Mobiloperatörer – Vilken är bäst 2024? Se topplistan!

Mobiloperatörer finns det många av, men vilken är egentligen den bästa? Nu kan du enkelt ta reda på vilken som är bäst för dig. Jämför alla Sveriges operatörer och deras abonnemang superenkelt här på sidan.

Bästa mobiloperatören 2024 – Topplista


3 GB
Mobilnät
Abonnemang för
Populära val
Filtrera Applicera filter

Billigast

  • Billigast
  • Mest surfgräns
  • Minsta surfgräns

Precis ovanför kan du kika på vår egen topplista för mobiloperatörer. Lite längre ned finns sammanfattningar och länkar till utförliga recensioner om varenda en. Vi hoppas att du kommer, utöver att hitta det bästa abonnemanget för dig, lämna vår hemsida med mer kunskap och inblick i världen av mobilabonnemang.

Hallon Mobilabonnemang

Från 99 kr/mån.

Ingen bindningstid / uppsägningstid

Bra täckning i 3’s 4G nät

TILL HALLON.SE

Vimla Mobilabonnemang

Skräddarsy ditt mobilabonnemang

Spara oanvänd surf upp till 100GB

Bra täckning i Telenors 4G nät

TILL VIMLA.SE

Comviq Mobilabonnemang

Delar nät med Telenor, Tele2 och Telia

Från 95kr per månad

Billigast utlandssamtal

TILL COMVIQ.SE

Chili Mobilabonnemang

Fri surf till bra pris

Ingen bindningstid

Bra täckning inom Tres nät

TILL CHILIMOBIL.SE

Tele2 Mobilabonnemang

Skräddarsy ditt mobilabonnemang

Surfa upp till 40 Mbit/s

Nät som når 99% av Sveriges befolkning

TILL TELE2.SE

Fello Mobilabonnemang

Byt storlek på abonnemanget när du vill

Ingen bindningstid/uppsägningstid

Bra täckning i Telias 4G nät

TILL FELLO.SE

Halebop Mobilabonnemang

Sverige mest nöjda kunder 2016

Spara surf till månaden efter

Bra täckning i Telias 4G nät

TILL HALEBOP.SE

Tellus Mobilabonnemang

Oanvänd surf sparas 90 dagar

Ingen bindningstid

Täckning för 99,9% av Sverige

TILL TELLUSMOBIL.SE

Tre Mobilabonnemang

Fri surf på musikstreaming

Nät som når 99% av Sveriges befolkning

Fria samtal, SMS och MMS

TILL TRE.SE

Telenor Mobilabonnemang

Dela surf inom familjen

Byt mobil utan extra kostnad

Surfa inom EU utan extra kostnad

TILL TELENOR.SE

Välj en mobiloperatör som passar dig

Här på Mobilabonnemanget.nu hittar du all den senaste information om mobiloperatörer i Sverige. På den här sidan kan klicka dig fram till jämförelsen av abonnemangen från vilken mobiloperatör du vill. Vill du jämföra alla mobiloperatörer mot varandra kan du göra det enkelt på startsidan. Där kan du hitta de bästa mobiloperatörerna för just dig och även de billigaste operatörerna om du inte behöver så mycket. Kom ihåg att du alltid kan sortera jämförelsen efter hur mycket surf, samtal och sms du vill ha.

För att underlätta ditt letande i djungeln av abonnemang har vi tagit fram guider du kan titta på under fliken Nyheter. På så sätt kan du få reda på vilket som passar just dig och platsen du bor på.

I princip alla i Sverige använder sig utav en mobiloperatör. Detta är därför att i princip alla har en mobiltelefon. Väldigt många skaffar ett abonnemang i samband med köp av en mobiltelefon och vill du göra det kan du jämföra kombinationer av olika mobiler och abonnemang under fliken Mobil här på sajten. Har du köpt din telefon kontant eller har bindningstiden gått ut på ditt nuvarande abonnemang kan det vara bra att byta till ett mer förmånligt avtal. Vill du behålla ditt gamla nummer är det oftast inget problem utan du kan enkelt välja det när du tecknar det nya.

Oavsett hur du går tillväga är det alltid smart att jämföra de olika operatörerna så du får ett så prisvärt abonnemang som möjligt. Här ovan kan du välja mellan de nio olika aktörerna för att se alla olika abonnemang de erbjuder och vad som ingår i varenda ett av dem.

