Vimlas ambition är att bli Sveriges mest användarvänliga mobiloperatör. För att bli det har de inga bindnings-, uppsägnings- eller startavgifter, bra täckning i Telenors nät, och som kund hos Vimla sparas all oanvänd surf vid månadsskiftet i en pott (max 100GB) som kan användas längre fram. Detta gäller också samtal, SMS och MMS om man väljer ett abonnemang utan fria samtal/SMS/MMS.

Väljer du att teckna ett mobilabonnemang hos Vimla erbjuder de 50% rabatt under de första tre månaderna och 20GB extra i surfpotten direkt. Dessutom har de förmånliga rabatter för -18 år, studenter och 55+.

Vimlas täckningskarta finns att beskåda här (eftersom de går i Telenors nät ligger den på Telenors hemsida).

– Går i Telenors 4G-nät
– Ingen bindningstid eller startavgift
– Ingen uppsägningstid
– Chattsupport vardagar 09.00-17.00
– 50% rabatt första tre månaderna
– 20GB extra surfpott till alla nya kunder

VIMLA.SE
 AbonnemangSurfSamtalSMS/MMSPris 
Mindre 4 GB60 st600 st
100kr
50 kr/mån
LÄS MER
Mindre (Student, barn, 55+) 6 GB60 st600 st
100kr
50 kr/mån
LÄS MER
Mer 2 GBFriaFria
100kr
50 kr/mån
LÄS MER
Mer (Student, barn, 55+) 3 GBFriaFria
100kr
50 kr/mån
LÄS MER
Mindre (Student, barn, 55+) 10 GB60 st600 st
150kr
75 kr/mån
LÄS MER
Mer 4 GBFriaFria
150kr
75 kr/mån
LÄS MER
Mer (Student, barn, 55+) 6 GBFriaFria
150kr
75 kr/mån
LÄS MER
Mindre 10 GB60 st600 st
200kr
100 kr/mån
LÄS MER
Mindre (Student, barn, 55+) 25 GB60 st600 st
200kr
100 kr/mån
LÄS MER
Mer (Student, barn, 55+) 10 GBFriaFria
200kr
100 kr/mån
LÄS MER
Mer 10 GBFriaFria
250kr
125 kr/mån
LÄS MER
Mer (Student, barn, 55+) 25 GBFriaFria
250kr
125 kr/mån
LÄS MER
Mindre 25 GB60 st600 st
250kr
125 kr/mån
LÄS MER
Mer 25 GBFriaFria
300kr
150 kr/mån
LÄS MER

Vimla mobilabonnemang

Mobiloperatören Vimlas fördelar och nackdelar

Vimla är en nytänkande mobiloperatör som, liksom alla andra operatörer, har flera för- och nackdelar. En vanlig fråga vi ofta får är vilket nät Vimla går i. Eftersom det är ett helägt dotterbolag till Telenor går Vimla i Telenors mobilnät som har bland den bästa täckningen du kan hitta i Sverige.

Fördelar

Vimla har 50 % rabatt på alla mobilabonnemang under de första tre månaderna för nya kunder. Det betyder att du kan teckna ett abonnemang hos Vimla, njuta av 50 % rabatt i tre månader och sedan byta. Andra bra saker är att alla deras mobilabonnemang är helt utan bindningstider och uppsägningstid. Det betyder att du kan byta abonnemang på månadsbasis precis som ett kontantkort. Det finns två mobilabonnemang: Vimla Mer har fria samtal och sms och passar de flesta, medan deras Vimla Mindre (60 samtal + 600 sms per månad) är till för de som ringer och smsar mindre.

Du kan bara logga in på Mitt Vimla och avsluta ditt mobilabonnemang från Vimla precis när du vill.  Mitt Vimla är deras inloggningstjänst som du när från mobil eller dator. Där kan du se alla dina betalningar (gjorda och kommande), välja inställningar, se över din förbrukning av surf och samtal med mera. Du kan också tipsa andra med en tipslänk. Andra fördelar är att de flyttar med ditt nummer från din förra mobiloperatör, har en riktigt bra och snabb support med 96 % kundnöjdhet.

Surfpott – all surf som du inte använder upp sparas i en så kallad surfpott som kan användas längre fram. Många andra operatörer har bara en månads surfpott, det vill säga att du inte kan spara oanvänd surf längre än 30 dagar. Hos Vimla är surfpotten kvar i ”all oändlighet” som de själva uttrycket det. Max datamängd surfpott är 100 GB. Detsamma gäller samtal och sms/mms om du inte har Fastpris.

Utöver supporten finns också ett forum på Vimla.se där alla kan bli medlemmar. Där får du hjälp av andra kunder och personal med alla dina problem och funderingar. Du kan också komma med feedback och önska förändringar för deras tjänster.

Mobiloperatören Vimla som erbjuder abonnemang

Bygg ditt eget mobilabonnemang

Någonting som positivt är att du kan bygga ditt egna abonnemang på hemsidan och byta delar av abonnemanget från en månad till en annan. Du kan välja mellan fria samtal, sms och mms eller om du vill ha begränsade på 60 samtal och 600 sms/mms. Sedan är det bara att välja hur mycket surf du vill ha. Det finns i skrivande stund 2 GB, 4 GB, 7 GB, 10 GB och 22 GB att välja mellan.

Nackdelar

Det är inte helt lätt att peka ut några definitiva nackdelar. Något man däremot kan göra är att önska att de erbjöd fler tjänster. I dagsläget finns det inga kontantkort hos Vimla till exempel. En annan tråkig sak är att de inte erbjuder sina kunder att köpa mobil med abonnemanget. I nuläget har de bara mobilabonnemang och man får helt enkelt köpa sin mobil på annat håll, för att sedan ha abonnemanget hos Vimla. Med tanke på att deras abonnemang är så pass billiga så är det inga fel att göra så heller, men det hade varit skönt att kunna köpa båda på samma plats. Vi har varit i kontakt med Vimla om detta och de är öppna för att i framtiden också ta in mobiltelefoner i sitt sortiment.

Vimla kampanjer ger dig ett billigare pris

Ska du byta mobiloperatör till Vimla bör du utnyttja faktumet att de ofta har riktigt bra tidsbegränsade kampanjer & erbjudanden. Bland annat får du +20 GB extra surf i surfpott utöver 50 % rabatt under de första tre månaderna om du klickar dig in på den här länken. Det finns egentligen ingen anledning att inte utnyttja dessa typer av erbjudanden.

Prisjämförelse av Vimla mobilabonnemang

Den här sidan är skapad för att du enkelt ska kunna jämföra och hitta det bästa av Vimlas abonnemang. Det som passar dig bäst, åtminstone. Med tanke på att du kan kombinera Vimla Fastpris eller ha begränsad mängd samtal/sms blir kombinationerna med alla surfalternativ många. Du kommer alltså med största sannolikhet hitta ett mobilabonnemang från Vimla som passar just dig.