❤️SPECIALERBJUDANDE❤️
Ännu billigare Mobilabonnemang! Just nu får du halva priset på alla abonnemang i hela sex månader genom vårt unika samarbete med Hallon! Under den tiden får du även tillgång till surfpott, slipper bindnings- och uppsägningstid och det är dessutom de billigaste abonnemangen;

8 GB för 79 kr/mån (6 mån + surfpott!)
25 GB för 99 kr/mån (6 mån + surfpott!)
100 GB för 199 kr/mån (6 mån + surfpott!)

(Skynda dig! Erbjudandet gäller till söndag 2 feb)

LÄS MER PÅ HALLON.SE

💡Hallon är den populäraste mobiloperatören hos våra besökare och vi är säkra på att även du kommer trivas hos dem💡

Det har aldrig varit enklare att byta mobilabonnemang och mobiloperatör. Du kan vara klar med det hela på mindre än två minuter från och med nu. På den här sidan hittar du all nödvändig information inför byte av såväl mobilabonnemang som operatör. Med tanke på att det är lite klurigt att välja nytt abonnemang kommer här en lista på de bästa abonnemangen att byta till:

Bästa mobilabonnemanget att byta till

# AbonnemangSurfSamtalSMS/MMSPris 
1Byta Mobilabonnemang och OperatörHALLON 4 - 100 GBFriaFria99 - 349 kr/månLÄS MER
3Byta Mobilabonnemang och OperatörMer 2 - 50 GBFriaFria100 - 320 kr/månLÄS MER
2Byta Mobilabonnemang och OperatörFASTPRIS 5 - 40 GBFriaFria145 - 295 kr/månLÄS MER
Byta Mobilabonnemang och OperatörRUBBET 3 - 30 GBFriaFria169 - 369 kr/månLÄS MER

 

Byta mobilabonnemang inom samma operatör

Vill du bara byta abonnemang hos din nuvarande operatör är det inga problem och det finns inte heller några specifika problem du behöver tänka på. Hos de allra flesta operatörerna är det möjligt att byta abonnemang från en månad till nästa, utan vare sig avgifter eller längre bindningstid. Eftersom i princip alla mobilabonnemang idag innehåller fria samtal och sms är det ända som händer i praktiken att du byter surfstorlek.

Ny smartphone med nytt abonnemang

Byta mobiloperatör (och abonnemang)

Det är när du väljer att byta mobiloperatör – och genom det även abonnemang – som det finns en del praktiska saker som behöver tas itu med. Det är inte särskilt svårt eller ansträngande, men trots det finns en del fallgropar som du inte vill falla in i. När du ska byta mobilabonnemang och operatör bör du göra på följande vis:

1. Teckna nytt abonnemang hos den nya operatören

Anledningen till att du ska börja med att teckna det nya abonnemanget är att undvika situationen att stå mellan två abonnemang. Du vill se till att du har ett mobilabonnemang redo att ta vid från dess att ditt nuvarande tar slut.  Utöver det vill du också se till att nummerflytten av ditt nummer är godkänd innan du säger upp ditt nuvarande. Det är bara den nya operatören som kan begära en nummerflytt, så därför bör du teckna det nya abonnemanget först.

  • Tips! Behåll ditt nuvarande abonnemang till dess att din nya operatör konfirmerar att de tar över abonnemang och att nummerflytten är okej. Annars finns en risk att du förlorar ditt mobilnummer till din gamla operatör. Efter att ditt nuvarande mobilabonnemang är avslutat har din gamla operatör nämligen ingen skyldighet att ge ifrån sig numret.

2. Säg upp ditt gamla mobilabonnemang

När du fått grönt ljus från din nya operatör om att nummerflytten är godkänd är det dags att säga upp ditt gamla abonnemang. Du hör helt enkelt av dig till ditt gamla telekomföretag och förklarar att du vill säga upp dina tjänster hos företaget. Det ska räcka att ta kontakten via live-chatt eller per mail, men vissa vill hellre ringa in beslutet. Oavsett vilken metod är det bäst att du får en skriftlig bekräftelse på att alla dina tjänster är uppsagda. Detta för att kunna bevisa att du inte är betalningsskyldig längre fram och kunna bestrida eventuella fakturor.

Flytta med mobilnumret

Nummerflytt fel i samband med byte av mobilabonnemang

Sånna här sms vill du helst undvika.

Vid byte av mobilabonnemang är det din nuvarande operatörs skyldighet att ge ifrån sig numret till den nya mobiloperatören. Detta kallas att portera numret. Detta gäller oavsett om det finns bindnings- och/eller uppsägningstid hos operatören, men finns det så kommer du isåfall med stor sannolikhet få betala resterande delar av din avgift under tider. Däremot finns ingen skyldighet hos den nya operatören att ta emot ditt nummer – men det är ingen risk att det skulle inträffa. Alla operatörer vill ha nya kunder, så därför kommer din nya operatör se till att nummerflytten går smidigt.

Fel i nummerflytt

Ibland händer det att det blir fel i nummerflytten. Det kan hända av flera anledningar, men det finns vissa åtgärder som du kan ta till för att minska risken för fel. Om du får en bekräftelse från din nya operatör om när de ska begära nummerflytt kan du också höra av dig till din gamla dito för att meddela detta. Även om de ska släppa ifrån sig numret genom att öppna för portering kan det bli strul. Därför kan det vara bra att dubbelkolla med båda ”sidorna” av flytten.

  • 💡 Komihåg: din gamla mobiloperatör ska öppna upp numret för portering (släppa det och låta nummerflytt gå igenom) trots att det finns uppsägningstid kvar. När ditt abonnemang däremot är avslutat finns inget sånt krav, och du har inte rätt att ta det numret.

Vanliga byten av operatör

Det finns ett antal byten av abonnemang som är populärare än andra. Många väljer exempelvis att gå från en moderoperatör till en dotteroperatör (som Telia till Halebop) eller gå från en dyrare till en billigare (Telia till Vimla). Tillhör du någon av följande mobiloperatörer kanske det även är dags för dig att flytta:

  1. Från Telia till Halebop
  2. Från Tre till Hallon
  3. Från Telia till Hallon
  4. Från Telenor till Vimla
  5. Från Tele2 till Comviq
  6. Från Telenor till Hallon

I de flesta av dessa fall är det bara byten inom samma mobilnät (Tre till Hallon, Telia till Halebop, Telenor till Vimla och Tele2 till Comviq. Det är ett enkelt sätt att spara lite pengar varje månad, eftersom att abonnemangen är billigare hos de dotteropetatörerna. De flesta väljer Hallon; och det finns det en anledning till. Gör det du också!

LÄS MER PÅ HALLON.SE