Tele 2 Unlimited – abonnemanget med fri surf

Ibland kan din datamängd vara förbrukad i slutet av månaden, oavsett hur försiktig du varit. Som om alla gigabytes bara försvunnit på något magiskt sätt. För att motverka detta fenomen har Tele2 lanserat Sveriges första mobilabonnemang med helt fri surf.

Eller, iallafall det första sedan Telenor avskaffade sitt abonnemang Telenor Fastpris, som också hade obegränsad surf, år 2013. Tele2 Unlimited, som det nya abonnemanget heter, kostar 499 kr och har inget som helst tak på surfmängden i Sverige.

Ett extra kostnadsfritt datakort är också inkluderat, vilket kan användas exempelvis i din padda. Det betyder att du kan ha fri surf i både mobilen och paddan på samma gång.

Fri surf efter motprestation

Det är helt fri surf utan begränsningar, med förutsättningen att du måste aktivera mer surf efter att ha använt 5 GB på en dag. Då skickas ett SMS till din mobil som du bara behöver svara på, varpå du får 1 GB surf till.

Processen är helt kostnadsfri (fria samtal/sms/mms ingår) och kan utföras hur många gånger som helst. Anledningen till att villkoren är såhär är för att motverka att mobilabonnemanget missbrukas genom användning för servrar eller omfattande fildelning.

Surfmängd i Europa

Tyvärr erbjuds inte fri surf i EU/EES som i Sverige, utan som användare till Tele2 Unlimited får du klara dig på 12 GB per månad. Kanske får man se det som en anledning att inte stirra in i mobilen hela tiden på semestern, utan njuta av upplevelsen att vara på resande fot. Å andra sidan är 12 GB inte på något sätt en minimal mängd surf.

Vill du ha mycket till din mobil surf rekommenderar vi vår jämförelse av abonnemang med mycket surf eller helt fri surf.