittas bäst genom jämförelser –  precis samma sätt som för vanliga mobilabonnemang. Kanske är det ännu viktigare att surfen inte tar slut när du använder mobilen i jobbet, så tänk på det när du väljer din surfmängd.

Idag sköter allt från mail till betalningar med mobilen, och står du utan internet kan det uppstå jobbiga situationer. Det är, som tur är, enkelt att förebygga genom att teckna ett stort abonnemang från början. Vill du ha mobiltelefoner till ditt företagsabonnemang kan du hitta det på respektive operatörs hemsida.

Ångerrätten gäller inte företagsabonnemang

En sak att tänka på är att ett företags inte omfattas av den allmänna ångerrätten på 14 dagar. Det går dock i vissa fall att ta kontakt med operatören och be om öppet köp skriftligen. Vill du alltså ha någon ångerrätt så måste operatören gå med på det innan du tecknar abonnemanget.

Tips när du jämför företagsabonnemang

De flesta mobiloperatörer vill inte bara sälja ett abonnemang eller telefon till ditt företag. När du tecknar ett företagsabonnemang finns det ofta genomtänkta tilläggstjänster att addera. Ett exempel är extra datakort till surfplattan så att du alltid har internet i den med. I den digitala världen i lever i idag är det svårt att framstå som professionell utan tillgång till internet.

Se därför till att alla företagets mobiler och surfplattor alltid har tillgång till internet, var du än befinner dig. Det finns alla möjliga tjänster och lösningar som gör ditt företag lite mer digitalt och lite “bättre”. Dessa kan i vissa fall vara nödvändiga att ha, men för många mindre företag finns ingen anledning att skaffa dessa tillägg.

Många operatörer erbjuder företag följande tjänster:

 • Mobiltelefon och abonnemang
 • Betallösningar som Izettle kortläsare. (Kanon för de som jobbar med dagliga transaktioner.)
 • Växeltjänster
 • Surfplattor
 • Bredband
 • Konferenslösningar
 • Molntjänster

För många startups och mindre företag räcker det långt med ny smartphone och ett abonnemang för de anställda.

Jämför företagsabonnemang: Alla operatörer

Här kommer en kort genomgång av alla mobiloperatörer som vänder sig mot företagsmarknaden. Det är stor skillnad mellan operatörerna vad gäller marknadsandelar, tjänster, popularitet och inte minst pris. Den kompletta prisjämförelsen hittar du högre upp.

Hallon företag – billigaste företagsabonnemanget

Hallon är uppstickaren som erbjuder marknadens billigaste abonnemang. De har inga dolda avgifter eller pristillägg som tillkommer. Lösningen med allra lägst pris är Hallon 6 GB för 99 kr/mån, men det finns ända upp till 100 GB per månad hos Hallon. 

Priset är deras främsta konkurrensfördel och skiljer sig mycket mot de andra aktörerna. Det blir några kronor på ett år som kan investeras på bättre håll inom verksamheten. Hallon har också hårdvara, alltså mobiler, att sälja till sina kunder. Deras täckning är bra i 3s nät, vilket också är deras systerbolag. Det är lätt att byta till Hallon, och du får ta med dig ditt gamla nummer i flytten. Allt sker digitalt via deras hemsida.

Det är inte alltid lätt att veta vart ditt bolag är påväg i framtiden, och därför kan det kännas svårt att skriva på avtal för två år in i framtiden. Fördelen med Hallon Företag är att de inte har någon bindningstid, så du kan avbryta allt från en månad till nästa. De har också mycket fina erbjudanden; 25 GB extra surf och tillgång till surfpott där oanvänd surf sparas. Det populäraste abonnemanget är 25 GB för 149 kr/mån, vilket också är det som flest av våra företagsbesökare väljer att teckna.

Telness – nystartat och inriktat på företag

Telness är en ny mobiloperatör som bara erbjuder sina tjänster till företag som grundades sent 2017. De har förhållandevis bra priser, även om det inte är i klass med Hallon på den fronten. De marknadsför sig som okomplicerade och, vad vi uppfattar det som, moderna. I appen och på hemsida har du översikt över hela företagets abonnemang och fakturor på ett enkelt sätt. Du kan se hur mycket surf dina anställda har använt, om de behöver uppgradera eller minska surfmängden. Inga bindningstider eller dolda avgifter uppskattas. De andas transparens.

När det gäller deras abonnemang finns fyra storlekar: 3 GB, 10 GB, 30 GB och 100 GB. De har även avancerade växeltjänster att lägga till.

De flesta kommer inte behöva större mängder, men skulle det vara så finns möjlighet att ta kontakt med Telness för att få fram en lösning. De använder sig av Telias mobilnät vilket är bra. Telness är en helt digital operatör som sköter allt via webb och app – vilket banar för lägre priser, men förhoppningsvis utan att tumma på kvalitén. Vi har inte testat Telness själva, men de har konkurrenskraftiga erbjudanden.

Telia – giganten på företagssidan

Telia har sedan monopolets tider varit dominerande inom telekom hos landets företagare. Och länge har det varit med rätt. De har haft den bästa täckningen och lösningarna, men har idag halkat efter på flera områden. Deras mobilnät är fortfarande av högsta rang, men de andra operatörerna har byggt ut sina nät och kommit ikapp Telia i hänsyn av täckning. De har fortfarande många, om inte flest, tilläggstjänster i sitt utbud vilket är en fördel.

