Mobilabonnemang med Fri Surf

Vi använder våra mobiler mer än någonsin och behöver naturligtvis också mer surf än någonsin. Därför finns de större mobilabonnemangen med mycket eller fri surf tillgängligt. Men faktum är att väldigt få faktiskt behöver helt fri surf. Med en stor datamängd, som 100 GB, kan du streama musik på Spotify i 25 timmar per dygn till ett mycket lägre pris.

Med 100 GB kan du även slösurfa 8 timmar, streama musik 8 timmar och streama HD-film i 4 timmar – varje dag. Detta till en kostnad som är ca 50 % billigare än abonnemang med obegränsad surf.

💡 Av våra besökare väljer 95 % att spara hundratals kronor varje månad genom att teckna abonnemang med 40-100 GB surf istället för fri surf 💡

Abonnemang Mycket Surf

SurfSamtal/SMSAktiv KampanjPris
100 GBFriaAlla abonnemang 10 kr
370kr
10 kr/mån

LÄS MER
tellus mobil100 GBFria25 kr första månaden 345kr
25 kr/mån
LÄS MER
100 GBFria100 GB extra surf
359kr
49 kr/mån

LÄS MER
100 GBFriaIngen bindningstid
395 kr
295 kr/mån
LÄS MER

Visst fanns det ett mobilabonnemang här ovan som du fastnade för? Ett sånt med ofantligt mycket surf? Kul! Vi var säkra på att det skulle ordna sig trots att du har en (symbolisk) gräns om 50 eller 100 GB varje månad.

Är du lite svårare att övertyga finns det en chans till. Fortsätt ned lite längre så hittar du de dyrare abonnemangen som har helt fri surf. Happy surfin’!

Helt Obegränsad Surf

SurfSamtal/SMSAktiv KampanjPris
Fri Surf upp till 1 Mbit/s FriaHELT fri surf i Sverige129 kr/månLÄS MER
Fri Surf upp till 10 Mbit/s FriaHELT fri surf i Sverige299 kr/månLÄS MER
Fri Surf upp till 100 Mbit/s FriaHELT fri surf i Sverige
349kr
299 kr/mån
LÄS MER
Fri Surf Full Fart med 5G FriaHELT fri surf i Sverige
399kr
299 kr/mån
LÄS MER
ObegränsatFriaSäkerhetspaket för trygg surf449 kr/månLÄS MER
Fri surf!FriaExtra användare för endast 99 kr429 kr/månLÄS MER
Obegränsat PlusFriaSäkerhetspaket för trygg surf549 kr/månLÄS MER
Fri surf!FriaObegränsad data i 3 mån549 kr/månLÄS MER

Obegränsad surf – en frihet

Tänk dig att inte behöva ta någon hänsyn till hur mycket data du använder. De allra största mobilabonnemangen, som innehåller en obegränsad mängd surf, har sin största fördel i att du slipper tänka på hur du surfar. Det spelar ingen roll om du kollar den där serien på mobilen medan du åker buss istället för att använda Wifi hemma. Du kan lyssna, läsa, surfa och streama hur mycket du vill, hela tiden. Dessutom behöver det inte vara så mycket dyrare än ett abonnemang med mindre datamängd, så länge du jämför priser.

På den här sidan finns det med flera typer av mobilabonnemang, men de alla har gemensamt att de innehåller antingen väldigt mycket surf eller helt obegränsad surf. Att det är obegränsat innebär dock inte att du kan hålla uppe oändliga servrar genom ditt mobila internet. Det finns vissa typer av restriktioner som gäller både Telenors Obegränsat och Tele2 Unlimited. Dessa är olika typer av spärrar när du har förbrukat en viss datamängd under ett dygn. Då krävs en verifikation via SMS, och när det är gjort fungerar det som vanligt igen. Hos Telenor är gränsen 20 GB och hos Tele2 5 GB.

Mobilabonnemang med fri surf kan vara billiga med rätt erbjudanden

Tele2 Unlimited

Som du ser är Tele2 Unlimited ett av totalt två abonnemang som i dagsläget som erbjuder helt fri surf. Det lanserades under våren 2017 och var det första som lanserades i Sverige med obegränsad surf. Det fungerar felfritt, men enda nackdelen med Unlimited är att efter var femte använd gigabyte surf så kommer ett SMS från Tele2 där du måste bekräfta att det är du som använder surfen. Detta kan uppfattas som lite väl lite om du är en storsurfare. Det kan vara lite irriterande att avbryta din streaming av Spotify eller Netflix på grund av att detta. Förutom det finns det inga speciella nackdelar, och det är också det absolut billigaste alternativet om man vill ha obegränsad data.

