Mobilabonnemang Pensionär och Senior – Bästa och Billigaste!

De flesta mobiloperatörer erbjuder idag seniorer och pensionärer extra billiga mobilabonnemang. Det finns oftast som ett separat seniorabonnemang eller genom nedsatt pris och riktar sig till dig som är över 55 år. Vi på Mobilabonnemanget.nu har listat alla dessa olika abonnemang enkelt och tydligt så att du ska hitta det bästa för dig.

☀️ HÖST-REA ☀️

✅ 75 % rabatt i två månader
✅ 25 GB för 49 kr/mån – utan bindningstid
✅ Teckna hos Hallon senast sön 1 nov!

BESTÄLL NU

Bästa Mobilabonnemang Senior & Pensionär

 SurfSamtal/SMSAktiv KampanjPris 
6 GBFria50% rabatt
99 kr
49 kr/mån
LÄS MER
6 GBFria75% rabatt
100kr
25 kr/mån
LÄS MER
Comviqs logga 8 GBFria+50 GB145kr 145 kr/månLÄS MER
10 GBFria50% rabatt
149 kr
74 kr/mån
LÄS MER
10 GBFria75% rabatt
150kr
38 kr/mån
LÄS MER
Comviqs logga 16 GBFria+50 GB195kr 195 kr/månLÄS MER
25 GBFria50% rabatt
199 kr
99 kr/mån
LÄS MER
25 GBFria75% rabatt
200kr
50 kr/mån
LÄS MER
Comviqs logga 40 GBFria+50 GB245kr 245 kr/månLÄS MER
50 GBFria50% rabatt
249 kr
124 kr/mån
LÄS MER
50 GBFria75% rabatt
270kr
68 kr/mån
LÄS MER
100 GBFria50% rabatt
299 kr
149 kr/mån
LÄS MER
100 GBFria75% rabatt
300kr
75 kr/mån
LÄS MER
Totalt 3 operatörer med seniorrabatt! Priser från 99 kr/månad till 300 kr/månad.

Mobilabonnemang för seniorer

Användningen av mobiltelefonen varierar hos person till person. Något som såklart gäller för seniorer också. Många använder den flitigt för att surfaoch kommunicera via internet. Medan andra kanske endast ringer. Det man får betala mest för i ett mobilabonnemang är just datatrafiken, alltså mängden man får surfa för. I och med detta är det viktigt att välja ett abonnemang som stämmer bra överens med ens egna vanor. Ska man bara ringa och sms:a kan man absolut ta ett av de billigaste. Oftast får man med lite surf i alla fall.

Rabatt för pensionär och senior 

Som vi nämnde i föregående stycke så ser erbjudandena lite olika ut beroende på vilken operatör man väljer. Det kan vara ett renodlat seniorabonnemang eller som sagt ett av deras vanliga som de sänkt priset på. Vissa abonnemang kan heta någonting med pensionär i namnet men du behöver inte vara det för att ta del av dessa. Det räcker att vara över 55 år. De mobiloperatörer som erbjuder specialabonnemang eller priser för seniorer är Vimla, Fello och Hallon. Många äldre använder sin mobiltelefon för att bara ringa lite då och då. Därför innehåller seniorabonnemangen oftast få samtal, sms och en liten mängd surf.

Självklart finns det även lite större för er storanvändare också. De minsta abonnemangen kostar mellan 90-100kr i månaden och alla förenämnda mobiloperatörer erbjuder liknande. De första månaderna brukar man faktiskt komma undan med att bara betala mellan 45-50kr per månad. Vi har med de nedsatta priserna i listan här ovanför.

Seniorer får ofta bättre pris på mobilabonnemang

Bästa mobilabonnemanget för pensionärer

Pensionärers mobilanvändning skiljer sig mycket åt, och det är därför svårt att bestämma ett enskilt pensionärsabonnemang som det bästa. Det gäller att utgå från dina preferenser och behov, och därefter bestämma vilket abonnemang som passar dig bäst. Använder du din mobil mest till att ringa och skicka meddelanden kan det räcka med 0.5-2 GB surf, och då kan ett kontantkort vara aktuellt. Är du mer aktiv med mobilen kan datamängder uppemot 5-15 GB vara på sin plats, beroende på dina vanor. Brukar du exempelvis lyssna på musik eller ljudböcker utanför hemmet kan det gå åt mycket surf.

Hallon Seniorabonnemang 10 GB som kostar 149 kr per månad är det bästa seniorabonnemanget. Med låga priser, bra rabatter och generösa extratjänster till sina kunder gick de segrande ur vårt test. Tack vare att de inte har någon bindningstid kan du enkelt prova på Hallon och ta del av deras erbjudanden du med!

