Vilka mobiloperatörer delar nät?

Idag finns omkring 40 mobiloperatörer i Sverige varav fyra har egna nät: Telia, Tele2, Telenor, 3. Mobilnäten ägs antingen av en eller flera operatörer i olika kombinationer. De mobiloperatörer som inte har något eget nät hyr in i sig i en eller flera av nedanstående nät för att erbjuda konsumenterna sina mobilabonnemang.

❤️SPECIALERBJUDANDE❤️
Ännu billigare Mobilabonnemang! Just nu får du halva priset på alla abonnemang i hela sex månader genom vårt unika samarbete med Hallon! Under den tiden får du även tillgång till surfpott, slipper bindnings- och uppsägningstid och det är dessutom de billigaste abonnemangen;

8 GB för 79 kr/mån (6 mån + surfpott!)
25 GB för 99 kr/mån (6 mån + surfpott!)
100 GB för 199 kr/mån (6 mån + surfpott!)

(Skynda dig! Erbjudandet gäller till söndag 2 feb)

LÄS MER PÅ HALLON.SE

💡Hallon är den populäraste mobiloperatören hos våra besökare och vi är säkra på att även du kommer trivas hos dem💡

Mobiloperatören Hallon har de billigaste mobilabonnemangen och mycket nöjda kunder. Faktum är att de flesta av våra besökare väljer att teckna nya abonnemang hos Hallon, där de får halva priset under de första 3 månaderna och +25 GB extra surf.

LÄS MER PÅ HALLON.SE

De nät som finns är:

2G, GSM (tal): Telia har eget nät. Tele 2 och Telenor har gemensamt nät. 3 saknar GSM-nät.
3G (tal och data): Telia och Tele 2 har gemensamt nät, liksom Telenor och 3.
4G (data): Telia har eget nät. Tele 2 och Telenor delar nät. 3 har eget nät.

Listan över vilka mobiloperatörer som delar nät

MobiloperatörGår i mobilnät
ACNTele2
AddsecureTelia/Net1
AllteleTelia/Telenor
Bredband2 (mobilt bredband)Tre
Bredbandsbolaget (mobilt bredband)Telenor
CellipTelenor/Tele2
Com Hem (mobilt bredband)Tre
ComviqTelia & Tele2 (GSM + 3G) och Tele2 & Telenor (4G)
DelightTelia
FelloTelia
GlocalnetTelenor
HalebopTelia
HallonTre
iCentrexTelia
LycamobileTelenor
My BeatTelenor
Net1 (mobilt bredband)Net1
NetatOnceTelenor
PhoneraTelia
TDCTelia
Tele2Tele2
TelenorTelenor
TeliaTelia
TreTre
Universal TelecomTelenor
VectoneTelia
VimlaTelenor
WifogTre

Uppdaterad 2017-08-23

Många operatörer går i samma nät

Som du ser på vår tabell ovan är det många operatörer som delar nät i olika konstellationer. En del hyr in sig i ett stort mobilnät, till exempel Vimla som går i Telenors nät. Samtidig har Telenor ett samarbete med Tele2 och de två stora operatörerna har ett gemensamt mobilnät för 4G. Genom det kan man säga att Vimla också har samma nät som Tele2, även om det bara gäller 4G och GSM. Vill du lära dig mer om mobilnät finns vår populära artikel om Mobiltäckning.

Samtal kan gå i olika typer av mobilnät

Ett röstsamtal har traditionellt sätt gått på GSM, eller 2G som det också kallas. Detta har lett till att 2G har haft stor utbredning i landet och finns tillgängligt åå majoriteten av ytan. Sedan introduktionen av röstsamtal på 2G-nätet har teknologin tuffat framåt och diskussioner har förts kring samtal över 4G-nätet. Lösningen på detta kallas VoLTE (Voice over LTE där LTE = 4G) och gör alltså möjligt för privatpersoner och företag att ringa samtal via 4G-nätet. Detta lanserades först i april av Telia och har sedan dess även lanserats hos andra mobiloperatörer. Kvaliteten på samtalet ska vara klart bättre än 2G med ett mer krispigt och klart ljud.

Är du på jakt efter ett nytt mobilabonnemang? Hos oss hittar du en överskådlig prisjämförelse av Sveriges 9 ledande mobiloperatörer. Anledningarna till att vi inte listar samtliga 40 operatörer i vår prisjämförelse av mobilabonnemang är flera. Dels erbjuder vissa operatörer endast kontantkort och andra har bara mobilt bredband. Resterande operatörer har helt enkelt inga konkurrenskraftiga abonnemang och/eller fördelar.

Vilka delar nät med Telia?

En fråga vi ofta får är vilka som delar nät med Telia. Ofta har de läst att Telia har Sveriges mest utbyggda mobilnät och bäst mobiltäckning och vill veta hur man får tillgång till deras mobilabonnemang så billigt som möjligt. Svaret är att Fello och Halebop använder sig av deras nät. Halebop är faktiskt till och med ett dotterbolag till Telia.

Många tror att Comviq också har samma täckning som Telia, men det stämmer inte. De går istället under Tele2.

Hallon, uppstickaren som tagit svenskarna med storm, hittar ni hos Tre, och inte hos Telia.

Vill du ha vår bästa rabatt?