Det blir allt vanligare att mobiloperatörer riktar särskilda erbjudanden för pensionärer och seniorer. De brukar gälla för folk som är över 55 år. Antingen är det ett specifikt seniorabonnemang eller så är det ett vanligt till nedsatt pris. Vi på Mobilabonnemanget.nu har listat alla dessa olika abonnemang enkelt och tydligt. Allt så att du ska kunna hitta ett som passar perfekt.

 AbonnemangSurfSamtalSMS/MMSPris 
Fastpris (Student, barn, 55+) 1 GBFriaFria95kr
47.5 kr/mån
Läs mer
Comviqs loggaFastpris (Student, 55+) 6 GB200 min2000 st95kr 95 kr/månLäs mer
Liten (Student, 55+) 3 GB60 stFria99kr
49 kr/mån
Läs mer
Mindre (Student, barn, 55+) 3 GB60 st600 st100kr
50 kr/mån
Läs mer
Comviqs loggaFastpris (Student, 55+) 8 GBFriaFria145kr 145 kr/månLäs mer
Fastpris (Student, barn, 55+) 3 GBFriaFria145kr
73 kr/mån
Läs mer
Mindre (Student, barn, 55+) 7 GB60 st600 st150kr
75 kr/mån
Läs mer
Mer (Student, barn, 55+) 3 GBFriaFria150kr
75 kr/mån
Läs mer
Comviqs loggaFastpris (Student, 55+) 16 GBFriaFria195kr 195 kr/månLäs mer
Fastpris (Student, barn, 55+) 7 GBFriaFria195kr
98 kr/mån
Läs mer
Stor (Student, 55+) 8 GBFriaFria199kr
149 kr/mån
Läs mer
Mindre (Student, barn, 55+) 10 GB60 st600 st200kr
100 kr/mån
Läs mer
Mer (Student, barn, 55+) 7 GBFriaFria200kr
100 kr/mån
Läs mer
Mindre (Student, barn, 55+) 14 GB60 st600 st210kr
105 kr/mån
Läs mer
Comviqs loggaFastpris (Student, 55+) 40 GBFriaFria245kr 245 kr/månLäs mer
Mer (Student, barn, 55+) 10 GBFriaFria250kr
125 kr/mån
Läs mer
Mer (Student, barn, 55+) 14 GBFriaFria260kr
130 kr/mån
Läs mer
Fastpris (Student, barn, 55+) 20 GBFriaFria295kr
147.5 kr/mån
Läs mer

Mobilabonnemang för seniorer

Användningen av mobiltelefonen varierar hos person till person. Något som såklart gäller för seniorer också. Många använder den flitigt för att surfaoch kommunicera via internet. Medan andra kanske endast ringer. Det man får betala mest för i ett mobilabonnemang är just datatrafiken, alltså mängden man får surfa för. I och med detta är det viktigt att välja ett abonnemang som stämmer bra överens med ens egna vanor. Ska man bara ringa och sms:a kan man absolut ta ett av de billigaste. Oftast får man med lite surf i alla fall.

Pensionär och senior – Priser

Som vi nämnde i föregående stycke så ser erbjudandena lite olika ut beroende på vilken operatör man väljer. Det kan vara ett renodlat seniorabonnemang eller som sagt ett av deras vanliga som de sänkt priset på. Vissa abonnemang kan heta någonting med pensionär i namnet men du behöver inte vara det för att ta del av dessa. Det räcker att vara över 55 år. De mobiloperatörer som erbjuder specialabonnemang eller priser för seniorer är Comviq, Vimla, Fello och Hallon. Många äldre använder sin mobiltelefon för att bara ringa lite då och då. Därför innehåller seniorabonnemangen oftast få samtal, sms och en liten mängd surf. Självklart finns det även lite större för er storanvändare också. De minsta abonnemangen kostar mellan 90-100kr i månaden och alla förenämnda mobiloperatörer erbjuder liknande. De första månaderna brukar man faktiskt komma undan med att bara betala mellan 45-50kr per månad. Vi har med de nedsatta priserna i listan här ovanför.

Bästa mobilen för seniorer

abonnemang för senior och pensionär

När man tecknar ett nytt mobilabonnemang kan man välja att köpa med en mobiltelefon. Man får valet att betala den löpande på samma räkning som abonnemanget eller direkt vid köpet. Väljer man löpande betalning blir månadskostnaden förhöjd i ett eller två år beroende på vad man valt. Många mobiltelefoner passar utmärkt för pensionärer och är enkla att använda. Den svenska tillverkaren Doro fokuserar just på mobiltelefoner för äldre. Dessa mobiler har stora och tydliga skärmar och ett lätthanterligt gränssnitt. Mobiltelefonerna är något begränsade mot andra smartphones för enkelhetens skull och är perfekt anpassad för pensionärer.

Har alla operatörer seniorabonnemang?

Tyvärr så har inte riktigt alla mobiloperatörer seniorabonnemang. Exempelvis så riktar sig operatören Halebop främst till unga då all kundservice sker över internet. Inte heller den stora operatören Tre har något speciellt erbjudande för seniorer. Detsamma gäller för Telenor. Trots att dessa saknar abonnemang för seniorer kan du ju förstås teckna ett vanligt om du vill. Billiga mobiltelefoner som är anpassade för seniorer kan hittas även hos dessa.

Vimla ägs av Telenor och har riktigt bra mobilabonnemang för seniorer. De är lågprisalternativet som går i samma mobilnät som storoperatören. Vimlas seniorabonnemang är bland de allra billigaste mobilabonnemangen för seniorer.

Även operatören Hallon har riktigt bra erbjudanden på mobilabonnemang för pensionärer. Abonnemangen kallas Hallon senior och gäller dig som är 55 år eller äldre. De använder sig utav mobilnätet från Tre.

Hos Fello hittar du också riktigt billiga seniorabonnemang för äldre. Fello går i Telias mobilnät, men det finns tyvärr inga Telia abonnemang för pensionärer.

Operatören Comviq erbjuder mobilabonnemang som är riktigt billiga för pensionärer. Comviqs abonnemang för pensionärer går i Tele2s nät och har bra täckning.

Vill du jämföra alla abonnemang och inte bara de för seniorer? Gå till startsidan så får du hela listan!

Vår poäng