Mobiloperatörer som håller vad de lovar

Det finns en hel del olika operatörer att välja på i Sverige och att själv ta reda på vilken som är bäst kan vara både jobbigt och tidskrävande. Vi har stenkoll på priser, erbjudanden och abonnemang så att du enkelt kan gå igenom utefter dina behov. Alla de tio största mobiloperatörerna i Sverige finns med och härifrån kan du gå in på varje enskild jämförelse. Vill du jämföra alla abonnemang från alla operatörer kan du göra det på startsidan.

När du ska välja hos vilka du ska teckna abonnemang finns det en del saker att tänka på. Exempelvis uppsägningstid, bindningstid, startavgifter och fakturor. Ifall man inte har koll på abonnemangen kan man lätt hamna i ett avtal man inte är nöjd med för att sedan få svårigheter att säga upp det. Av anledningar likt denna är det viktigt att göra en jämförelse på de olika operatörerna. Vi försöker göra denna process lite enklare. Du kan hitta för- och nackdelar, prisskillnader och mycket mer direkt på vår sajt. Ska du ha med en telefon vid tecknandet så är det dessutom helt andra villkor, men tur nog hittar du även den infon hos oss.

Bästa operatören

Genom att använda dig av vår informationsportal samt våra jämförelser kan du lätt hitta den bästa mobiloperatören utefter vad du behöver. Se till att ta reda på hur mycket surf, samtal och SMS du behöver innan du väljer ett abonnemang. Du kan spara tusentals kronor per år genom att välja ett avtal som är mer skräddarsytt efter dig. Särskilt om du väljer någon av de så kallade internetoperatörerna.

Det finns många olika alternativ att tänka över när det kommer till mobiloperatörer. Vi har tagit på oss det håra arbetet med att samla all fakta och sammanställt det i fina jämförelser. Det enda du behöver göra är se vad vi har kommit fram och hitta den bästa dealen för dig.

Hoppas vi kan vara till hjälp och har du några frågor får du mer än gärna höra av dig. Du hittar ett kontaktformulär under fliken Kontakt. Slänger du iväg ett meddelande så svarar vi så fort vi bara kan. Oftast redan samma dag. Alla frågor är välkomna som angår abonnemang, mobiloperatörer och liknande.

Sammanfattning – Bäst mobiloperatörer

Hallon

Hallon blev årets vinnare bland alla mobiloperatörer på vår topplista. Stort grattis! De levererar oerhört prisvärda mobilabonnemang men en massa härliga funktioner. Trots några av de lägsta priserna inom området så ingår det mycket surf i alla avtal. Dessutom kan du helt utan problem spara oanvänd till nästkommande månad. Utöver detta ingår alltid fria samtal och SMS/MMS. Hallon använder sig utav Tre:s snabba 4G-nät. Allt detta utan någon bindnings- eller uppsägningstid. Som grädde på moset är det alltid 50 % rabatt de första tre månaderna. Vi förstår varför de blivit så populära!

Comviq

Comviq är en äldre lågprisoperatör som verkligen lyckats växa till sig. Likt Hallon får du väldigt billiga mobilabonnemang där många GB surf ingår. 3 till 40 beroende på avtal. Varken uppsägningstid, bindningstid eller startavgifter finns hos Comviq vilket gör det enkelt att pröva på. Priserna, trots att de är superlåga jämfört med de större företagen, är några kronor dyrare än Hallon och Vimla. Det du betalar lite extra för hos Comviq är mobiltäckningen. De använder sig både av Telenors och Tele2s mobilnät och når över 99 % av befolkningen.

Vimla

Vimla har, likt de föregående, också slagit igenom under tidigare år. De lanserades 2014 och utmanar sina konkurrenter med riktigt tilltalande priser och tjänster. Pris- och surfnivåerna är ungefär likvärdiga med Hallon och gällande uppsägnings- och bindningstid finns det inte heller hos Vimla. Surf som inte används blir tillagd i en surfpott för senare användning. Under dina första fyra månader betalar du bara halva priset. Något som vi på Mobilabonnemanget tycker är riktigt schysst! Som Telenors dotterbolag går Vimla i samma nät och har därför väldigt bra täckning.

Halebop

Halebop tog hem pris för Sveriges nöjdaste kunder bland mobiloperatörer 2018. De har galant täckning då de använder sig av mobilnät från Telia. Priserna är bra men samtidigt dyrare än de andra på vår topplista. Även mängden surf som ingår är något lägre. Däremot har Halebop ofta kampanjer som gör deras avtal ännu mer lockande. Särskilt om man vill införskaffa sig en mobiltelefon i kombination med ett nytt abonnemang. Till exempel kan du skaffa dig en Samsung Galaxy S9 för bara 399 kr per månad.