Hallon Senior – Abonnemang för Senior och Pensionär

Hallon Senior är ett rabatterat abonnemang för dig som är 55 år eller äldre och passar alltså pensionärer utmärkt. De har landets billigaste mobilabonnemang för pensionärer och kompetent kundtjänst som kan hjälpa dig. För dig som behöver lite mer information finns jämförelse med de bästa mobilabonnemang senior. Hallon är den klart populäraste mobiloperatören bland våra besökare, se och jämför alla deras abonnemang för pensionärer här!

Jämför Hallon Seniorabonnemang

 SurfSamtal/SMSAktiv KampanjPris 
3 GBFria+ 30 GB extra surf
89 kr
44 kr/mån
LÄS MER
8 GBFria+ 40 GB extra surf
119 kr
59 kr/mån
LÄS MER
16 GBFria+ 50 GB extra surf
169 kr
84 kr/mån
LÄS MER

Det är billiga priser som faktiskt är ännu bättre i verkligheten. Du betalar endast halva priset i de första 3 månaderna som ny kund, alltså 50 % rabatt, och får +25 GB extra surf redo att användas i surfpotten. Detta har bidragit till att många kunder som letar efter nya mobilabonnemang väljer just Hallon. De har väldigt attraktiva erbjudanden, vilket självfallet skriver mer om i denna recension.

Test av Hallon Pensionär

Här är vår fullständiga recension av Hallon Abonnemang Pensionär. Vi belyser både för- och nackdelar och ger vår objektiva syn på operatören utifrån en mängd parametrar som mobilutbud, täckning & nät, kundtjänst, priser och företag. Förhoppningsvis kommer detta förenkla ditt beslut angående att teckna nytt eller inte!

Hallon Senior Pris

Att ha billiga seniorabonnemang ligger i deras DNA och någonting som de är mycket stolta över. De är, tillsammans med Vimla Senior, de absolut billigaste i Sverige. Det finns fem olika abonnemang där alla har olika mycket surf men innehåller fria samtal, sms och mms. De olika storlekarna och pris på Hallon Senior är:

 • 6 GB surf för 49 (99) kr/mån
 • 10 GB surf för 74 (149) kr/mån
 • 25 GB surf för 99 (99) kr/mån
 • 50 GB surf för 124 (249) kr/mån
 • 100 GB surf för 149 (299) kr/mån

Där priset inom parentes är ordinarie pris som börjar månad 4 för nya abonnenter. Som tidigare nämnt får du halva priset i de första tre månaderna som ny kund. Tack vare detta har de lyckats locka till sig och behålla en stor mängd privatkunder runt om i Sverige (förutom Norrland då..). Du som redan har fallit för deras billiga seniorabonnemang rekommenderas att kika in på deras hemsida:

LÄS MER PÅ HALLON.SE

Hallon Senior villkor och rabatter

Utöver de låga priserna är villkoren till pensionärsabonnemangen är riktigt fördelaktiga:

 1. Ingen bindningstid och ingen uppsägningstid
 2. Spara oanvänd surf i surfpott upp till 100 GB
 3. Just nu: Dubbel surf hela sommaren
 4. Fria samtal, sms & mms

Tack vare att du slipper både bindnings- och uppsägningstid kan du enkelt testa Hallon Mobilabonnemang Pensionär.

Röda hallon bär och Hallon Senior abonnemang

Abonnemang med Mobil

Äldre har stora möjligheter att teckna seniorabonnemang + mobil hos Hallon. Genom att göra detta får du paketpris som är billigare än vad andra, yngre vuxna, i din omgivning får. För att få det lägre priset får du först gå in på den nya mobilen som du är intresserad av, välj ”köpa mobilen med nytt mobilabonnemang” och klicka sedan i den lilla rutan med texten ”jag är student, under 18 år eller 55+”. Då ändras vilka erbjudanden som visas till de billigare som du sedan väljer det som passar dig bäst.

