Det blir allt vanligare att mobiloperatörer riktar särskilda erbjudanden för pensionärer och seniorer. De brukar gälla för folk som är över 55 år. Antingen är det ett specifikt seniorabonnemang eller så är det ett vanligt till nedsatt pris. Vi på Mobilabonnemanget.nu har listat alla dessa olika abonnemang enkelt och tydligt. Allt så att du ska kunna hitta ett som passar perfekt.

 AbonnemangSurfSamtalSMS/MMSPris 
Fastpris (Student, barn, 55+) 2 GBFriaFria95kr
47.5 kr/mån
Läs mer
Liten (Student, 55+) 6 GBFriaFria99kr
49 kr/mån
Läs mer
Student 6 GBFriaFria100kr
50 kr/mån
Läs mer
Comviqs loggaFastpris (Student, 55+) 8 GBFriaFria145kr 145 kr/månLäs mer
Fastpris (Student, barn, 55+) 5 GBFriaFria145kr
73 kr/mån
Läs mer
Stor (Student, 55+) 10 GBFriaFria149kr
74 kr/mån
Läs mer
Student 10 GBFriaFria150kr
75 kr/mån
Läs mer
3Fastpris (Student, Senior) 2 GBFriaFria179kr 179 kr/månLäs mer
Comviqs loggaFastpris (Student, 55+) 16 GBFriaFria195kr 195 kr/månLäs mer
Fastpris (Student, barn, 55+) 10 GBFriaFria195kr
98 kr/mån
Läs mer
Stor (Student, 55+) 25 GBFriaFria199kr
99 kr/mån
Läs mer
Fastpris (Student) 8 GBFriaFria199kr 199 kr/månLäs mer
Student (Student) 8 GBFriaFria199kr 199 kr/månLäs mer
Student 25 GBFriaFria200kr
100 kr/mån
Läs mer
Frihet 3 GBFriaFria219kr 219 kr/månLäs mer
Fastpris (Student) 15 GBFriaFria239kr 239 kr/månLäs mer
Comviqs loggaFastpris (Student, 55+) 40 GBFriaFria245kr 245 kr/månLäs mer
3Fastpris (Student, Senior) 5 GBFriaFria249kr 249 kr/månLäs mer
Frihet 8 GBFriaFria269kr 269 kr/månLäs mer
Fastpris (Student) 30 GBFriaFria279kr 279 kr/månLäs mer
Fastpris (Student, barn, 55+) 30 GBFriaFria295kr
147.5 kr/mån
Läs mer
Stor (Student, 55+) 100 GBFriaFria299kr
149 kr/mån
Läs mer
Student (Student) 30 GBFriaFria299kr 299 kr/månLäs mer
Frihet 15 GBFriaFria329kr 329 kr/månLäs mer
Frihet 30 GBFriaFria379kr 379 kr/månLäs mer
Unlimited (Student) Fri surf!FriaFria399kr 399 kr/månLäs mer
3Fastpris (Student, Senior) 10 GBFriaFria399kr 399 kr/månLäs mer
Frihet 70 GBFriaFria449kr 449 kr/månLäs mer
3Fastpris (Student, Senior) 25 GBFriaFria449kr 449 kr/månLäs mer
Frihet Fri surf!FriaFria569kr 569 kr/månLäs mer
3Fastpris (Student, 18-27) 50 GBFriaFria549kr 549 kr/månLäs mer
3Fastpris (Student, 18-27) 50 GBFriaFria549kr 549 kr/månLäs mer
3Fastpris (Student, Senior Fri surf!FriaFria699kr 499 kr/månLäs mer

Mobilabonnemang för seniorer

Användningen av mobiltelefonen varierar hos person till person. Något som såklart gäller för seniorer också. Många använder den flitigt för att surfaoch kommunicera via internet. Medan andra kanske endast ringer. Det man får betala mest för i ett mobilabonnemang är just datatrafiken, alltså mängden man får surfa för. I och med detta är det viktigt att välja ett abonnemang som stämmer bra överens med ens egna vanor. Ska man bara ringa och sms:a kan man absolut ta ett av de billigaste. Oftast får man med lite surf i alla fall.

Rabatt för pensionär och senior 

Som vi nämnde i föregående stycke så ser erbjudandena lite olika ut beroende på vilken operatör man väljer. Det kan vara ett renodlat seniorabonnemang eller som sagt ett av deras vanliga som de sänkt priset på. Vissa abonnemang kan heta någonting med pensionär i namnet men du behöver inte vara det för att ta del av dessa. Det räcker att vara över 55 år. De mobiloperatörer som erbjuder specialabonnemang eller priser för seniorer är Vimla, Fello och Hallon. Många äldre använder sin mobiltelefon för att bara ringa lite då och då. Därför innehåller seniorabonnemangen oftast få samtal, sms och en liten mängd surf.

