Recension av Vimla

 

Vimla har blivit en populär mobiloperatör med prisvärda mobilabonnemang som tagit marknadsandelar från första dagen de lanserades år 2014. I takt med framfarten har allt fler intresserat sig för Vimla och behovet av en grundlig och objektiv recension har vuxit fram. Vi bestämde oss för att ta tag i detta och har testat operatören genom att använda deras mobilabonnemang under tre månaders tid.

 

Vimla! logga

Vimla Mobilabonnemang

 SurfSamtal/SMSAktiv KampanjPris 
3 GBFriaJulkampanj! 50% rabatt i 4 mån
100kr
50 kr/mån
LÄS MER
6 GBFriaJulkampanj! 50% rabatt i 4 mån
130kr
65 kr/mån
LÄS MER
10 GBFriaJulkampanj! 50% rabatt i 4 mån
170kr
85 kr/mån
LÄS MER
20 GBFriaJulkampanj! 50% rabatt i 4 mån
230kr
115 kr/mån
LÄS MER
50 GBFriaJulkampanj! 50% rabatt i 4 mån
300kr
150 kr/mån
LÄS MER
100 GBFriaJulkampanj! 50% rabatt i 4 mån
350kr
175 kr/mån
LÄS MER

Vilka är Vimla?

Vimla startades år 2014 och har varit aktiva i lite drygt 7 år i skrivande stund. Trots detta har företaget växt rejält och är idag en av uppstickarna att räkna med. En stor del av framgången hör till faktumet att det är ett helägt dotterbolag till den stora operatören Telenor. Vimla går därför i Telenors nät och har därmed bra mobiltäckning som når över 99% av Sveriges befolkning.

Recensionen av Vimla visar att de är framstående vad gäller rabatter, täckning och smidighet. Det är enkelt att vara kund och det finns egentligen inga störningsmoment som förstör upplevelsen.

 

God kundnöjdhet i test många år i rad

Svenskt Kvalitetsindex gör varje år en undersökning där de testar kundnöjdheten i telekombranschen. Under många år har det visat sig att Vimla har mycket goda relationer till sina kunder, och under både 2019 och 2020 har de varit topp 3 på listan över högst kundnöjdhet. Det indikerar att vårt omdöme kan bli positivt!

Dator, mobil och abonnemang från Vimla

Test av fördelar med Vimla

  1. Ingen bindningstid eller uppsägningstid –> du kan komma och gå som du vill.
  2. Flexibla, billiga mobilabonnemang med 50 % rabatt första tre månaderna.
  3. Bra täckning i Telenors nät.
  4. Möjlighet att tipsa andra och få rabatt på abonnemanget
  5. Surfpott med obegränsad tid
  6. Snabb och tillgänglig support

Ingen nytänkande operatör har bindningstider och/eller uppsägningstider på sina mobilabonnemang och Vimla är inget undantag. Det var länge sedan de fyra stora drakarna i branschen hade sån makt att de kunde få folk att skriva upp sitt abonnemang på två års tid. I nuläget har alla dotteroperatörer (Comviq, Halebop, Vimla & Hallon) inga bindningstider vilket sätter press på de stora operatörerna.

Spara pengar med ett billigt bredband från Vimla

Skapa ditt egna mobilabonnemang

På hemsidan kan du bygga ditt abonnemang från grunden genom att välja om du vill ha obegränsade eller begränsade samtal/sms/mms. Utöver detta får du också välja din datamängd från 2 till 22 GB. Priserna på Vimlas mobilabonnemang är bland de lägsta på marknaden och inget talar för att de kommer höjas. Snarare kan man räkna med att abonnemangen kommer bli större och större i och med att vi förbrukar allt mer surf. Ett tips är också att utnyttja deras kampanj med 50 % rabatt på alla mobilabonnemang under de första tre månaderna. Det blir flera hundra kronor som du sparar med minimal ansträngning.

Logga in i app eller webbsida

Det finns både app och hemsida där du kan logga in för att göra dina ärenden och se information om ditt mobilabonnemang. På appen liksom Mitt Vimla på hemsidan finns din förbrukning av surf, betalningsinformation samt specificering av trafik. Du kan alltså se exakt hur många samtal du ringt och dessutom se vilka du ringt. Utöver det kan du också avbryta, pausa eller byta mobilabonnemang och operatör direkt i appen eller på Mitt Vimla. Det finns ingen inlåsningseffekt och du kommer och går precis som du vill. Väljer du att byta prisplan får du automatiskt det nya abonnemanget vid nästa månadsskifte.