LÄS MER PÅ HALLON.SE

Alla abonnemang på samma ställe

Telia Pensionär abonnemang

Telia Pensionär är Telias form av abonnemang för äldre . Det är ett rabatterat avtal som gäller alla över 60 år. Då ringer du för 15 öre per minut till alla fasta telefoner, och för 69 öre per minut till mobiler. Utöver det har Telia inga abonnemang för seniorer och pensionärer. Det som tål att tänkas på är att Fello är ett dotterbolag och ägs av Telia. Genom att teckna ett mobilabonnemang för pensionär hos Fello får du ta del av Telias täckning och nät till ett mycket billigare pris, med en bra rabatt. Många äldre går idag till Fello för att få Telias mobilnät till ett rabatterat, lägre pris.

Många äldre i Sverige har Telia idag och betalar alldeles för mycket för sina abonnemang. Man kan ställa sig frågan varför det är på det viset. Svaret är att många fortfarande har Telia av gammal vana. Förr fanns det inga alternativ, och det är enkelt att fastna i vanor och hos företag ”för att det alltid varit så”.  Genom att byta till Fello Senior får de samma nät och täckning, men billigare. De flesta äldre som byter mobiloperatör gör det dock till Hallon.

Alla mobilabonnemang senior och pensionär

Som vi tidigare nämnt erbjuder flera operatörer rabatt för seniorer. Tyvärr så har inte riktigt alla mobiloperatörer börjat med seniorabonnemang än, men listan hittills är som följer:

Hallon logga

Hallon Senior

Hallon är som sagt mycket populära bland Sveriges äldre. Genom sina billiga mobilabonnemang för pensionärer som har en bra rabatt står de sig bra mot övriga operatörer. Abonnemangen hos Hallon gäller dig som är 55 år (55 Plus) eller äldre. Vi ger Hallon högst betyg och rekommenderar dem starkt.

De använder sig utav mobilnätet från Tre, vilket ger dig en god täckning runt om i landet förutom på glesbygden uppe i norr. Tillbringar du exempelvis mycket tid i Lappland rekommenderar vi inte dig att välja Hallon.

Vimla Pensionär

Vimlas mobilabonnemang senior är bland de absolut bästa rabatterna som finns. De ägs av Telenor och allt fler byter till Vimla för att ta det av deras fördelaktiga rabatter för pensionärer. De är lågprisalternativet som går i samma mobilnät som moderoperatören. Vimla är precis lika billigt som Hallon, med fördel att de har bättre mobiltäckning.

Comviq 55+

Comviq pensionärsabonnemang är rabatterade mobilabonnemang för alla över 55 år. Samtliga erbjudanden är 50 kr billigare än de ordinarie priserna, precis som deras studenterbjudande. Deras redan låga priser gör att Comviqs abonnemang för äldre med rabatt är väldigt billiga. Vid de lägre surfmängderna är de till och med absolut billigast, vilket du kan se i vår jämförelse. De har länge varit prispressare med sina kontantkort, och de flesta som byter till Comviq gör det i samband med att de köper ny mobil hos dem.

Telenor

Telenor Senior har under hösten 2018 valt att ta bort alla åldersrabatter, dvs både rabatter för äldre och studenter har tagits bort. Anledningen är ”för att göra det enklare att förstå och välja” vilket vi anser är en klen ursäkt. Det är inte speciellt svårt att förstå att man får 50kr rabatt varje månad, som det var förut. Vi skickar med en liten känga till Telenor och hoppas på förbättring!

Tele2

Tele2 Pensionär är numera ett minne blott. De har istället valt att lansera åldersrabatt hos sin dotteroperatör Comviq, både för äldre och yngre. Vill du ta del av Tele2s mobilnät och tjänster till ett billigare pris kan vi varmt rekommendera dig till Comviq istället.

Tre

Även operatören Tre har avslutat sina rabatter för pensionärer, och erbjuder istället sina tjänster mycket billigare genom operatören Hallon. Där finns allsköns rabatter och kampanjer för dig som är 55 år eller äldre. Spana in vad vi skrev om Hallon lite högre upp här!

Hos Fello hittar du riktigt billiga seniorabonnemang för äldre. Fello går i Telias mobilnät, men det finns tyvärr inga Telia abonnemang för pensionärer. Därför är det smart att gå via Fello för att få rabatt som pensionär och få bra täckning hos Telia.

Halebop pensionär/senior finns inte och kommer nog inte heller lanseras. Halebop är Telias dotterbolag som riktar sig mot en yngre målgrupp, och har istället studentrabatt. Telia vill helst behålla sina äldre kunder hos sig själva.

