Telefonabonnemang Bästa och Billigaste – jämför & byt!

Mobiloperatörer har flera telefonabonnemang som skiljer sig på pris, villkor och täckning. Här kan du själv jämföra telefonabonnemang och hitta det som passar dig allra bäst.

Bästa telefonabonnemangen

#SurfSamtal/SMSAktiv KampanjPris
15 - 100 GBFriaFrån 49 kr i 6 mån + 100 GB extra surf 49 - 349 kr/månLÄS MER
2 3 - 100 GBFriaAlla abonnemang 20 kr55 - 350 kr/månLÄS MER
3Fri SurfFriaHELT fri surf i Sverige99 - 399 kr/månLÄS MER
tellus mobil1 - 100 GBFria25 kr första månaden5 - 345 kr/månLÄS MER
5 - 100 GBFriaIngen bindningstid! Spara surf!125 - 375kr/mån
LÄS MER
3 GB - 38 GBFria50 GB extra surf & 3 mån till halva priset52,50 - 275 kr/månLÄS MER
5 GB - Fri surfFriaExtra användare för endast 99 kr199 - 499 kr/månLÄS MER
5 - 60 GBFriaDubbel surf!129 - 429 kr/månLÄS MER
3 GB - Fri surfFriaObegränsad data i 3 mån199 - 569 kr/månLÄS MER
5 GB - Fri SurfFriaSäkerhetspaket för trygg surf229 - 549 kr/månLÄS MER

Välja abonnemang till mobilen

Som du ser finns det billiga telefonabonnemang från 49 kr per månad. Det är garanterat mindre än du betalar idag, så att teckna ett nytt innebär en stor fördel för dig. Är du dessutom student eller över 55 år finns ytterligare rabatter att hämta för dig. Se jämförelse studentabonnemang eller bästa seniorabonnemanget beroende på vilket som passar just dig.

Ett tips många som letar nytt telefonabonnemang finner givande är att läsa recensioner av telefonoperatörerna samt att jämföra deras priser. Som tur är kan du göra båda dessa saker direkt på vår webbsida! Vi har recenserat och testat alla telefonoperatörer för att förenkla din process. När du tagit in denna information är det dags att teckna ett nytt abonnemang. Det gör du enklast genom att klicka dig vidare till operatören du funnit med bäst abonnemang och sedan teckna nytt på hemsidan. Kom ihåg att du alltid har 14 dagars ångerrätt så att du kan testa själv i lugn och ro.

 

Mobilabonnemang för företagare

Det finns speciella mobilabonnemang till företag som du tecknar till företaget i fråga. De tenderar att vara något dyrare, men i takt med att nya mobiloperatörer tillkommit så har priserna sjunkit och villkoren blivit bättre. Till exempel har bindningstiden och uppsägningstiden minskat vilket gjort att du som företagare är friare att byta tjänst och operatör.

Mobil med telefonabonnemang

Jämför Telefonabonnemang

När du jämför telefonabonnemang är det viktigt att jämföra på rätt parametrar. Det kanske inte är relevant att leta upp hur många SMS som ingår överallt eftersom alla operatörer idag har fria SMS. Istället bör du fokusera på tre saker när du ska byta abonnemang:

  • 1: Pris

Priset är det viktigaste att jämföra på av flera anledningar. En krona är alltid en krona. Det är enkelt att se priset på varje telefonabonnemang och sist men inte minst så skiljer det sig enormt mycket mellan de olika aktörerna. Vissa har väldigt dyra priser trots att abonnemang är en homogen vara, det vill säga att den inte skiljer sig nämnvärt oavsett vem du köper det av. Alltså: jämför på pris!

  • 2: Surf

Nästan allt vi gör i våra telefoner använder internet, och därmed också surf. Med större mängd surf varje månad kan du använda till mobil mer och slipper risken att bli tvungen att köpa till dyr extrasurf om din tar slut. Det är liksom priset enkelt att se och en GB surf är alltid en GB surf. Hos många telefonoperatörer finns idag bara en typ abonnemang med flera olika mängder surf.