Vimla täckningskarta som visar att de täcker större delen av Sveriges yta. Ett bra mobilnät!
Vimla har bra täckning över den större delen av Sverige.

Vimla mobilnät & täckning

Som tidigare nämnt är täckningen riktigt bra hos Vimla då de går i Telenors nät. Detta betyder att du får bra täckning i hela Sverige och behöver i princip aldrig oroa dig över om täckningen är dålig eller mobilnätet är överbelastat. Är det trots allt några problem eller störningar kan du enkelt nå supporten antingen via appen, telefon eller hemsidan.

Här kan du även se Vimlas täckningskarta där det framgår tydligt vilka områden deras täckning gäller.

Tipsa andra och få rabatt

En kul möjlighet med Vimla är att du kan tipsa dina vänner och bekanta om Vimla genom din unika länk. Om de tecknar ett mobilabonnemang får både du och din vän 10 kr rabatt på era abonnemang – varje månad! Det finns ingen tidsbegränsning på tipsrabatten utan den fortsätter till dess att någon av er pausar eller avsluter sitt abonnemang. På detta vis kan du också tipsa dina andra familjemedlemmar om Vimla och sänka era mobilkostnader med en rätt stor summa. Du får din unika tipslänk på appen eller genom att logga in på Mitt Vimla.

Obegränsad surfpott ger mer data

Konceptet med surfpott har växt fram och flertalet operatörer erbjuder någon form av surfpott idag. Begreppet går ut på att all surf som du inte använder en månad läggs i en pott som kan användas längre fram. Hos vissa, exempelvis Telia, lagras denna oförbrukade surf i en månad. Hos andra är tiden lite längre. Hos Vimla sparas all oförbrukad surf (och samtal, sms & mms för den som inte har obegränsade) hur länge som helst. Maxtaket är 100 GB och du ser enkelt hur mycket din pott är uppe i på appen eller Mitt Vimla.

Support

Har du några frågor eller problem finns flera sätt att nå ut till företaget. Antingen kan du maila till dem ([email protected]), skriva till deras livechatt eller fråga i forumet. Livechatten är öppen vardagar mellan 9-17 och det är den snabbaste kanalen för att få svar. Vi hade en fråga angående att byta abonnemang till månaden därefter och det tog inte mer än 2 minuter innan det var klart.

På forumet kan både andra medlemmar och personal besvara dina frågor. En stor fördel är att många av dina frågor förmodligen redan är ställda och besvarade på forumet, så en sökning där kan ge bra utdelning.

Omdöme av Vimla pensionär och senior

 SurfSamtalAktiv KampanjPris 
3 GBFriaHalva priset + 30 GB extra surf
100kr
50 kr/mån
LÄS MER
7 GBFriaHalva priset + 30 GB extra surf
120kr
60 kr/mån
LÄS MER
10 GBFriaHalva priset + 30 GB extra surf
150kr
75 kr/mån
LÄS MER
25 GBFriaHalva priset + 30 GB extra surf
200kr
100 kr/mån
LÄS MER
75 GBFriaHalva priset + 30 GB extra surf
280kr
140 kr/mån
LÄS MER

 

Vimla är en populär mobiloperatör bland seniorer och pensionärer och har många bra abonnemang för 55+. Alla som är över 55 år gamla får tillgång till rabatterade tjänster, så man kan säga att du får exakt samma surf och samtal till ett lägre pris. Det finns inga krusiduller eller nackdelar med att bli seniorkund hos dem.

Vårt omdöme av deras tjänster för äldre visar på att de är en av de mest populära mobiloperatörerna att byta till bland Sveriges seniorer.

Läs mer på vår sida om Vimlas seniorabonnemang där du hittar all information!

