Vi har skrivit massor av artiklar som beskriver vilka mobilabonnemang som är billigast, har mest surf och vilka som är utan bindningstid. Vi har jämfört högt och lågt, men egentligen behövs bara en artikel: den här. För när allt kommer omkring vill vi alla bara ha en sak: det bästa mobilabonnemanget.

Självklart har vi alla olika preferenser och använder våra mobiler på olika sätt. Därför har vi tagit fram inte bara ett, utan tre bästa mobilabonnemang. Ett för den som inte surfar så så mycket (5 GB), ett för mellananvändaren (10 GB) och ett för den som lever med (för) mobilen (50 GB). Hur vi kom fram till resultaten kan du läsa längre ned.

❤️SPECIALERBJUDANDE❤️
Ännu billigare Mobilabonnemang!
Just nu får du HALVA PRISET på alla abonnemang i sex månader genom vårt exklusiva samarbete med Hallon! Under den tiden får du även tillgång till surfpott, slipper bindnings- och uppsägningstid och det är dessutom de billigaste abonnemangen;

8 GB för 79 kr/mån (6 mån + inklusive surfpott!)
25 GB för 99 kr/mån (6 mån + inklusive surfpott!)
100 GB för 199 kr/mån (6 mån + inklusive surfpott!)

(Skynda dig! Erbjudandet gäller till söndag 15 sep)

LÄS MER PÅ HALLON.SE

💡Hallon är den populäraste mobiloperatören bland våra besökare, och vi är säkra på att även du kommer trivas hos Hallon💡

De bästa mobilabonnemangen – liten, mellan och stor

# AbonnemangSurfSamtalSMS/MMSPris 
1Bästa Mobilabonnemanget och OperatörenHALLON 4 - 100 GBFriaFria99 - 349 kr/månLÄS MER
2Bästa Mobilabonnemanget och OperatörenFASTPRIS 5 - 40 GBFriaFria145 - 295 kr/månLÄS MER
3Bästa Mobilabonnemanget och OperatörenMer 2 - 50 GBFriaFria100 - 320 kr/månLÄS MER
Bästa Mobilabonnemanget och OperatörenRUBBET 3 - 30 GBFriaFria169 - 369 kr/månLÄS MER

Testet för att hitta vinnarna

Det ligger ett gediget arbete till grund för att ta fram de absolut bästa mobilabonnemangen från alla mobiloperatörer. Vi har delat upp det i fem delmoment: pris, erbjudanden, support, villkor och täckning. Flera av momenten går ut på att hitta den bästa operatören och sedan pricka ut vilket abonnemang som passar dig bäst. Vi kommer inte att jämföra de fyra stora mobiloperatörerna Tele2, Telenor, Tre och Telia. Detta för att de alla har dotterbolag med 20-50 % lägre priser så vi jämför dem istället. I denna recension ingår alltså följande operatörer:

Låt oss börja!

Mobiloperatören med bäst priserBästa mobilabonnemanget med telefon och hörlurar

 1. Hallon 8 GB 149 kr/mån (49 kr första 3 mån)
 2. Vimla 15 GB 210 kr/mån (105 kr första 3 mån)
 3. Comviq 10 GB 195 kr/mån
 4. Halebop 30 GB 369 kr/mån

I jämförelsen är alla operatörer representerade med sitt bästa mobilabonnemang med ca 10 GB surf. På förstaplats hittar vi Hallon representerade som ohotad etta. Deras erbjudande med 49 kr/mån första 3 månaderna gör dem också ännu billigare.

Tätt bakom kommer Vimla som också har mycket prisvärda mobilabonnemang och fina erbjudanden. Comviq når en hedrande tredjeplats med deras billiga Fastpris som de fått mycket goda omdömen för. Vi kan tydligt se att Halebop inte hänger med alls när det kommer till lägst priser. De är billiga om man jämför med de största operatörerna, men mot de här snabbfotade digitala mobiloperatörerna hänger Halebop inte med. Är du en riktig prisjägare har vi en sida där de allra billigaste mobilabonnemangen finns listade.

Bäst erbjudanden

Det finns inte mycket som går upp emot ett riktigt vasst erbjudande. Det är ju därför vi blir som tokiga på Black Friday och mellandagsrean. Som tur är kan du få samma känsla när du shoppar mobilabonnemang – det finns nämligen alltid 50 % rabatt hos flera operatörer.