  • 3: Täckning

Utan täckning kan du inte använda din mobil. Så varför rankar vi det inte högre bland saker att jämföra? Dels är det för att alla telefonoperatörer har bra täckning i större delen av landet. Bor du i ett samhälle med en matbutik finns det allt som oftast god mobiltäckning där. Om du istället bor långt norrut kan täckning vara en viktig parameter för dig.

Även SVT har i en artikel tagit upp vikten av dessa tre faktorer när det gäller att välja abonnemang. Alltså; jämför telefonabonnemang med hänsyn till pris, surf och täckning.

Bästa Telefonabonnemanget

Det absolut bästa telefonabonnemanget är Hallon 8 GB för 49 kr/mån i tre månader (sedan 149 kr/mån). 8 GB surf är en mängd som passar de flesta mycket bra. Hallon har flera av de bästa telefonabonnemangen i flera storlekar från 4 till 100 GB surf. Anledningen till att de är så bra är deras grymma pris i relation till vad du får. De har ett bra mobilnät och kvalar därför in på vår topplista över det bästa telefonabonnemanget.

 

TILL HALLON.SE

 

När vi tog valde vilket som är det bästa gjorde vi det utifrån våra ingående recensioner av operatörerna. Där värderar vi pris, surfmängd, täckning, support och andra användares test av operatören. Även Svenskt Kvalitetsindex årliga undersökning av branschen ligger till grund för vår utmärkelse.

Telefon med abonnemang

Alla telefonabonnemang

  • Hallon 8 GB för 49 (149) kr/mån
  • Vimla 15 GB  för 105 (210) kr/mån
  • Comviq 10 GB för 195 kr/mån
  • Halebop Rubbet 8 GB för 269 kr/mån

Av dessa ser man tydligt att Hallon har den billigaste surfen sett till pris. Både Hallon och Vimla har kraftiga rabatter för nya kunder under de första tre månaderna, och efter den tiden betalar du fullpris vilket du ser inom parentesen.

Telefonoperatörernas abonnemang

Det finns idag åtta större och två mindre operatörer som alla har sina för- och nackdelar. Allt fler väljer att avsluta abonnemang hos en dyrare operatör och istället gå till en billigare. Vi går igenom varje företag var för sig här nedanför och diskuterar viktiga faktorer som prissättning, surf, täckning och erbjudanden.

 

Hallon abonnemang

Av naturliga skäl väljer vi Hallon som första mobiloperatör. Hallon är ett dotterbolag till Tre och använder Tres mobilnät för alla sina abonnemang. Det är företaget som har med flest mobilabonnemang i vår topplista och de knep också den prestigefulla utmärkelsen om Sveriges Bästa Telefonabonnemang. Då förtjänar man också att nämnas först bland operatörerna. Hallon har seglat upp som en storfavorit bland Sveriges privata telefonikunder och de har massor av positiva kunder.

Hallon logga

Hos Hallon kan du köpa mobil med abonnemang billigt vilket också är en stor fördel för många som vill kombinera de två. Med bra rabatter för nya kunder (halva priset i tre månader!), fina student- och pensionärsrabatter samt de lägsta priserna är det inte så konstigt att Hallon är så pass populärt. Till alla Hallons telefonabonnemang sparas all oanvänd surf i en surfpott som kan användas längre fram upp till 100 GB. De har också bra erbjudanden för pensionärer i deras telefonabonnemang Hallon 55+ För tillfället är Hallon den operatören som flest av våra besökare väljer att teckna telefonabonnemang hos, och vi förstår varför.

LÄS MER PÅ HALLON.SE

Vimlas telefonabonnemang

 

Vimla är en annan populär uppstickare som inom mobiltelefoni. Det är ett dotterbolag till Telenor och går alltså i Telenors nät så att du kan vara säker på god uppkoppling i stort sett överallt i landet. Priserna är låga och billiga, men inte riktigt i nivå med vår vinnare Hallon och tyvärr finns inte möjlighet att köpa själva mobilen hos Vimla ännu. Vi hoppas att de i framtiden kommer tillåta detta. Mer information hittar du i vår recension av Vimla!