Recension av Ungdoms- och studentabonnemang

 SurfSamtal/SMSAktiv KampanjPris 
8 GBFriaHalva priset + 30 GB extra surf
100kr
50 kr/mån
LÄS MER
12 GBFriaHalva priset + 30 GB extra surf
130kr
65 kr/mån
LÄS MER
18 GBFriaHalva priset + 30 GB extra surf
160kr
80 kr/mån
LÄS MER
25 GBFriaHalva priset + 30 GB extra surf
200kr
100 kr/mån
LÄS MER
75 GBFriaHalva priset + 30 GB extra surf
280kr
140 kr/mån
LÄS MER

 

De är också populära i den yngre målgruppen tack vare dess erbjudanden och låga priser. Som studerande eller ungdom (upp till 18 år) får du tillgång till deras lägre priser, precis som seniorerna. Det är enkelt att byta till deras studentabonnemang och vi förstår varför många väljer dem som operatör under pluggtiden.

Sämre saker med Vimla

För de allra största mobilanvändarna kan ännu mer surf vara bra. 100 GB datamängd är mycket, men för vissa är det inte tillräckligt. Det gäller de som använder mobilen till att streama och surfar extremt mycket. För oss har det inte varit några problem (vi använder mellan 5-15 GB per månad) och tack vare surfpotten skulle vi kunna använda 40 GB en månad utan att vi hade fått slut på surf.

En annan tråkig faktor är att du inte kan köpa med en mobil till sitt abonnemang. Många idag vill ha det samlat på en faktura, men än så länge har Vimla inga hårdvaror över huvud taget till försäljning. Förhoppningsvis tillkommer detta i sortimentet inom snar framtid, men vi har inte lyckats få några löften om det.

 

Sammanfattning – vår recension av Vimla

Baserat på våra egna erfarenheter och upplevelser av Vimla kan vi bara konstatera att det är en riktigt bra operatör. De har billiga mobilabonnemang, inga bindningstider, inga uppsägningstider, bra mobilnät & täckning, marknadens bästa surfpott och snabb support. Tråkigt att de inte erbjuder större abonnemang, så använder du mycket surf så bör du leta vidare. Vill du lära dig mer om operatören rekommenderar vi vår sida om Vimla där vi jämför alla deras abonnemang samt deras hemsida.

Frågor om vår Vimla recension

Är vimla bra eller dåligt?

Efter att sammanställt denna recension av Vimla framgår att fördelarna är fler och större än nackdelarna. Vi skulle därför säga att det är en bra mobiloperatör, och enligt Kvalitetsindex årliga branschundersökning av telekombranschen är kunderna också nöjda. Vi rekommenderar dig att ge dem en chans, och som ny kund får du just nu halva priset i tre månader – helt utan bindningstid.

LÄS MER PÅ VIMLA.SE

 

Är recensionen oberoende?

Mobilabonnemanget.nu har samarbeten med de flesta av Sveriges mobiloperatörer, inklusive Vimla. Samarbetet inkluderar bland annat att vi får betalt om någon tecknar ett abonnemang via oss. Med det sagt så försöker vi alltid vara så oberoende och sakliga i våra test som möjligt. Om du undrar över någonting gällande vårt omdöme så tveka inte att höra av dig till oss!

Topplista Mobiloperatörer

# SurfSamtal/SMSAktiv KampanjPris 
1 3 - 100 GBFriaJulkampanj! 50% rabatt i 4 mån50 - 350 kr/månLÄS MER
2 4 - 100 GBFriaHalva priset i 6 mån + 100 GB extra surf! 49 - 349 kr/månLÄS MER
3Fri SurfFriaJulkampanj! Alltid Fri Surf från 99 kr/mån99 - 399 kr/månLÄS MER
tellus mobil5 - 100 GBFria25 kr första månaden25 - 172 kr/månLÄS MER
5 - 100 GBFriaSpara oanvänd surf!125 - 375 kr/månLÄS MER
2 GB - 44 GBFria4 mån halva priset eller 2 mån halva priset + 50 GB extra surf47,50 - 245 kr/månLÄS MER
5 GB - Fri surfFriaExtra användare för endast 99 kr199 - 499 kr/månLÄS MER
5 - 60 GBFriaDubbel surf!129 - 429 kr/månLÄS MER
3 GB - Fri surfFriaObegränsad data i 3 mån199 - 569 kr/månLÄS MER
5 GB - Fri SurfFria50 % rabatt75 - 569 kr/månLÄS MER
5 - 100 GBFriaDin ålder i rabatt i 2 mån81 - 299 kr/månLÄS MER