Mobilabonnemang med fri surf

Vi använder våra mobiler mer än någonsin och behöver naturligtvis också mer surf än någonsin. Därför finns de större mobilabonnemangen med mycket eller fri surf tillgängligt. Men faktum är att väldigt få faktiskt behöver helt fri surf.

Med en stor datamängd, som 100 GB, kan du streama musik på Spotify i 25 timmar per dygn till ett mycket lägre pris.

Helt Obegränsad Surf


1 GB
Mobilnät
Abonnemang för
Populära val
Filtrera Applicera filter

Billigast

  • Billigast
  • Mest surfgräns
  • Minsta surfgräns

Obegränsad surf – en frihet

Tänk dig att inte behöva ta någon hänsyn till hur mycket data du använder. De allra största mobilabonnemangen, som innehåller en obegränsad mängd surf, har sin största fördel i att du slipper tänka på hur du surfar. Det spelar ingen roll om du kollar den där serien på mobilen medan du åker buss istället för att använda Wifi hemma.

Du kan lyssna, läsa, surfa och streama hur mycket du vill, hela tiden. Dessutom behöver det inte vara så mycket dyrare än ett abonnemang med mindre datamängd, så länge du jämför priser.

På den här sidan finns det med flera typer av mobilabonnemang, men de alla har gemensamt att de innehåller antingen väldigt mycket surf eller helt obegränsad surf. Att det är obegränsat innebär dock inte att du kan hålla uppe oändliga servrar genom ditt mobila internet.

Det finns vissa typer av restriktioner som gäller både Telenors Obegränsat och Tele2 Unlimited. Dessa är olika typer av spärrar när du har förbrukat en viss datamängd under ett dygn. Då krävs en verifikation via SMS, och när det är gjort fungerar det som vanligt igen. Hos Telenor är gränsen 20 GB och hos Tele2 5 GB.

Tele2 Unlimited

Som du ser är Tele2 Unlimited ett av totalt två abonnemang som i dagsläget som erbjuder helt fri surf. Det lanserades under våren 2017 och var det första som lanserades i Sverige med obegränsad surf. Det fungerar felfritt, men enda nackdelen med Unlimited är att efter var femte använd gigabyte surf så kommer ett SMS från Tele2 där du måste bekräfta att det är du som använder surfen.

Detta kan uppfattas som lite väl lite om du är en storsurfare. Det kan vara lite irriterande att avbryta din streaming av Spotify eller Netflix på grund av att detta. Förutom det finns det inga speciella nackdelar, och det är också det absolut billigaste alternativet om man vill ha obegränsad data.

Telenor Obegränsat

Telenor Obegränsat lanserades ett par veckor efter Tele2 Unlimited och kostar lika mycket som deras största föregående mobilabonnemang med 100 GB surf. Spärren för maxsurf per dag innan man får en verifikation är satt till 20 GB – mycket mer generöst än hos konkurrenten. Detta bidrar också till en större känsla av att surfen faktiskt är obegränsad. Hos Telenor finns också möjligheten till familjeabonnemang, vilket med fördel också kan kombineras med obegränsad surf.

Fri surf i EU

Som bekant togs alla roamingavgifter bort* den 15 juni 2017 och sedan dess tillkommer alltså inga avgifter för att surfa i andra EU/EES-länder. Generellt ingår samma datamängd i EU som i Sverige, men i de abonnemang med fri surf är det lite annorlunda.

Tele2 Unlimited – 30 GB ingår i Europa

Telenor Obegränsat – 100 GB ingår i Europa

Det är alltså inte fri surf oavsett vilken mobiloperatör du använder dig av. Som tur är bör 100 GB räcka rätt långt ändå, och gör det inte det så går det alltid att fylla upp lite extra.

Dryga ut surfen med operatörernas tjänster

Det är lätt att få känslan att alla mobiloperatörer erbjuder väldigt lika tjänster. Visst kan täckning, kundservice och pris skilja sig åt, men inte mycket mer. För att motverka detta har några operatörer speciella erbjudanden för sina kunder för att sticka ut och bli mer attraktiva. Dessa erbjudanden är i vissa fall mer utbredda – som surfpott – medan andra är helt unika för operatören. Har man koll på vad som finns hos respektive operatör kan valet bli mer nyanserat än hur mycket surf som ingår och vad det kostar. Alltså – ha koll på vad som erbjuds för att komplettera den obegränsade surfen.

  • Tele2 – Gratis extra datakort, fria samtal/sms/mms i EU.
  • Telenor – Surfen ingår i EU, Thailand, Malaysia och Myanmar.
  • Telia Komplett – Surfpott (upp till 100 GB), Telia Wifi (största nätverket av Wifi-hotspots i Sverige), fri surf på sociala medier i Sverige och EU.

Framtiden för mobilabonnemang med fri surf

Med stor sannolikhet kommer fler aktörer lanserade samma typ av abonnemang. I samband med detta ökar konkurrensen och priset bör därför också bli något billigare. Det får vi åtminstone hoppas.

Alla mobilabonnemang blir större och större då vi förbrukar mer och mer data, så det är inga konstigheter att fler och fler vill ha fri surf. När 5G (efterträdaren till 4G) lanseras kommer det ha en teoretisk maxhastighet på 10-20 Gbit/s. Det är enorma datamängder som kan komma att använda upp en hel månads surfpott på några få sekunder.

Efterfrågan på mobilabonnemang med fri surf kommer med all sannolikhet skjuta i höjden. Du kan även kika in på abonnemang utan bindningstid.