Mobiloperatören Vimla som erbjuder abonnemang

Vimla har förmånliga erbjudanden såsom generös surfpott, 50% rabatt första tre månaderna och extra billiga telefonabonnemang för studenter och seniorer. Det är en modern, billig operatör som vi varmt kan rekommendera alla våra besökare att läsa mer om. Deras tjänster är helt utan bindningstid så du kan testa Vimla ett par månader och sedan känna av om du vill fortsätta eller inte. En bra telefonoperatör helt enkelt!

LÄS MER PÅ VIMLA.SE

Comviq

Comviq är en klassisk prispressare i mobiltelefoni som var först i Sverige med att lansera kontantkort. Idag är det mestadels telefonabonnemang som gäller hos Comviq, men deras kontantkort går att beställa helt gratis på deras hemsida om du är intresserad av det. Comviq är en full-service mobiloperatör som erbjuder sina kunder alla mobiltelefoner både med och utan sina billiga telefonabonnemang. Länge var de mest inriktade mot studenter, men idag har de även populära Comviq senior som riktar sig mot pensionärer.

Comviq logga

Det bästa med Comviq är deras support och pris: de är helt enkelt väldigt billiga och i nivå med Hallon och Vimla. En smärre nackdel är att de inte har några rabatter för nya kunder. Istället har de något som de kallar ‘Surfkollen’ vilket innebär att du får testa deras största abonnemang med 40 GB surf i två månader för 95 kr/mån. Detta kan liknas vid 50 % rabatt. Tyvärr har inte Comviq någon surfpott, men trots detta är det en mycket bra telefonoperatör som har nöjda kunder.

LÄS MER PÅ COMVIQ.SE

Halebop

Halebop är Telias dotterbolag och använder alltså Telias grymma mobilnät. Hos Halebop har du med andra ord Sveriges bästa mobilnät, men till ett lägre pris än hos moderoperatören. Detta är tack vare minskade kostnader i form av lokaler och personal. Halebop är nämligen en helt digital teleoperatör utan butiker som kostar stora pengar.halebop logga

Halebop är den populäraste teleoperatören i Sverige och har vunnit pris för detta så sent som år 2018 av Svenskt Kvalitetsindex. Det är stor del tack vare deras billiga telefonabonnemang och supergoda täckning som tar dem ända upp i toppen. Vill du ha Telias täckning billigare och samtidigt bli en del av de allra nöjdaste kunderna är Halebop valet för dig!

LÄS MER PÅ HALEBOP.SE

 

Tre

Tre, som länge varit Sveriges minst populära telefonoperatör, har även de valt att ta fram en dotteroperatör. De äger Hallon, med kanske de allra populäraste telefonabonnemangen av alla. Hur de lyckats göra en sådan 180 graders vändning är lite av ett mysterium, men faktum kvarstår att Hallon fortsätter äta marknadsandelar och har blivit någon slags mainstream-operatör i landet. De började marknadsföra sig som det billiga och hippa alternativet, och det har verkligen fått genomslag. Hallon har mycket förmånliga rabatter för studenter & seniorer samt schyssta erbjudanden för alla nya kunder. Vi behöver nog inte motivera detta mer; Hallon är bra skit.

LÄS MER PÅ HALLON.SE

 

Tele2

Det finns fem olika Tele2 telefonabonnemang tillgängliga för dig med allt från 3 GB surf till helt fri surf. Tele2 äger även den populära operatören Comviq som är en billigare variant som riktar sig mot moderna och digitala människor. Det är en avskalad mobiloperatör som bara erbjuder mobiler och billig surf till dem, medan moderoperatören Tele2 också erbjuder all möjlig telefoni till företag samt till äldre genom Tele2 senior. Eftersom att du är ute efter ett personligt abonnemang som dessutom helst ska vara billigt rekommenderar vi dig därför att vända dig till Comviq istället.

