Tele2 är Sveriges näst största mobiloperatör och deras egna nät täcker över 99% av Sveriges befolkning. Samtliga mobilabonnemang har en månads uppsägningstid och är utan bindningstid. Köper du mobil som du vill delbetala tillkommer 250kr i startavgift. Studenter har 20% rabatt på månadsavgiften på abonnemang och 400kr rabatt på mobiler.

Under våren 2017 lanserades abonnemanget Tele2 Unlimited som innehåller helt fri surf. Det finns inga begränsningar gällande hur mycket surf du använder på en månad, men efter att använt 5 GB på en dag krävs en manuell aktivering via SMS för att få mer surf. Läs mer genom att klicka på jämförelsen nedan!

Tele2 har livechatt och telefonsupport vardagar 08.00-20.00 och helger 09.00-15.00.

– Tele2s egna 4G-nät
– Abonnemang med fri surf
– Ingen bindningstid
– En månads uppsägningstid
– Med hårdvara är det 250kr startavgift
– Chatt- och telefonsupport
Vardagar 08.00-20.00
Helger 09.00-15.00.

TELE2.SE
 AbonnemangSurfSamtalSMS/MMSPris 
Fastpris 1 GBFriaFria 199 kr/månLäs mer
Fastpris (Student) 5 GBFriaFria 199 kr/månLäs mer
Fastpris (Student) 15 GBFriaFria 239 kr/månLäs mer
Fastpris 5 GBFriaFria 249 kr/månLäs mer
Fastpris (Student) 30 GBFriaFria 279 kr/månLäs mer
Fastpris 15 GBFriaFria 299 kr/månLäs mer
Fastpris 30 GBFriaFria 349 kr/månLäs mer
Unlimited (Student) Fri surf!FriaFria 399 kr/månLäs mer
Unlimited Fri surf!FriaFria 499 kr/månLäs mer

Tele2 mobilabonnemang

Tele2 erbjuder mobilabonnemang med stora skillnader i surf – allt från 1 GB upp till helt fri surf i sina abonnemang Frihet och Tele2 Unlimited. Det är i det nya abonnemanget Unlimited som du får helt fri surf för 499 kr per månad. Det är för nuvarande det enda mobilabonnemanget i Sverige som har obegränsad surf. Tele2 är tydliga med att trots att det inte finns någon spärr på surfen, så ska det inte ersätta heminternet eller användas för andra saker som exempelvis serverhållning. Därför kommer det ett sms efter att du använt fem GB på ett dygn, som du måste svara på för att få mer data. Det är en smidig process, men kan uppfattas som störande om man kollar på film eller livestreamar. I Europa är det däremot inte obegränsad surf – det ingår 12 GB med Tele2 Unlimited.

Hos Tele2 är det upp till dig om du vill binda upp dig på 24 eller inte. Väljer du att binda abonnemanget får du oftast en rabatt på månadsavgiften eller rabatt på en mobil till ditt abonnemang, och det är ofta välkommet. En sak att tänka på är dock du blir låst hos Tele2 under bindningstiden och kan inte heller byta till ett större eller mindre abonnemang inom Tele2, något som andra operatörer ofta erbjuder.

Under fliken Nyheter hittar du artiklar och guider som kan hjälpa dig att välja abonnemang. Till exempel hittar du artiklar om hur mycket surf olika aktiviteter kräver och vilka operatörer som delar nät.