 1. Hallon: +25 GB surf vid nytt abonnemang, spara surf upp till 100 GB, 50-85 % rabatt i 1-4 mån.
 2. Vimla: +20 GB surf vid nytt abonnemang, spara surf upp till 100 GB, 50 % rabatt i 3 mån.
 3. Halebop: +50 GB surf vid nytt abonnemang
 4. Comviq: inga erbjudanden och/eller rabatter

Ohotad etta på denna lista är Hallon som erbjuder både stor surfpott upp till 100 GB (som de fyller på med 25 GB direkt) och kraftig rabatt flera månader. Hur länge och hur mycket rabatt du får beror på hur mycket surf du vill ha. Se deras hemsida för exakta uppgifter.

Vimla faller på målsnöret här med sina villkor som till stor del liknar Hallons. De har till deras nackdel något mindre extra surf och lite mindre rabatt. Halebop lassar på med hisnande 50 GB extra surf vilket får det att vattnas i munnen på vem som helst. Lägger de till lite fler erbjudanden kan de bli väldigt konkurrenskraftiga och kanske få bäst abonnemangs-erbjudanden. Fello får en hedrande fjärdeplats i detta moment. Extra surf och halva priset är bra kampanjer men i dagsläget når det inte längre.

Det kan komma lite som en chock att det är Comviq av alla som inte har några speciella erbjudanden över huvud taget. De har ändå ett starkt varumärke i Sverige, och med sina låga priser kan de attrahera många nya abonnenter trots allt.

Bra mobilabonnemang ger bra vänner

Support – viktigt men inte så kul

Hoppa inte över det här stycket. Så länge ditt abonnemang fungerar felfritt kan supporten kännas överflödig, men när olyckan är framme är bra kundtjänst allt man vill ha. Vill man prompt ha tillgång till fysisk kundtjänst i en butik får man vända sig till de fyra största mobiloperatörerna.

 1. Comviq Chatt: 8.00–20.00 och telefon 9.00-19.00 (vardag). Helg-chatt 10.00 – 15.00.
 2. Fello Chatt och telefon vardagar 8.00-17.00
 3. Vimla Chatt vardagar 9.00-17.00 (stängt 12-13)
 4. Hallon Chatt vardagar 9.00-16.00
 5. Halebop Chatt vardagar 9.00-16.00

Det är ju inte heller bara öppettiderna som är avgörande för supporten. Det måste vara kompetent personal och, kanske allra viktigast, inte världens längsta kötider. Vår erfarenhet är att Hallon tyvärr ofta har långa kötider och långsam svarstid på mail. Comviq och Halebop ligger har båda helt okej köer, om du undviker lunchen. Fello och Vimla har bra tider och god kundnöjdhet. Att Vimla har lunchstängt är en stor nackdel som drar ned deras betyg. Visst är det schysst för personalen, men många kunder har bara möjlighet att ta kontakt under lunchen.

Bästa täckningen

Som tur är har utveckling bara gått framåt när det gäller den här punkten. Täckning är såklart livsviktigt för att kora det bästa mobilabonnemanget och idag finns inget att klaga på hos någon operatör. Så länge du inte vill bosätta dig på fjället utanför Abisko kommer du med stor sannolikhet inte märka någon skillnad mellan de olika mobilnäten.

Med det sagt betyder det inte att alla har lika bra täckning i sina mobilnät. Telia har varit dominerande på nät-fronten och än idag har äger de det mest utvecklade 4G-nätet och har störst räckvidd av dem alla. Så om du går i tankarna att flytta ut i de norrländska skogarna bör du vända dig till Fello eller Halebop eftersom de använder Telias nät. De andra är i princip lika bra, men Telias är fortfarande bättre.

Bästa mobilabonnemanget – slutsats

Vi har testat och recenserat samtliga av de bästa mobiloperatörerna på pris, erbjudanden, support och täckning. Efter detta har vi analyserat utfallet och fått fram ett resultat: Hallon är har det bästa mobilabonnemanget! Detta för att:

 • De är billigast
 • Bäst erbjudanden
 • Schysst täckning och mobilnät
 • Helt okej support (som är lite underbemannad, men trevlig!)

Så, med detta facit i hand kan vi gott rekommendera Hallon som det bästa mobilabonnemanget till dig som går i tankarna att byta. Du kan alltid behålla ditt nuvarande mobilnummer och under de första 1-4 månaderna kostar det bara 49 kr, oavsett hur mycket surf du vill ha. Som tidigare nämnt har de väldigt bra priser, och om du är student eller kvalificerar dig för pensionär/senior-abonnemang får du extra rabatt. Utan varken bindningstid eller uppsägningstid finns det inte mycket att förlora. Seså, teckna ditt nya abonnemang idag!

LÄS MER PÅ HALLON.SE