Mobilt bredband – Jämför priser och hitta det bästa & billigaste

Mobilt bredband något för dig som vill kunna surfa fritt utan att vara bunden till en fysisk plats. Genom att använda sig av ett billigt mobilt bredband utnyttjar du den senaste tekniken för att surfa.

Mobilt bredband hos de olika operatörerna:

Mobilt bredband hos Hallon

Läs mer på Hallon.se

Mobilt bredband hos 3

Läs mer på Tre.se

Mobilt bredband hos Telenor

Läs mer på Telenor.se

Mobilt bredband hos Tele 2

Läs mer på Tele2.se

Mobilt bredband ger alla möjligheten att få supersnabb surf oavsett var man befinner sig i Sverige eller EU. Datamängd, hastighet och kostnad kan skräddarsys för att passa vem som helst genom att välja rätt typ och operatör. De två typer som finns att välja mellan hos de flesta aktörer är abonnemang eller kontantkort. Abonnemang innebär då att man prenumererar på tjänsten månadsvis och kontantkort att man får fylla på surf när det behövs.

Olika typer av mobilt bredband:

Ofta används ett mobilt bredband som komplement och inte som det huvudsakliga nätverket. Beroende på hur flitigt bredbandet skall användas kan de olika typerna passa olika bra. Exempelvis en familj som vill surfa i sommarstugan där de endast befinner sig ett par veckor varje år bör välja kontantkort. Däremot om samma familj spenderade hela sina somrar i stugan skulle de spara pengar på ett abonnemang. Hos många operatörer är det ingen bindningstid på abonnemangen vilket innebär att den hypotetiska familjen lätt kan säga upp det när de beger sig hem. Även om priserna är ibland är samma för abonnemang respektive kontantkort, som vi såg i exemplet med Hallon, kan det vara fördelaktigt att välja abonnemang ändå. Det går nämligen att spara oanvänd surf till kommande månader och på så sätt utnyttja det mobila bredbandet till fullo.

Vad erbjuder de olika mobiloperatörerna?

Operatörerna kan passa olika bra beroende på vad man har för preferenser gällande bredband. Vill du jämföra alla abonnemang som erbjuds kan du göra det exakt här nedanför!

Alla abonnemang för mobila bredband


3 GB
Mobilnät
Abonnemang för
Populära val
Filtrera Applicera filter

Billigast

 • Billigast
 • Mest surfgräns
 • Minsta surfgräns

Billigt mobilt bredband – kontantkort och abonnemang

De olika operatörerna säljer tjänsten i både i form av kontantbetalning samt prenumerationsform. Det brukar kallas för antingen kontantkort eller abonnemang. Nu förtiden finns tyvärr inte längre något billigt mobilt bredband med helt fri surf. Alla operatörer har idag någon form av tak på surfmängden.

Däremot kan man fortsätta surfa i lägre hastighet efter man nått taket. I teorin har du alltså ha obegränsad surf, men i praktiken så fungerar det inte speciellt bra efter att du använt din datamängd. Alltså kan du tyvärr inte få fri surf med hög hastighet. Hastigheten som bredbandet har efter man nått taket är oftast kraftigt begränsad. Den obegränsade surfen gäller bara för den väldigt låga hastigheten och skapar en del irritation.

Alla operatörers bredband

Flera av landets mobiloperatörer erbjuder också mobilt bredband till sina kunder, men inte alla. De skiljer sig också från varandra på flera punkter; pris, hastighet, täckning, användarvänlighet, och support. Det är inte helt lätt att hålla koll på själv som konsument, och därför har vi gjort den här sidan med gedigna genomgångar och jämförelser av alla produkter på marknaden. Nedan kommer en sammanfattning av varje operatörs mobila internet.

