Studentabonnemang – Mobilabonnemang för studenter

De flesta mobiloperatörer erbjuder studentabonnemang till alla som studerar. Du kan även få rabatter och speciella erbjudanden om du tillhör någon av dessa grupper. Hos vissa får du då en billigare månadskostnad och hos andra några extra GB surf varje månad. Här nedanför har vi listat alla dessa abonnemang så du enkelt kan hitta ett som passar dig.

Studentabonnemang


3 GB
Mobilnät
Abonnemang för
Populära val
Filtrera Applicera filter

Billigast

  • Billigast
  • Mest surfgräns
  • Minsta surfgräns

Mobilabonnemang Student

Om du är student eller under 18 år är det självklart att du ska ta tillvara på de erbjudanden du har möjlighet att få. Nästan varenda operatör erbjuder någon form av billigare mobilabonnemang. Vissa har också särskilda abonnemang för personer över 55 år, men det lämnar vi till vår sida om mobilabonnemang senior och pensionär där vi listar alla seniorabonnemang.

Dessa specialerbjudanden är en vänlig gest för att hjälpa till att få ekonomin att fungera. Du hittar alla studentabonnemang från alla mobiloperatörer på den här sidan. Vill du läsa mer om något av abonnemangen kan du klicka på knappen Till abonnemanget så kommer du till operatörens hemsida.

Ovanför den här lilla textsnutten så har vi listat bra och billiga studentabonnemang från de största mobiloperatörerna i Sverige. Du kan jämföra alla mot varandra enkelt. Dessa mobilabonnemang är helt utan bindningstid. Det blir med andra ord möjligt för dig att testa på vilken operatör som är bäst för dig.

Studentrabatt och erbjudanden

Som du ser ovan har de flesta mobiloperatörer något erbjudande för studenter och unga. Vissa operatörer har också erbjudande där du får abonnemanget 50 % billigare under de första månaderna. Detta är för att belöna folk som testar deras abonnemang, och de hoppas såklart att du som kund är nöjd med tjänsterna och att du stannar hos operatören. Både Hallon, Fello och Vimla erbjuder detta och har alltså både mobilabonnemang för studenter och specialpris under de första månaderna. Som grädden på moset har de inte heller någon bindningstid.

Det betyder att du som student kan teckna ett abonnemang hos Hallon, få 50 % rabatt i 2-4 månader (beroende på aktuella erbjudanden) och sedan göra detsamma hos Fello och sedan hos Vimla. Genom att göra detta kan du spara över 1500 kronor på nio månader. Hade du tecknat ett likvärdigt abonnemang hos en större operatör skulle det kunna kosta över 1500 kr mer under tidsperioden. Så har vi räknat:

Telia Student 6G B 289kr/mån jämfört med Hallon Stor student 8 GB, Fello Fastpris 7 GB samt Vimla Mer student 10 GB som alla är utan bindningstid. Genomsnittspriset för dessa billigare abonnemang är 116 kr/mån, vilket är 173 kr mindre än Telenor. Genomsnittstiden för varje erbjudande är 3 månader, och 173 kr gånger 9 månader är 1557 kr. Detta är pengar som du enkelt kan spara med minimal ansträngning.

Operatörer med studentabonnemang

Nästan alla mobiloperatörer erbjuder studentabonnemang, men trenden är vikande. Under den senaste tiden har Telenor tagit bort alla åldersrabatter och hos Tre får studenter numera bara 50 kr/mån billigare varje månad på utvalda mobiler. Som tur är finns flera bra abonnemang.

Comviq Studentabonnemang

Comviq Student erbjuder både mobilabonnemang och mobiler till schysta priser för er som är studerande. Du som är intresserad av att köpa ny mobil med studentabonnemang rekommenderas varmt att kolla in Comviqs priser innan du väljer. Varje månad har de en kampanj kallad ‘månadens mobil’ då de ger en kraftig rabatt på en mobil med abonnemang. Som ungdom får du ytterligare rabatt på detta pris!

Självklart behöver du inte skaffa en mobil om du bara vill ta del av studentabonnemanget, utan de har också bara rena abonnemang för alla som spenderar tid i skolan. Det är en mycket populär mobiloperatör bland studerande runt om i landet tack vare att de är så billiga. Spana in Comviq!

Hallon student

Hallon studentabonnemang finns i sex storlekar: 6-100 GB surf och med priser 99-299 kr/mån. De har alltid halva priset på sina abonnemang de tre första månaderna och med en stor surfpott kan du spara all oanvänd surf. De har ingen bindningstid eller uppsägningstid så du kan komma och gå som du vill. Hos oss är Hallon den näst populäraste mobiloperatören bland studenter; bara Comviq rankar högre.

Trots detta är Hallon faktiskt billigare än sin branschkollega och alla vet vi hur priskänsliga studenter kan vara. Det är fullt möjlighet finns att de växer fram till förstaplatsen och vi rekommenderar varmt alla studerande att testa Hallon.

Halebop studerande

Halebop har länge inriktat sig mot unga och studerande så det är inte oväntat att de också har fina studentabonnemang. Idag har Halebop två alternativ:

I både Mellan och Stor ingår fria samtal, fria SMS och fria MMS. Fram till den första april får du dessutom 50 % mer surf i ett halvår. I Mellan får du alltså 12 GB och Stor ingår 45 GB surf. Du kan teckna också Halebop studentabonnemang samtidigt som du köper en mobiltelefon och på så sätt få ner totalkostnader lite extra. Halebop går i Telias prisbelönta mobilnät och har god täckning i hela landet.