Täckning & Mobilnät Hallon

Hallon många styrkor och fördelar som gjort dem så pass populära som dem är idag, men mobilnätet är inte en av dessa. Det är egentligen inte speciellt dåligt – det har blivit utbyggt under de senaste åren – men inte heller speciellt bra. De använder sig av sin moderoperatörs mobilnät vilket placerar dem hos Tre. Turligt nog märks skillnaden i mobiltäckning jämfört med andra operatörer först när du tar dig utanför tätbefolkade områden och ut i vildmarken. Idag skiljer sig nätet mot konkurrenternas nästan uteslutande i Norrland, men med tanke på hur frustrerande det är att inte kunna surfa är detta en punkt vi måste behandla utförligt för alla potentiella kunders skull. Sammanfattande kan vi säga såhär: bor du i Norrland bör du se dig efter ett annat mobilabonnemang för pensionär, medan om du inte gör det inte kommer Hallon vara lika bra som andra operatörer. 

Hallon Senior Kundtjänst

Hos Hallon sköter du alla dina ärenden via inloggat läge kallat Mina sidor. Där kan du se hur mycket surf du har i surfpotten (en pott med surf som kan användas när din ordinarie surf tagit slut en månad) samt byta surfmängd i GB från en månad till nästa. Det ger en frihet och spelrum som gör det möjlig för dig att anpassa ditt seniorabonnemang till dina egna behov. I Mina Sidor kan du även över fakturor och ändra betalningsinställningar. Kort sagt kan du själv ändra allting som är nödvändigt till din tjänst. Genom detta kan Hallon hålla nere priserna och ha marknadens billigaste abonnemang för pensionärer.

Själva kontakten med kundtjänsten sköts via email eller chatt. Historiskt har svarstiderna på Email varit under all kritik, vilket även påtalats på Trustpilot där många recensenter poängterat just detta. Även Metro har skrivit om tendens att billiga operatörer har sämre kundtjänst. Chatten däremot går att få tag i relativt smärtfritt och de anställda på Hallons supporten är kunniga och tillmötesgående. Det finns alltså ingen telefonsupport att ringa till, vilket kan vara en nackdel för dig som konsument.

Hallon abonnemang logga

Hallon Företagsabonnemang

I takt med att allt fler lever längre och antalet pensionärer ökar så ökar även antalet äldre företagare. Man kan trots allt vara både pensionerad och egenföretagare på samma gång. Av denna anledning finns en efterfrågan på prisvärda företagsabonnemang där Hallon är en av de mest populära mobiloperatörerna bland våra besökare. Deras företagsabonnemang som passar pensionärer perfekt finns i följande storlekar:

 • 6 GB surf för 99 kr/mån
 • 25 GB surf för 199 kr/mån
 • 100 GB surf för 299 kr/mån

Det är billigt jämfört med andra företagsabonnemang för seniorer. Driver du ett företag kan vi varmt rekommendera Hallon!

Kontantkort för äldre

För de som inte använder sin mobil speciellt mycket kan kontantkort vara ett bra alternativ. Detta eftersom att du då kan fylla på med nya samtal, sms och surf när det passar dig. Nackdelen är att många är så pass beroende av sin mobil i vardagen idag så att eventuella avbrott kan ställa till det. Samtidigt har också mobilabonnemangen för äldre blivit billigare och billigare, och när du kan få hela 6 GB surf, fria samtal och sms/mms för 100 kr per månad är prisfördelen med kontantkort utsuddad. Det finns kontantkort hos Hallon som är gratis att beställa hem – priserna är detsamma som för abonnemangen.

Vanliga frågor seniorabonnemang

Vem kan använda rabatten?
Alla som fyllt 55 år får ta del av Hallons rabatterade seniorabonnemang. Det innebär per automatik att du som gått i pension kvalificerar dig för erbjudandet, men även att du som har upp till 10 år kvar till pension redan kan börja ta del av fördelarna med att åldras!

Hur mycket billigare blir det?
Rabatten skiljer sig mellan de olika mobiloperatörerna, men generellt sett brukar det handla om 10-25 % billigare pris. Hallons rabatt ger ca 15-20 % lägre pris för dig som fyllt 55 år.

Hur aktiveras rabatten?
Om du använder en av våra länkar till Hallons hemsida som finns på den här sidan kommer du automatiskt till rätt seniorabonnemang där du får rabatten automatiskt. Det är alltså det enklaste tillvägagångssättet för att vara helt säker på att du får det billigare priset. Om du istället besöker deras webbsida direkt får du kryssa i rutan ”Jag är student, under 18 år eller 55+” vilket gör att rätt priser framträder.