Hallon mobilt bredband

Hallon är har de billigaste mobila bredbanden på marknaden och är därmed också väldigt populära. Med surfmängder mellan 5 och 200 GB finns det flera alternativ beroende på hur mycket data du använder. Några fördelar med Hallon som är värda att lyfta fram:

 • Priser från 89 kr/mån

 • 4G-hastighet

 • Surf ingår i EU/EES

 • Oanvänd surf sparas

 • Aldrig bindningstid

Ett par nackdelar med Hallon är att de växt lite för snabbt och därmed är deras support överbelastad. De har som mål att svara på 24h på dina mail men det tar ofta omkring 72h för dem att återkomma med svar, och även livechatten tar längre tid än man kan förvänta sig. Telefonsupport, det vill säga att ringa till dem, finns inte ännu. Deras andra problem är täckningen. De användande sig av mobiloperatören 3s 4G-nät vilket ger en snabb hastighet, men inte speciellt bra täckning ute på landet. Runt de större städerna är nätet oklanderligt, men har du en sommarstuga mitt ute i ingenstans där du vill kunna surfa så kan det bli ett problem.

Sammanfattningsvis kring Hallon: Om du är ute efter ett riktigt billigt trådlöst internet med mycket surf för pengarna är Hallon ett bra val för dig. Har du lite högre krav på support och täckning – välj nästa operatör nedan.

Telenor mobilt bredband

Telenor mobilt bredband är också populärt bland våra besökare. Deras surfmängder sträcker sig från 40-200 GB och priset mellan 249-449 kr/mån. Fördelar med Telenor är:

 • Rikstäckande mobilnät och god täckning

 • 4G-hastighet

 • Surf ingår i EU/EES och Thailand (!)

 • Snabb och kunnig support dygnet runt

Telenor har som enda svenska operatören av mobila bredband öppnat upp sina tjänster i Thailand, så att du kan surfa med både mobil och dator på semestern utan krångel. Utöver detta har de ett eget 4G-nät i Sverige som ger mycket bra täckning och hastighet. Deras support finns tillgänglig dygnet runt både på 020 – 222 222 och via chatt. Är det någonting som krånglar vill man gärna ha snabb och kunnig support, vilket Telenor uppfyller med råge.

Alltså: vill du ha lite mer bekvämlighet med täckning och support och är beredd att betala några kronor extra i månaden är det Telenor du ska vända dig till.

Halebop mobilt bredband

Halebop har ett prisvärt trådlöst internet med 25 GB surf för 199 kr/mån. Det finns inga större eller mindre datamängder att välja mellan – så vill du ha tillgång till Telias prisbelönta mobilnät är det detta som gäller. I vilket fall är det ett bra pris och en mycket bra tjänst. Fördelar med Halebop:

 • Sveriges bästa täckning i Telias nät

 • Billigt med 199 kr för 25 GB

 • 4G-hastighet upp till 100 mbit/s

Med 25 GB kan du få relativt mycket gjort, beroende på vad du gör. Om det är din enda källa till internet och du brukar streama film eller spela spel online kan det vara lite snålt, men för “vanlig” användning räcker det långt. Halebop är det bästa alternativet för dig som bor på landet eller vill ha bra mobilt bredband i sommarstugan.

Pris för mobilt bredband

Eftersom att flera olika aktörer erbjuder tjänsten så skiljer sig pris, datamängd och hastighet en hel del. Vi på Mobilabonnemanget.nu försöker därför hjälpa till genom att jämföra och hitta ett billigt mobilt bredband som funkar för dig. Genom vår kostnadsfria jämförelsetjänst kan du hitta det bästa för dina behov av surfmängd, pris och hastighet.

Eftersom att flera olika aktörer erbjuder tjänsten så skiljer sig pris, datamängd och hastighet en hel del. Vi på Mobilabonnemanget.nu försöker därför hjälpa till genom att jämföra och hitta ett billigt mobilt bredband som funkar för dig. Genom vår kostnadsfria jämförelsetjänst kan du hitta det bästa för dina behov av surfmängd, pris och hastighet.