Telenor Obegränsat

Telenor Obegränsat lanserades ett par veckor efter Tele2 Unlimited och kostar lika mycket som deras största föregående mobilabonnemang med 100 GB surf. Spärren för maxsurf per dag innan man får en verifikation är satt till 20 GB – mycket mer generöst än hos konkurrenten. Detta bidrar också till en större känsla av att surfen faktiskt är obegränsad. Hos Telenor finns också möjligheten till familjeabonnemang, vilket med fördel också kan kombineras med obegränsad surf.

Lista över alla avtal med obegränsad surf

Fri surf i EU

Som bekant togs alla roamingavgifter bort* den 15 juni 2017 och sedan dess tillkommer alltså inga avgifter för att surfa i andra EU/EES-länder. Generellt ingår samma datamängd i EU som i Sverige, men i de abonnemang med fri surf är det lite annorlunda.

Tele2 Unlimited – 30 GB ingår i Europa

Telenor Obegränsat – 100 GB ingår i Europa

Det är alltså inte fri surf oavsett vilken mobiloperatör du använder dig av. Som tur är bör 100 GB räcka rätt långt ändå, och gör det inte det så går det alltid att fylla upp lite extra.

Dryga ut surfen med operatörernas tjänster

Det är lätt att få känslan att alla mobiloperatörer erbjuder väldigt lika tjänster. Visst kan täckning, kundservice och pris skilja sig åt, men inte mycket mer. För att motverka detta har några operatörer speciella erbjudanden för sina kunder för att sticka ut och bli mer attraktiva. Dessa erbjudanden är i vissa fall mer utbredda – som surfpott – medan andra är helt unika för operatören. Har man koll på vad som finns hos respektive operatör kan valet bli mer nyanserat än hur mycket surf som ingår och vad det kostar. Alltså – ha koll på vad som erbjuds för att komplettera den obegränsade surfen.

  • Tele2 – Gratis extra datakort, fria samtal/sms/mms i EU.
  • Telenor – Surfen ingår i EU, Thailand, Malaysia och Myanmar.
  • Telia Komplett – Surfpott (upp till 100 GB), Telia Wifi (största nätverket av Wifi-hotspots i Sverige), fri surf på sociala medier i Sverige och EU.

Framtiden för mobilabonnemang med fri surf

Med fri surf använder du mobilen billigt inom hela EUAtt vi bara under våren 2017 sett två operatörer ta fram mobilabonnemang med fri surf säger en hel del. Med stor sannolikhet kommer fler aktörer lanserade samma typ av abonnemang. I samband med detta ökar konkurrensen och priset bör därför också bli något billigare. Det får vi åtminstone hoppas.

Alla mobilabonnemang blir större och större då vi förbrukar mer och mer data, så det är inga konstigheter att fler och fler vill ha fri surf. När 5G (efterträdaren till 4G) lanseras kommer det ha en teoretisk maxhastighet på 10-20 Gbit/s. Det är enorma datamängder som kan komma att använda upp en hel månads surfpott på några få sekunder. Efterfrågan på mobilabonnemang med fri surf kommer med all sannolikhet skjuta i höjden.

*Källa

 

 

Topplista Mobiloperatörer

#SurfSamtal/SMSAktiv KampanjPris
15 - 100 GBFria100 GB extra surf 49 - 349 kr/månLÄS MER
2 3 - 100 GBFriaAlla abonnemang 10 kr55 - 350 kr/månLÄS MER
3Fri SurfFriaHELT fri surf i Sverige99 - 399 kr/månLÄS MER
tellus mobil1 - 100 GBFria25 kr första månaden5 - 345 kr/månLÄS MER
5 - 100 GBFriaIngen bindningstid125 - 375kr/mån
LÄS MER
3 GB - 38 GBFriaDubbel surf, samma pris52,50 - 275 kr/månLÄS MER
5 GB - Fri surfFriaExtra användare för endast 99 kr199 - 499 kr/månLÄS MER
5 - 60 GBFriaDubbel surf!129 - 429 kr/månLÄS MER
3 GB - Fri surfFriaObegränsad data i 3 mån199 - 569 kr/månLÄS MER
5 GB - Fri SurfFriaSäkerhetspaket för trygg surf229 - 549 kr/månLÄS MER