Vimla

Vimla är Telenors dotteroperatör och genom Vimla får du bra mobiltäckning i Telenors nät. De har löpande fina rabatter och erbjudanden på Vimla.se. Vimla tror på frihet och har därför inga bindnings- eller uppsägningstider alls.

Hos Vimla kan du inte köpa med en mobil till ditt abonnemang. De säljer i dagsläget ingen hårdvara över huvud taget, så vill du teckna ett billigt abonnemang hos Vimla så gäller det att du redan har en mobil som du är nöjd med idag!

Tele2 studentabonnemang

Tele2 studentabonnemang innebär 20 % rabatt på alla mobilabonnemang.

Eftersom att Comviq är dotterbolag till Tele2 får du exakt samma tjänst hos Comviq, men till ett billigare pris. Till exempel finns 8 GB för endast 145 kr hos Comviq vilket är 50 kr billigare än detsamma hos Tele2. Du som vill spara lite extra pengar bör alltså i förstahand teckna ett mobilabonnemang hos Comviq istället för Tele2. Många studenter väljer att teckna Tele2 unlimited (som inte finns hos Comviq) som mobilabonnemang och använda det istället för Wifi hemma. Det blir ofta mycket billigare på så sätt, och eftersom att det inte finns någon gräns för hur mycket surf du kan använda så är det bara att dela internet till din dator över bluetooth eller mobil hotspot.

Telia

Telia har studentrabatt om 50 kr/mån på alla sina abonnemang. De är kända för kvalitet tack vare sitt stora mobilnät och det stora antalet butikslokaler runt om i landet. Detta leder också till stora kostnader för dem vilket återspeglas i deras priser. Trots rabatten blir totalkostnaden ändå inte lägre än många andra operatörers vanliga priser.

Som tur är finns Halebop, Telias dotterbolag, som använder precis samma nät som Telia men till ett billigare pris. Det är något av ett lifehack – du får samma tjänst till ett mycket lägre pris. Billigare = Bättre i det här fallet. Alltså; Använd Halebop istället!

Tre – 3

Rabatten som finns för Tre studenter är 50 kr rabatt per månad på utvalda mobiler. Det är med andra ord inget dundererbjudande, men sörj inte över det. Ljuset i tunneln är Hallon – det vill säga 3s dotterbolag. Vi skrev om en fin liten recension av Hallon lite högre upp här på sidan där vi bland annat tog upp deras låga priser och bra rabatter. Du kan alltså med fördel teckna ett av Hallons bästa studentabonnemang istället och få massor av fördelar genom det istället för 3.

Telenor

Telenor har länge haft studentabonnemang i sina erbjudanden till konsumenter, men har av någon anledning valt att ta bort alla åldersrabatter för såväl unga som äldre. Vi misstänker att förklaringen ligger i att de vill “förenkla” för sina kunder. Tråkigt! Men även här behöver du inte sörja: Telenors dotterbolag Vimla har mycket fina abonnemang och rabatter för alla studerande. Alltså; vill du ha Telenor men till ett billigare pris så väljer du Vimla!

Mobiloperatören Fello har också bra förmåner för studenter. På sina, redan väldigt prisvärda, fastpris-abonnemang lägger de till extra surf. Om du är sugen på att skaffa en ny mobiltelefon tillsammans med ett abonnemang kan du klicka dig in på fliken Mobil i menyn. Där hittar du jämförelser av månadskostnaden för olika mobiler från olika operatörer.

Vanliga frågor Mobilabonnemang Student

Hur skaffar man ett avtal med studentrabatt?

Allt som oftast presenteras det som ett eget studentabonnemang på respektive operatörs hemsida. I vissa fall, som hos Tre och Telenor, finns inget dedikerat utan du får rabatt på det vanliga abonnemanget. För att det ska ske behöver du klicka i rutan mellan 18-27 år hos Tre och fylla i ditt personnummer hos Telenor. Hos Comviq, Fello, Hallon får du alltid 50 % rabatt på ditt abonnemang under de första månaderna.

Varför ska jag byta till studentabonnemang?

Det är onödigt att betala för mycket för någonting som du lika gärna kan få föra ett par hundra kronor mindre – visst? Med ett bra studentabonnemang får du precis samma tjänst som “vanliga vuxna”, men till är lägre pris. Vi ser egentligen ingen anledning till att inte ha den billigare varianten. Tänk såhär: mindre pengar på mobilkostnader –> mer pengar till kaffe.

Hur mycket billigare är det?

Det varierar såklart från mobiloperatör till mobiloperatör, men oftast är det ca 50-200 kr billigare varje månad. Det blir rätt många koppar kaffe på ett år.

Hur länge kan jag ha studentabonnemanget?

Du får ha kvar ditt rabatterade mobilabonnemang ända till du själv byter. Det är alltså frågan om ett till lifehack; teckna abonnemanget innan du slutar plugga och ha kvar det tills dess att du ändrar själv.

Vilket är billigaste studentabonnemanget?

Hallon Studentabonnemang med 6 GB för 99 kr per månad (49:- första månaderna) är det absolut billigaste alternativet, tätt följt av Vimlas som ligger en krona över. Comviqs billigaste är 5 GB för 95 kr vilket också är ett bra erbjudande.

Bästa studentabonnemanget?

Det mest populära, och därmed det bästa, är Hallon 10 GB för 149 kr/mån (74 kr första 3 mån). Det är en bra mängd surf där du också får +25 GB extra surf när du tecknar mobilabonnemanget. Visar det sig att 10 GB är för lite kan du byta upp upp dig till 25 GB för en extra femtiolapp per månad, och skulle det vara för mycket kan du byta ner till 6 GB.

Hallon är som sagt en billig och mycket poplär mobiloperatör bland studenter och vi är övertygade om att du kommer trivas hos dem.