LÄS MER PÅ COMVIQ.SE

 

billiga telefonabonnemang och fin tjej

Telenor

Den norska mobiloperatören Telenor har också mobilabonnemang som sitt kärnerbjudande tillsammans med olika tillägg som mobilt bredband, växel för företag och så vidare. Det är absolut inga fel på Telenor, men eftersom det finns pengar att spara även här. Telenor äger nämligen telefonoperatören Vimla som levererar sina abonnemang genom Telenors mobilnät. Det är alltså precis samma tjänst som hos Telenor, men med ett kraftigt rabatterat pris.

Genom Vimla kan du få mer än 50 % rabatt för exakt samma surfmängd gentemot Telenor. Vi tycker därför att du i förstahand ska vända dig till Vimla och jämföra deras erbjudanden.

LÄS MER PÅ VIMLA.SE

 

Telia

Telia är den stora telefonoperatören med det bästa nätet och täckningen. Spenderar du tid i norra delen av landet bör du använda dig av Telias mobilnät. I södra eller mellersta delarna har de flesta operatörer fullgod täckning, men just i norr är Telia det klart bästa alternativet. Telia är företagarnas favoritoperatör och även störst i landet inom mobiltelefoni, men tyvärr är de också den dyraste aktören. Som vi nämnde tidigare finns Halebop, Telias dotterbolag, som använder samma mobilnät men till ett lägre pris. Du får alltså samma tjänst men billigare. Bra va?! Alltså; vill du ha Telias täckning rekommenderar vi dig att spana in Halebops telefonabonnemang som är billigare.

LÄS MER PÅ HALEBOP.SE

 

My Beat

My Beat är kanske den minsta mobiloperatören vi recenserar på vår webbsida. Trots detta finns det många fördelar med My Beat. En klar sådan är att det finns massor av faktorer som du kan ändra på i ditt mobilabonnemang. Du kan själv välja hur många samtal du vill ha på en månad, sms och surf. Väljer du färre samtal blir det billigare, vilket i slutändan leder till att du kan göra abonnemanget personligt och därmed slippa betala för samtal som du ändå inte använder. De har också bra priser och fina erbjudanden.

LÄS MER PÅ MYBEAT.SE

 

Fello

Fello är uppstickaren som aldrig riktigt tog fart. De använder Telias nät vilket är en stor fördel. De har fina rabatter om 50 % på abonnemang, precis som Hallon och Vimla men är något dyrare. Det kan vara lite klurigt att få tag i deras support och svarstiderna är långa. Det, i kombination med faktumet att de inte har mobiler och inte verkar göra sitt yttersta för sina kunder gör att de får sistaplatsen i vår lista. Om du vill ha tillgång till Telias mobilnät till ett lägre pris rekommenderar vi istället Halebop.

 

Topplista Mobiloperatörer

#SurfSamtal/SMSAktiv KampanjPris
15 - 100 GBFriaFrån 49 kr i 6 mån + 100 GB extra surf 49 - 349 kr/månLÄS MER
2 3 - 100 GBFriaAlla abonnemang 20 kr55 - 350 kr/månLÄS MER
3Fri SurfFriaHELT fri surf i Sverige99 - 399 kr/månLÄS MER
tellus mobil1 - 100 GBFria25 kr första månaden5 - 345 kr/månLÄS MER
5 - 100 GBFriaIngen bindningstid! Spara surf!125 - 375kr/mån
LÄS MER
3 GB - 38 GBFria50 GB extra surf & 3 mån till halva priset52,50 - 275 kr/månLÄS MER
5 GB - Fri surfFriaExtra användare för endast 99 kr199 - 499 kr/månLÄS MER
5 - 60 GBFriaDubbel surf!129 - 429 kr/månLÄS MER
3 GB - Fri surfFriaObegränsad data i 3 mån199 - 569 kr/månLÄS MER
5 GB - Fri SurfFriaSäkerhetspaket för trygg surf229 - 549 kr/månLÄS MER