Användning av trådlöst bredband

För att använda ett billigt mobilt bredband kan man göra på lite olika sätt. Du kan koppla in ett USB-modem i datorn, sätta i SIM-kortet i en surfplatta och dela internet eller ha en 4G-router som låter flera enheter vara anslutna samtidigt. Flera operatörer erbjuder tjänsten men främst de som bidragit till byggnationen av dagens utbredda mobilnät. Några av mobiloperatörerna som du kan jämföra mobilt bredband av är Hallon, Tre, Telenor och Telia. Det trådlösa bredbandet kan införskaffas i lite olika former.

Kontantkort eller abonnemang

Det är inte alltid lätt att veta vilken typ man ska välja. För några år sedan betydde abonnemang att man band upp sig under ganska lång tid. Idag ger även de en hel del frihet. De är nästan lika flexibla som om du köper ett kontantkort då bindningstiden ofta är slopad. För kontantkortet betalar du en viss summa i förväg som du sedan använder dig av. När det tar slut väljer du själv om du ska köpa mer surf eller inte. Det är att rekommendera för sig som inte behöver något regelbundet. Möjligtvis till en sommarstuga eller liknande.

På så sätt kan du få ett riktigt billigt mobilt bredband. Det kan också vara svårt att få abonnemang om du har betalningsanmärkningar och då passar ju kontantkortet perfekt. Är tanken att du ska surfa ganska regelbundet är det skönt att ha ett abonnemang som förnyar sig varje månad. Via autogiro dras avgiften automatisk och du kan surfa utan att behöva tänka på betalningen. Vill du köpa till ett modem, en 4G-router eller en surfplatta kan du också betala av den månadsvis om du väljer ett abonnemang.

Dagens nät och täckning

I stort sett har varenda svensk någon form av tillgång till internet idag. Antingen har man ett klassiskt bredband, ett mobilt eller bara via sin mobiltelefon. Utvecklingen inom teknikvärlden går stadigt i en snabb takt framåt. Det gäller både när det kommer till mobilnäten och bredbandsnäten.

2G(GSM) är fortfarande det mest utbredda mobilnätet inom Sverige men det duger inte till mycket mer än att ringa och sms:a. Visst går det att surfa via nätet men då är det väldigt. Tur nog var det ett tag sen 2G var standard och man kommer åt 3G eller 4G nästan överallt. Med de nya näten kan man surfa i betydligt högre hastigheter och med stor volym.

Ett flertal operatörer jobbar just nu redan på nästa generations mobilnät. Alltså 5G-nätet. Det beräknas kunna uppnå extrema överföringshastigheter på 10 Gbit/s. I och med de nästan löjliga hastigheterna skulle bredbandsförbindelser i princip vara överflödiga. Alltså kanske det är vanligare att ha ett mobilt bredband med fri surf än ett vanligt bredband om några år.

Tack vare den oerhört snabba utvecklingen av näten kan mobiloperatörerna regelbundet sänka kostnaderna för datatrafik. Vi håller koll på de nuvarande priserna så att du enkelt kan jämföra aktuella priser, erbjudanden och innehåll.

Fri surf med trådlöst bredband

Bara för några enstaka år sedan var det ganska vanligt med att operatörerna erbjöd abonnemang med fri surf. Då betalade man en fast månadskostnad för att sedan kunna använda så mycket data du ville. Du behövde inte snåla med film- eller musikstreaming med andra ord. Tyvärr så var det en del användare som utnyttjade det systemet och använde sig av orimliga nivåer av datatrafik. I och med det så blev internet mycket långsammare för de resterande användarna.

I dagsläget finns det begränsningar gällande surfen på alla abonnemang. Detta gäller oavsett vilken operatör man kollar på. När mängden datatrafik tar slut så får man antingen sluta surfa helt eller så stryps hastigheten till en betydligt trögare. I och med detta så är det väldigt bra att ha en aning om hur mycket surf man faktiskt gör av med.