Telia Mobilabonnemang test – jämför täckning, surf och pris

Telias är Sveriges största mobiloperatör och har den bästa täckningen och 4G. De som har mobilabonnemang hos Telia har fri surf på sociala medier (Facebook, Instagram, Messenger & Twitter) och alla mellan 18-27 år får 50kr rabatt på månadsavgiften. I Norden och Baltikum gäller samma pris på samtal, SMS, MMS och surf som i Sverige.

Nackdelen med Telia är att deras mobilabonnemang är de dyraste av alla operatörer. Som tur är har Telia en dotteroperatör, nämligen Halebop, som erbjuder precis samma abonnemang men till ett lägre pris. Samma tjänst men ca 25-50 % billigare. Av den anledningen rekommenderar vi dig som är intresserad av Telia att istället rikta uppmärksamheten mot Halebop. Där får du samma mobilabonnemang, med samma mobiltäckning, till ett billigare pris. För dig som är  över 55 år rekommenderar vi vår artikel om Telia Mobilabonnemang Pensionär!

– Telias egna 4G-nät
– Välj själv om du vill binda
– En månads uppsägningstid
– 250kr startavgift
– Chatt- och telefonsupport
Vardagar 8-21 och helger 9-17

TELIA.SE

Billigaste abonnemangen med Telias mobilnät

SurfSamtal/SMSAktiv KampanjPris
6 GBFriaDubbel surf!189 kr/månLÄS MER
20 GBFriaDubbel surf!319 kr/månLÄS MER
50 GBFriaDubbel surf!369 kr/månLÄS MER
100 GBFriaDubbel surf!429 kr/månLÄS MER

Halebop Mobilabonnemang finns i storlekar från 2 GB surf för 99 kr/mån till 30 GB för 369 kr/mån.

Telias Mobilabonnemang i motsvarande storlekar är 2 GB för 199 kr/mån och 20 GB för 439 kr/mån.

Det är alltså en stor skillnad på priset trots att abonnemangen är identiska. Det finns alltså mycket pengar att spara för dig som idag har Telia alternativt vill ha Telia genom att istället välja deras dotteroperatör Halebop. Halebops support är kunnig och snabb, surfen är bra, mobilnätet är som sagt utomordentligt och abonnemangen är billiga. Vad mer kan man önska sig?

Telia mobilabonnemang

Telia Kontantkort

Telias Kontantkort är populära och finns i fyra storlekar:

  1. Kontantkort 0,5 GB kostar 99 kr/mån
  2. Kontantkort 1 GB kostar 149 kr/mån
  3. Kontantkort 2 GB kostar 199 kr/mån
  4. Kontantkort 5 GB kostar 249 kr/mån

Det finns inget kontantkort för dig som vill ha mer surf, utan du får då istället välja ett av deras mobilabonnemang. Med ett kontantkort får du all flexibilitet i världen – du fyller bara på det när du själv känner för det. Om du vill du testa om Telia är så bra som du hört är kontantkortet ett väldigt bra tillvägagångssätt. Det är absolut inte det billigaste alternativet att få surf och samtal, så om du laddar på ditt kontantkort kontinuerligt är det en bättre affär att skaffa ett abonnemang istället.

Telia Mobilt bredband

Genom Telias mobila bredband får du tillgång till surf i datorn på samma sätt som du har i din mobil. Det baseras på Telias grymma mobilnät och finns i fem storlekar:

  1. 10 GB för 149 kr/mån
  2. 20 GB för 199 kr/mån
  3. 40 GB för 249 kr/mån
  4. 60 GB för 349 kr/mån
  5. 100 GB för 449 kr/mån

Det finns självklart också andra mobiloperatörer som erbjuder mobila breband. Se billiga mobila bredband för en fullständig jämförelse. Telias 4G-nät för mobilt bredband har maxhastigheter på hisnande 300 Mbit per sekund, men mer normala hastigheter är 10-60 Mbit/s. Det finns Surfpott tillgängligt till alla mobila bredband, vilket innebär att surfen som du inte använder upp sparas och kan användas senare. Skulle surfen ändå ta slut kan du köpa mer. Det mobila bredbandet går att använda genom USB-modem, mobil router eller fast router.

Telia abonnemang företag

Telia är den klassiska mobiloperatören för företag. Faktum är att de vann den prestigefulla utmärkelsen för mobiloperatören med de nöjdaste företagskunderna under 2018 såväl som 2017:

Bästa mobiloperatören för företag
Bild lånad av Svenskt Kvalitetsindex.

Telia har alltid varit stor på företagssidan och varit ohotad favorit, men under de senaste åren har andra operatörer jobbat sig framåt. Se vår jämförelse av alla företagsabonnemang för att hitta det bästa för ditt företag. Anledningen till varför Telia fortsätter ligga högst bland företag är antagligen tack vare deras väl utbyggda mobilnät med god täckning i landet. Företag är inte heller lika priskänsliga som konsumenter är och det spelar också en roll i det hela. Enligt källor i branschen har Telia ofta långa väntetider för att få support om du inte betalar extra för det.

Täckning och täckningskarta

Telias täckningkarta och mobilnät

Telia och Halebop har den bästa täckningen i landet och det visar sig främst i de norra delarna. Spenderar du aldrig tid norr om Borlänge kommer du med stor sannolikhet inte märka någon skillnad på Telias mobilnät och exempelvis Telenor eller Tele2, då de alla har bra täckning i de södra till mellersta delarna av landet.

4G-nätet levererar oftast hastigheter mellan 10-60 Mbit/s och har en teoretisk maxhastighet på ca 300 Mbit/s. Detta går endast att nå om du är ensam användare på mobilnätet under optimala förutsättningar. Telia ligger i framkant med att implementera nästa generations mobilnät: 5G. Det ryktas om att 5G kommer börja testas under 2019 och rullas ut runtom i världen från år 2020 men ingenting är skrivet i sten än. Vill du vara en av de första som får ta del av det supersnabba 5G-nätet är Telia eller Halebop din operatör.

 

Telia Abonnemang Pensionär

Med grund i att Telia faktiskt hade monopol på mobiltelefoni så sent som under början av 90-talet så har många äldre än idag Telia som sin mobiloperatör. De har aldrig brytt sig om att byta, och har därför kvar samma leverantör av såväl fast- och mobil telefoni och kanske även mobilt bredband och TV. Många pensionärer är abonnemangskunder och känner förmodligen att det inte är lönt att börja se sig om och teckna någonting nytt.

Telia abonnemang pensionär är ett abonnemang för dig som fyllt 60 år. Likt deras andra erbjudanden är detta avtal dyrt och det finns klart billigare alternativ för dig som är senior eller pensionär med gratis samtal och sms samt billigare surf. Det är tråkigt att många seniorer är lojala mot sina tjänsteföretag och genom detta betalar alldeles för mycket. Jämför mobilabonnemangen och spara pengar idag!

Jämför Telia Mobilabonnemang

SurfSamtal/SMSAktiv KampanjPris
3 GBFria-219 kr/månLÄS MER
6 GBFria-369 kr/månLÄS MER
30 GBFria-469 kr/månLÄS MER
Fri SurfFria-589 kr/månLÄS MER

Priserna på Telias abonnemang sträcker sig från 199 kr/mån till 739 kr/mån. Om du tecknar dig för över 10 GB får du tillgång till surfpott där all oanvänd surf sparas. Det bästa abonnemanget är 20 GB för 439 kr trots att det är hutlöst dyrt. Vi rekommenderar dig att teckna abonnemang hos Halebop istället.