Vilka berörs av senior- och pensionärsabonnemangen?

Som tumregel kan man säga att alla som är över 55 år får tillgång till seniorabonnemangen. Du behöver alltså inte vara pensionär för att få rabatt på ditt mobilbonnemang. Det enklaste sättet är att teckna via deras hemsida, men kontaktar du dem personligen via samtal, mail eller chatt är de oftast tillmötesgående och flexibla.

Bästa mobilen för seniorer

mobil senior och pensionärNär man tecknar ett nytt mobilabonnemang kan man välja att köpa med en mobiltelefon. Man får valet att betala den löpande på samma räkning som abonnemanget eller direkt vid köpet. Väljer man löpande betalning blir månadskostnaden förhöjd i ett eller två år beroende på vad man valt. Många mobiltelefoner passar utmärkt för pensionärer och är enkla att använda. Den svenska tillverkaren Doro fokuserar just på mobiltelefoner för äldre. Dessa mobiler har stora och tydliga skärmar och ett lätthanterligt gränssnitt. Mobiltelefonerna är något begränsade mot andra smartphones för enkelhetens skull och är perfekt anpassad för pensionärer.

 

Vill du jämföra alla abonnemang och inte bara de för seniorer? Gå till startsidan så får du hela listan!

 

De nöjdaste kunderna

Som konsument vill man självklart vara en del av de allra nöjdaste kunderna. Svenskt Kvalitetsindex har sedan år 1989 gjort årliga undersökningar om hur nöjda konsumenter är med sina mobiloperatörer, och år 2018 var inget undantag. Nedan ser du vilka kunder som är nöjdast år 2018:

ski kundnöjdhet mobiloperatörer pensionär privatkunder 2019

Halebop vann mätningen, men har som bekant inget erbjudande för äldre mobilanvändare. Som tur är har både tvåan Hallon, trean Vimla och fyran Comviq fina erbjudanden och rabatter för pensionärer, något vi behandlat tidigare i artikeln. Det bör tas hänsyn till att samtliga av de billiga operatörerna ligger i topp, medan de dyrare ligger i botten. Alltså – vill du vara riktigt belåten med ditt seniorabonnemang – kika på Hallon, Vimla eller Comviq.

Vanliga frågor om abonnemang för äldre

Varför ska jag byta till seniorabonnemang?

  • Det är billigare! Du får exakt samma tjänst till ett lägre pris – frågan som borde ställas är varför man inte borde byta (och den frågan finns inget bra svar på). Du sparar pengar och ingenting annat händer. Vi tycker att det är en schysst affär.

Vilka är det som har tillgång? Bara pensionärer?

  • Är du över 55 år så har du rätt att teckna ett seniorabonnemang. Detta betyder alltså att du inte behöver vara pensionär, utan bara vara något äldre. Och du vet väl vad man säger om en flaska dyrt rött vin…?

Hur mycket billigare är det?

  • Det varierar såklart mellan de olika mobiloperatörerna, men du kan förvänta dig att spara mellan 50-350 kr/mån per person för samma mängd surf. Byter du från en dyrare operatör till en billig kan skillnaden bli ännu större. Alltså: Byt!

Vilket är det billigaste mobilabonnemanget för pensionär?

  • Det allra billigaste alternativet är Hallon Senior med 6 GB surf som kostar 99 riksdaler per månad. Under de första 4 månaderna kniper du det hela för 49:-/mån istället. Är du dessutom en riktig rabattälskare så ser du till att byta till Vimla efter fyra månader, så får du 50% där med ett bra tag.

Vilket är det bästa seniorabonnemanget?

  • Smaken är som baken – alla gillar vi olika! Vi rekommenderar Hallon och Vimla starkt, där Hallon är lite billigare och populärare. 8 GB för en hundring är mycket prisvärt. Vill du veta mer om Vimla så läs vårt test av Vimla för att få reda mer. I annat fall bör du läsa mer om Hallon:

LÄS MER PÅ HALLON.SE

Vad tycker du?
Snitt: 4.1

Topplista Mobiloperatörer

# SurfSamtal/SMSAktiv KampanjPris 
1 4 - 100 GBFria50% rabatt99 - 349 kr/månLÄS MER
2 3 - 100 GBFria75% rabatt100 - 350 kr/månLÄS MER
36 GB - Fri SurfFriaViaplay 3 mån149 - 399 kr/månLÄS MER
5 - 40 GBFria+50 GB145 - 295 kr/månLÄS MER
5 - 60 GBFria-189 - 399 kr/månLÄS MER
Vill du ha vår bästa rabatt?