Självklart finns det även lite större för er storanvändare också. De minsta abonnemangen kostar mellan 90-100kr i månaden och alla förenämnda mobiloperatörer erbjuder liknande. De första månaderna brukar man faktiskt komma undan med att bara betala mellan 45-50kr per månad. Vi har med de nedsatta priserna i listan här ovanför.

Telia senior- och pensionär abonnemang

Telia Senior är Telias form av abonnemang för pensionärer och seniorer. Det är ett rabatterat avtal som gäller alla över 60 år. Då ringer du för 15 öre per minut till alla fasta telefoner, och för 69 öre per minut till mobiler. Utöver det har Telia inga abonnemang för seniorer och pensionärer. Det som tål att tänkas på är att Fello är ett dotterbolag och ägs av Telia. Genom att teckna ett mobilabonnemang för pensionär hos Fello får du ta del av Telias täckning och nät till ett mycket billigare pris, med en bra rabatt. Många äldre går idag till Fello för att få Telias mobilnät till ett rabatterat, lägre pris.

Många äldre i Sverige har Telia idag och betalar alldeles för mycket för sina abonnemang. Genom att byta till Fello Senior får de samma nät och täckning, men billigare.

Alla mobilabonnemang senior och pensionär

Som vi tidigare nämnt erbjuder flera operatörer rabatt för seniorer. Tyvärr så har inte riktigt alla mobiloperatörer börjat med seniorabonnemang än.

Vimla Senior

Vimla mobilabonnemang senior är bland de absolut bästa rabatterna som finns för abonnemang. De ägs av Telenor och allt fler byter till Vimla för att ta det av deras fördelaktiga rabatter för pensionärer. De är lågprisalternativet som går i samma mobilnät som storoperatören. Vimlas seniorabonnemang är bland de allra billigaste mobilabonnemangen för pensionärer.

Hallon Senior

Hallon har seniorrabatt genom sina mobilabonnemang för pensionärer som har en bra rabatt. Abonnemangen hos Hallon gäller dig som är 55 år (55 Plus) eller äldre. De använder sig utav mobilnätet från Tre. Man kan säga att striden för de äldre är mellan Hallon, Vimla och Comviq.

Hos Fello hittar du också riktigt billiga seniorabonnemang för äldre. Fello går i Telias mobilnät, men det finns tyvärr inga Telia abonnemang för pensionärer. Därför är det smart att gå via Fello för att få rabatt som pensionär och få bra täckning hos Telia.

Halebop pensionär/senior finns inte och kommer nog inte heller lanseras. Halebop är Telias dotterbolag som riktar sig mot en yngre målgrupp, och har istället studentrabatt.

Comviq Senior

Comviq seniorabonnemang är  ett rabatterat mobilabonnemang för alla över 55 år. Samtliga erbjudanden är 50 kr billigare än de ordinarie priserna, precis som deras studenterbjudande. Deras redan låga priser gör att Comviqs pensionär mobilabonnemang med rabatt är väldigt billiga. Se själva i tabellen högst upp på sidan eller besök deras hemsida.

Bästa mobilabonnemanget för pensionärer

Pensionärers mobilanvändning skiljer sig mycket åt, och det är därför svårt att bestämma ett enskilt pensionärsabonnemang som det bästa. Det gäller att utgå från dina preferenser och behov, och därefter bestämma vilket abonnemang som passar dig bäst. Använder du din mobil mest till att ringa och skicka meddelanden kan det räcka med 0.5-2 GB surf, och då kan ett kontantkort vara aktuellt. Är du mer aktiv med mobilen kan datamängder uppemot 10-15 GB vara på sin plats, beroende på dina vanor. Brukar du exempelvis lyssna på musik eller ljudböcker utanför hemmet kan det gå åt mycket surf.

Vilka berörs av senior- och pensionärsabonnemangen?

Som tumregel kan man säga att alla som är över 55 år får tillgång till seniorabonnemangen. Du behöver alltså inte vara pensionär för att få ett så kallat pensionärsabonnemang. Hos enstaka mobiloperatörer gäller 60 år som gräns, men det är inte skrivet i sten. Kontaktar du dem personligen via samtal, mail eller chatt är de oftast tillmötesgående och flexibla.

Bästa mobilen för seniorer

abonnemang för senior och pensionär

När man tecknar ett nytt mobilabonnemang kan man välja att köpa med en mobiltelefon. Man får valet att betala den löpande på samma räkning som abonnemanget eller direkt vid köpet. Väljer man löpande betalning blir månadskostnaden förhöjd i ett eller två år beroende på vad man valt. Många mobiltelefoner passar utmärkt för pensionärer och är enkla att använda. Den svenska tillverkaren Doro fokuserar just på mobiltelefoner för äldre. Dessa mobiler har stora och tydliga skärmar och ett lätthanterligt gränssnitt. Mobiltelefonerna är något begränsade mot andra smartphones för enkelhetens skull och är perfekt anpassad för pensionärer.

 

Vill du jämföra alla abonnemang och inte bara de för seniorer? Gå till startsidan så får du hela listan!

 

 

 

Vår poäng