januari 30, 2017 admin

Vad ska jag välja för mobilabonnemang?

Att välja mobilabonnemang kan vara svårt. Det finns ju så många. Du ska välja det som passar dina behov av samtal, surf och sms. Andra saker att tänka på kan vara täckning, vilket vi har skrivit om i ett tidigare inlägg, och pris. För att hitta det som passar dig bäst kan du använda vår smidiga jämförelsetjänst. När du sorterar efter pris så går den efter originalpriset och inte rabatterat pris. Detta är eftersom att originalpriset är det du kommer betala i månaden efter de första 1-3 månaderna.

Surfar du mycket? Då behöver du data!

Vilket abonnemangDe flesta idag använder inte bara sin telefon för samtal och sms, utan även till en mängd andra saker. Vilka de flesta kräver internet. Brukar du surfa, streama musik och använda dig av sociala medier så kan det vara bra att välja ett abonnemang som har bra med surf. Hos de flesta operatörer kan du köpa till data om din tar slut. Hos exempelvis Fello kan du till och med byta mellan deras olika abonnemang månad till månad. På så sätt kan du också testa dig fram.

För dig som ringer och sms:ar mycket

Om du använder din mobiltelefon till att sms:a, mms:a och ringa mycket kan det vara bra att välja ett mobilabonnemang med fast pris. Det betyder att det har en viss månadskostnad så kan du ringa, sms:a och mms:a obegränsat. Oftast kan du kombinera dessa med en bestämd surfmängd och ibland även byta som vi nämnde ovan.

Utlandssamtal

Rent generellt så brukar utlandstjänster vara väldigt dyra. Så om du ringer mycket utlandssamtal så är det smart att välja ett abonnemang utefter det. Vissa operatörer erbjuder fast pris för samtal inom EU. Då betalar du en viss summa varje månad och kan ringa obegränsat till alla EU-länder. Ringer du mycket utanför EU finns det också abonnemang som erbjuder låga minutpriser för det också.

Billigare varumärken i samma nät

När du ska hitta ett mobilabonnemang kan det vara bra att veta att du kan få samma bra täckning hos de billiga operatörerna. Detta för att de delar nät med de större aktörerna på marknaden. Se detta inlägg för att se vilka som delar nät.