Telia mobilabonnemang

Telia är Sveriges största mobiloperatör och har den bästa täckningen och 4G. De som har mobilabonnemang hos Telia har fri surf på sociala medier (Facebook, Instagram, Messenger & Twitter) och alla mellan 18-27 år får 50kr rabatt på månadsavgiften. I Norden och Baltikum gäller samma pris på samtal, SMS, MMS och surf som i Sverige.

Billigaste abonnemangen med Telias mobilnät


1 GB
Mobilnät
Abonnemang för
Populära val
Filtrera Applicera filter

Billigast

 • Billigast
 • Mest surfgräns
 • Minsta surfgräns

Telia abonnemang sammanfattning

Mobilnät: Telia

Täckning: 99% av Sverige

Normalhastighet: 30-1000 Mbit/s

Abonnemang för:

Företag
Senior (+55 år)
Barn (-18 år)
Student
Familj

Inom EU:

Ringa
Surfa

Kundtjänst:

Chat
E-post
Facebook
Telefon

Telia mobilabonnemang omdöme

Telia beskriver sig själva som telekomföretaget för den nya generationen. Med en personalstyrka på över 6700 personer betjänar de dagligen miljontals kunder i ett av världens mest uppkopplade länder.

Telias målsättning är att utvecklas i takt med världen och att hålla människor över hela världen uppkopplade, med fokus på att erbjuda den bästa möjliga anslutningen för varje användares behov.

Som en av de främsta investerarna i svensk infrastruktur strävar Telia efter att göra Sverige ledande inom digitalisering och utnyttjande av digitala möjligheter.

1.3/5 (4000) Trustpilot

Telia Kontantkort

Telias Kontantkort är populära och finns i fyra storlekar:

 1. Kontantkort 0,5 GB kostar 99 kr/mån
 2. Kontantkort 1 GB kostar 149 kr/mån
 3. Kontantkort 2 GB kostar 199 kr/mån
 4. Kontantkort 5 GB kostar 249 kr/mån

Det finns inget kontantkort för dig som vill ha mer surf, utan du får då istället välja ett av deras mobilabonnemang. Med ett kontantkort får du all flexibilitet i världen – du fyller bara på det när du själv känner för det. Om du vill du testa om Telia är så bra som du hört är kontantkortet ett väldigt bra tillvägagångssätt.

Det är absolut inte det billigaste alternativet att få surf och samtal, så om du laddar på ditt kontantkort kontinuerligt är det en bättre affär att skaffa ett abonnemang istället.

Telia Mobilt bredband

Genom Telias mobila bredband får du tillgång till surf i datorn på samma sätt som du har i din mobil. Det baseras på Telias grymma mobilnät och finns i fem storlekar:

 1. 10 GB för 149 kr/mån
 2. 20 GB för 199 kr/mån
 3. 40 GB för 249 kr/mån
 4. 60 GB för 349 kr/mån
 5. 100 GB för 449 kr/mån

Det finns självklart också andra mobiloperatörer som erbjuder mobila breband. Se billiga mobila bredband för en fullständig jämförelse. Telias 4G-nät för mobilt bredband har maxhastigheter på hisnande 300 Mbit per sekund, men mer normala hastigheter är 10-60 Mbit/s.

Det finns Surfpott tillgängligt till alla mobila bredband, vilket innebär att surfen som du inte använder upp sparas och kan användas senare. Skulle surfen ändå ta slut kan du köpa mer. Det mobila bredbandet går att använda genom USB-modem, mobil router eller fast router.

Telia abonnemang företag

Telia är den klassiska mobiloperatören för företag. Faktum är att de vann den prestigefulla utmärkelsen för mobiloperatören med de nöjdaste företagskunderna under 2018 såväl som 2017

Telia har alltid varit stor på företagssidan och varit ohotad favorit, men under de senaste åren har andra operatörer jobbat sig framåt. Se vår jämförelse av alla företagsabonnemang för att hitta det bästa för ditt företag. Anledningen till varför Telia fortsätter ligga högst bland företag är antagligen tack vare deras väl utbyggda mobilnät med god täckning i landet.

Företag är inte heller lika priskänsliga som konsumenter är och det spelar också en roll i det hela. Enligt källor i branschen har Telia ofta långa väntetider för att få support om du inte betalar extra för det.

Täckning och täckningskarta

Telia och Halebop har den bästa täckningen i landet och det visar sig främst i de norra delarna. Spenderar du aldrig tid norr om Borlänge kommer du med stor sannolikhet inte märka någon skillnad på Telias mobilnät och exempelvis Telenor eller Tele2, då de alla har bra täckning i de södra till mellersta delarna av landet.

4G-nätet levererar oftast hastigheter mellan 10-60 Mbit/s och har en teoretisk maxhastighet på ca 300 Mbit/s. Detta går endast att nå om du är ensam användare på mobilnätet under optimala förutsättningar. Telia ligger i framkant med att implementera nästa generations mobilnät: 5G. Det ryktas om att 5G kommer börja testas under 2019 och rullas ut runtom i världen från år 2020 men ingenting är skrivet i sten än. Vill du vara en av de första som får ta del av det supersnabba 5G-nätet är Telia eller Halebop din operatör.

Telia Abonnemang Pensionär

Med grund i att Telia faktiskt hade monopol på mobiltelefoni så sent som under början av 90-talet så har många äldre än idag Telia som sin mobiloperatör.

De har aldrig brytt sig om att byta, och har därför kvar samma leverantör av såväl fast- och mobil telefoni och kanske även mobilt bredband och TV. Många pensionärer är abonnemangskunder och känner förmodligen att det inte är lönt att börja se sig om och teckna någonting nytt.

Telia abonnemang pensionär är ett abonnemang för dig som fyllt 60 år. Likt deras andra erbjudanden är detta avtal dyrt och det finns klart billigare alternativ för dig som är senior eller pensionär med gratis samtal och sms samt billigare surf.

Det är tråkigt att många seniorer är lojala mot sina tjänsteföretag och genom detta betalar alldeles för mycket. Jämför mobilabonnemangen och spara pengar idag!

Vanliga frågor

Hur mycket kostar ett simkort på Telia?

Det är helt kostnadsfritt och kan beställas enklast via “Mitt Telia”

Har Telia 5G?

Ja, i de flesta städerna i Sverige.

Hur fungerar familjeabonnemang?

Om du har ett abonnemang hos Telia kan du lägga till extra användare för 219 kr/mån per användare.