Det betyder att väljer du Telia som leverantör av telekom till ditt företag behöver du inte ha fler aktörer att göra med. Du kan ha allt från bredband till mobiltelefoni, molntjänster, konferenser och växel via Telia.

En annan, stor, fördel är deras vidsträckta butiksnät i landet. Nästan var du än är har du en butik inom 5 mils radie redo att hjälpa dig med eventuella problem.

Telias företagslösningar heter Jobbmobil Multi och sträcker sig från 2 GB för 399 kr/mån upp till 120 GB för 699 kr/mån. De har även lagt till möjligheten med Obegränsad Surf. Det är ett vitt spektrum och det finns en lösning som passar alla. Huruvida det är det bästa för någon låter vi vara osagt.

Det negativa med Telia företagsabonnemang är priset. Telia är dyrast i klassen och deras minsta lösning kostar hisnande 399 kr/mån för 2 GB surf. Det är ingenting som någon företagare rekommenderas betala, när du får tillgång till samma mobilnät via exempelvis Telness.

Kort och gott – bra tjänster men alldeles för dyrt.

Telenor Företag – bra eller dåligt?

Den norska operatören Telenor erbjuder sina företagskunder massor av tjänster, däribland flera stora företagsabonnemang med mycket surf. Abonnemangen gick tidigare under namnet Affärspaketet EU men heter idag det standardiserade “företagsabonnemang”. 

De har surfmängder från 2 GB till obegränsad surf och erbjuds med eller utan bindningstid. Att välja utan bindningstid kostar mellan 20-35 % mer beroende på hur mycket surf du vill ha.

I alla affärspaket ingår fria samtal till kollegor i hela världen, en stor fördel. Från 2 GB och uppåt får du med Telenor One X – ett kommunikationsverktyg som kan göra vardagen smidigare.  Alla abonnemang går att köpa med eller utan mobil.

Hos Telenor finns möjlighet att  teckna så kallat företagsavtal som ger dig extra fördelaktiga villkor. Bland annat erbjuds upp till 10 % rabatt på alla mobilabonnemang inom företaget. De har också en gratis behovsanalys som du kan ta del av utan krav på köp.

Du får också med 100 GB molnlagring hos Capture, och möjlighet att testa tjänsterna gratis i 30 dagar innan du beställer någonting.

Tele2

Även Tele2 har en icke-försumbar del av marknaden för företagsabonnemang. Det är en helhetsleverantör som kan ta hand om hela den digitala biten av företaget, med allt från drift till IT-support. Vad det gäller täckning är den bra, lika bra som de andra operatörerna.

En fördel med Tele2 är att de har riktigt fördelaktiga kampanjer på hårdvara som är tidsbegränsade. Ofta kombineras en mobil eller surfplatta med ett abonnemang, alternativt båda delar. Deras abonnemang går under samma namn som för privatpersoner: Tele2 FastPris.

Tyvärr är lösningarna dyra. Nästan lika dyra som Telia, men inte riktigt. Tele2 Fastpris företag 3 GB som är minst kostar 319 kr/mån och det största, Fastpris företag Unlimited med fri surf, kostar 599 kr/mån.

Värt att notera är att samma abonnemang kostar endast 499 kr/mån för privatpersoner. Hos Tele2 får du får själv välja om du vill ha bindningstid eller inte vilket är en positiv aspekt.

Tre företag

Även den sista av de fyra stora mobiloperatörerna erbjuder självklart sina tjänster till ditt företag. De gör det dels via sitt egna varumärke, det vill säga 3, men också via sitter dotterbolag Hallon som vi behandlat ovan.

Du väljer själv vilket av de både operatörerna du vill använda, men kom ihåg att tjänsten är snarlik oavsett vilken du väljer. Moderbolaget, 3, är lite dyrare men du får då tillgång till deras butiksnät som finns runt om i landet.

Hallon har istället klart bättre erbjudanden med surfpott, extra data och lägre priser. Välj det som passar dig bäst.

Sammanfattning företagsabonnemang

 • Priserna skiljer sig väldigt mycket mellan operatörerna.
 • Företagsabonnemangen är väldigt lika hos alla operatörer gällande täckning & support.
 • Bästa företagsabonnemanget finns hos Hallon. Tveklöst billigast och en bra operatör.
 • Behöver du fler tilläggstjänster, som växel, så vänd dig i första hand till Telness. Utöver de finns även Telenor, Telia eller Tele2.

De allra flesta av våra besökare väljer att teckna firmans tjänster hos Hallon.

Vanliga frågor om företagsabonnemang

Varför ska man jämföra företagsabonnemang?

Genom en prisjämförelse får du en lättförståelig bild av alla mobiloperatörers abonnemang samtidigt. Det är krångligt att gå igenom 10 operatörers erbjudanden via deras hemsidor – för att inte tala om hur krångligt det är att komma ihåg allt. Hos oss finns all information du behöver på en och samma plats. Smidigt!

Vilket är det billigaste företagsabonnemanget?

Hallon 6 GB är det absolut billigaste (och populäraste!) och kostar endast 99 kr/mån med 6 GB surf. Det näst billigaste är också från Hallon – 25 GB för 149 kr/mån. Två mycket populära alternativ, speciellt för mindre företag.

Bästa företagsabonnemang?

Det bästa företagsabonnemanget baserat på pris, tillgänglighet och stabilitet är Hallon 25 GB. Bra täckning, mobilnät som aldrig strular och god företagssupport tar dem upp i toppen. Vi har hittills talat mycket om deras priser, så vid det här laget vet du att hos Hallon betalar ni aldrig för mycket.