Recension av Vimla

Vimla! logga

Vimla har blivit en populär mobiloperatör som tagit marknadsandelar från första dagen de lanserades år 2014. I takt med framfarten har allt fler intresserat sig för Vimla och behovet av en gedigen och objektiv recension har vuxit fram. Vi bestämde oss för att ta tag i detta och har testat operatören genom att använda deras mobilabonnemang under tre månaders tid.

En ung och fräsch operatör

Vimla startades så sent som år 2014 och har varit aktiva i lite drygt 3 år i skrivande stund. Trots detta har företaget växt rejält och är idag en av uppstickarna att räkna med. En stor del av framgången hör till faktumet att det är ett helägt dotterbolag till den stora operatören Telenor. Vimla går därför i Telenors nät.

Prenumerera på nyhetsbrevet:

Det finns både app och hemsida där du kan logga in för att göra dina ärenden och se information om ditt mobilabonnemang. På appen liksom Mitt Vimla på hemsidan finns din förbrukning av surf, betalningsinformation samt specificering av trafik. Du kan alltså se exakt hur många samtal du ringt och dessutom se vilka du ringt. Utöver det kan du också avbryta, pausa eller byta abonnemang direkt i appen eller på Mitt Vimla. Det finns ingen inlåsningseffekt och du kommer och går precis som du vill. Väljer du att byta prisplan får du automatiskt det nya abonnemanget vid nästa månadsskifte.

Bra saker med Vimla

Kortfattat:

  1. Ingen bindningstid eller uppsägningstid. Du kan komma och gå som du vill.
  2. Flexibla, billiga mobilabonnemang med 50 % rabatt första tre månaderna.
  3. Bra täckning i Telenors nät.
  4. Möjlighet att tipsa andra och få rabatt på abonnemanget
  5. Surfpott med obegränsad tid + 20 GB extra surf
  6. Snabb och tillgänglig support

Ingen nytänkande operatör har bindningstider och/eller uppsägningstider på sina mobilabonnemang och Vimla är inget undantag. Det var länge sedan de fyra stora drakarna i branschen hade sån makt att de kunde få folk att skriva upp sitt abonnemang på två års tid. I nuläget har alla dotteroperatörer (Comviq, Halebop, Vimla & Hallon) inga bindningstider vilket sätter press på de stora operatörerna.

Skapa ditt egna mobilabonnemang

På hemsidan kan du bygga ditt abonnemang från grunden genom att välja om du vill ha obegränsade eller begränsade samtal/sms/mms. Utöver detta får du också välja din datamängd från 2 till 22 GB. Priserna på Vimlas mobilabonnemang är bland de lägsta på marknaden och inget talar för att de kommer höjas. Snarare kan man räkna med att abonnemangen kommer bli större och större i och med att vi förbrukar allt mer surf. Ett tips är också att utnyttja deras kampanj med 50 % rabatt på alla mobilabonnemang under de första tre månaderna. Det blir flera hundra kronor som du sparar med minimal ansträngning.

Vimla täckningskarta som visar att de täcker större delen av Sveriges yta. Ett bra mobilnät!
Vimla har bra täckning över den större delen av Sverige.

Vimla mobilnät & täckning

Som tidigare nämnt är täckningen riktigt bra hos Vimla då de går i Telenors nät. Detta betyder att du får bra täckning i hela Sverige och behöver i princip aldrig oroa dig över om täckningen är dålig eller mobilnätet är överbelastat. Är det trots allt några problem eller störningar kan du enkelt nå supporten antingen via appen, telefon eller hemsidan.

Här kan du även se Vimlas täckningskarta där det framgår tydligt vilka områden deras täckning gäller.

Tipsa andra och få rabatt

En kul möjlighet med Vimla är att du kan tipsa dina vänner och bekanta om Vimla genom din unika länk. Om de tecknar ett mobilabonnemang får både du och din vän 10 kr rabatt på era abonnemang – varje månad! Det finns ingen tidsbegränsning på tipsrabatten utan den fortsätter till dess att någon av er pausar eller avbryter sitt abonnemang. På detta vis kan du också tipsa dina andra familjemedlemmar om Vimla och sänka era mobilkostnader med en rätt stor summa. Du får din unika tipslänk på appen eller genom att logga in på Mitt Vimla.

Obegränsad surfpott ger mer data

Konceptet med surfpott har växt fram och flertalet operatörer erbjuder någon form av surfpott idag. Begreppet går ut på att all surf som du inte använder en månad läggs i en pott som kan användas längre fram. Hos vissa, exempelvis Telia, lagras denna oförbrukade surf i en månad. Hos andra är tiden lite längre. Hos Vimla sparas all oförbrukad surf (och samtal, sms & mms för den som inte har obegränsade) hur länge som helst. Maxtaket är 100 GB och du ser enkelt hur mycket din pott är uppe i på appen eller Mitt Vimla.

Support

Har du några frågor eller problem finns flera sätt att nå ut till företaget. Antingen kan du maila till dem (hej@vimla.se), skriva till deras livechatt eller fråga i forumet. Livechatten är öppen vardagar mellan 9-17 och det är den snabbaste kanalen för att få svar. Vi hade en fråga angående att byta abonnemang till månaden därefter och det tog inte mer än 2 minuter innan det var klart.

På forumet kan både andra medlemmar och personal besvara dina frågor. En stor fördel är att många av dina frågor förmodligen redan är ställda och besvarade på forumet, så en sökning där kan ge bra utdelning.2

Sämre saker med Vimla

I takt med att vi förbrukar mer och mer surf skulle vi önska att det fanns ännu större mobilabonnemang. Visst finns det 22 GB datamängd, men de som använder mobilen till att streama och surfar extremt mycket kan behöva ännu mer. För oss har det inte varit några problem (vi använder mellan 5-9 GB per månad) och tack vare surfpotten skulle vi kunna använda 40 GB en månad utan att vi hade fått slut på surf.

En tråkig sak är att du inte kan köpa med en mobil till sitt abonnemang. Många idag vill ha det samlat på en faktura, men än så länge har Vimla inga hårdvaror över huvud taget till försäljning. Förhoppningsvis tillkommer detta i sortimentet inom snar framtid, men vi har inte lyckats få några löften om det.

Sammanfattning av recensionen – är det en bra mobiloperatör?

Baserat på våra egna erfarenheter och upplevelser av Vimla kan vi bara konstatera att det är en riktigt bra operatör. De har billiga mobilabonnemang, inga bindningstider, inga uppsägningstider, bra mobilnät & täckning, marknadens bästa surfpott och snabb support. Tråkigt att de inte erbjuder större abonnemang, så använder du mycket surf så bör du leta vidare. Vill du lära dig mer om operatören rekommenderar vi vår sida om Vimla där vi jämför alla deras abonnemang samt deras hemsida.

Vad tycker du?
Snitt: 3.5

Vill du ha vår bästa rabatt?