Samsung Galaxy S9 – Jämför priser, förköp, abonnemang och info

Galaxy S9 och S9 Plus har fått bra respons från marknaden sedan de presenterades den 25 februari. För komplett information om mobilerna, se vår fullständiga artikel om Samsung Galaxy S9 och Samsung Galaxy s9 Plus.

SurfSamtalSMS/MMSPris totalt
10 GBFriaFria 445 kr/månLÄS MER
4 GBFriaFria 429 kr/månLÄS MER
8 GBFriaFria 469 kr/månLÄS MER
30 GBFriaFria 549 kr/månLÄS MER
40 GBFriaFria 545 kr/månLÄS MER
3 GBFriaFria 509 kr/månLÄS MER
8 GBFriaFria 559 kr/månLÄS MER
15 GBFriaFria 619 kr/månLÄS MER
30 GBFriaFria 669 kr/månLÄS MER
70 GBFriaFria 739 kr/månLÄS MER
Fri surf!FriaFria 859 kr/månLÄS MER

 

Lite kort om vad som är nytt med mobilerna:

  • Ny, omgjord kamera som släpper in mer ljus, tar riktigt bra bilder och filmar upp till 960 bilder per sekund.
  • Hårdvaran har fått en uppgradering sedan S8 och är både snabbare och kraftfullare.
  • Kombinationen av Iris-scanner, ansiktsigenkänning och fingeravtrycksläsare ger dig fler möjligheter att låsa upp mobilen och använda appar som mobilt BankID.
  • Du kan göra en emoji av dig själv.

Kort sagt kan man säga att det är vad som förväntats av Samsung. S9 och S9 Plus är inte helt nya, revolutionerande modeller men gör minst sagt sitt jobb och kan mäta sig prestandamässigt med många bärbara datorer och kameror.

Jämför pris på Galaxy S9 och S9+ och få det billigaste

Många vill självklart ha de här nya premium-mobilerna och vill veta var den finns som billigast. Idag är den billigast hos Comviq, för 465 kr/mån. Därefter kommer Tre som också har filat på sina priser på mobiler & abonnemang. Ett tips är att alltid jämföra priset från alla mobiloperatörer på S9 för att verkligen vara säker på att du får det bästa priset som finns på din nya telefon.

Vår prisjämförelse inkluderar alla operatörer, såväl de mindre som större. Du hittar Telia, Tele2, Telenor och Tre jämte Comviq, Hallon och Halebop. Vår jämförelse av priset på Samsung Galaxy S9 och S9 Plus visar att priserna skiljer sig mycket beroende på vilken operatör och vilket mobilabonnemang du väljer. Genom att välja en lågprisoperatör garanteras ett lågt pris som du inte kommer ångra.

Skillnader mellan S9 och S9 Plus

Den självklara skillnaden mellan de båda modellerna är såklart den fysiska storleken, 6,2 tum gentemot 5,6 tum. Skillnaderna som är mer intressanta är att S9 Plus har 6 GB arbetsminne (RAM) gentemot 4 GB hos lillebrorsan, och dubbla kameror baktill. Detta gör att den släpper in ännu mer ljus än S9 och tar bättre bilder.

Vad det gäller pris är det också en skillnad. Galaxy S9 kostar från 465 kr/mån, medan S9 Plus kostar från 525 kr/mån.

Nyheterna i modellerna

https://www.youtube.com/watch?v=5_-NKRVn7IQ

Som tidigare nämnt är det en hel del både mindre och mer revolutionerande nyheter i både S9 och S9+. Dessa är följande:

Kameran

Mycket fokus och omsorg har resulterat i en fantastisk kamera som fungerar på ett nytt sätt. När du tar en bild tas i själva verket 12 bilder som läggs ihop för att minska brus och suddiga partier och ger krispiga bilder. Du kan filma i 960 bilder per sekund mot den gamla begränsningen på 240, vilket ger möjlighet till en ny nivå av slow-motion. På S9 Plus finns dubbla kameror på baksidan, medan S9 har enkel kamera både bak och fram.

Det går också att prata direkt med kameran och använda det på olika sätt. Exempelvis kan du hålla kameran mot en text på ett främmande språk och be mobilen översätta texten, vilket sker utan problem. Har du GPS aktiverat kan du också se direkt i kameran var du ska, som fungerar genom att utnyttja Augmented Reality och förstärker verkligheten.

Ny fingeravtrycksläsare med bättre placering

Ni som har Galaxy S8 vet hur dåligt fingeravtrycksläsaren satt. Samsung har tagit till sig av kritiken och satt den nya avläsaren centrerad på baksidan under kameran. Det är mer ergonomiskt och känns mer naturligt. Även funktionaliteten på fingeravtrycksläsaren är bättre och den fungerar felfritt allt som oftast.

Utöver fingeravtrycksläsaren finns också både iris-scanner och ansiktsigenkänning. Kombinationen av de tre biometriska lösningarna gör att du alltid på något sätt kommer kunna låsa upp s9 med din kropp, även om du råkat hugga av dig ett finger eller öga. Skämt åsido, alla tre lösningar fungerar bra i olika situationer. Iris-scannern är inte den ultimata lösningen i dåligt ljus, liksom att fingeravtrycket är lite svårare i blöta situationer. Helheten gör mycket.

Hörlursuttaget är kvar

I presentationen av nya Samsung Galaxy presenterar de ‘världens mest uppskattade hörlursuttag’, en klar känga till konkurrenten Apple som valt att skrota uttaget. Det är bekvämt att ha ett vanligt 3,5mm uttag som fungerar till ens gamla hörlurar och inte tvingar oss att köpa nya, trådlösa lurar.

Gör en emoji av dig själv

Samsung har hoppat på emoji-tåget och lanserar funktionen att kunna göra en personlig emoji av dig själv direkt i kameran.  Kanske inte det mest användbara för många av oss, men en lite rolig funktion som kan ge en hel del skratt. Din personliga emoji kan du använda i konversationer genom att låta en uttrycka dina känslor. I dagsläget finns inte hela ditt känsloregister klart i din emoji, men det kommer med säkerhet finnas så småningom.

Billigaste S9 och S9+ med mobilabonnemang

För att vara helt säker på att du får din nya Galaxy som billigast är det bara att jämföra priset på den här sidan. Priserna uppdateras dagligen och visar alla mobiloperatörers olika erbjudanden. Det är inte lätt att hålla reda på alla aktuella kampanjer, så därför har vi samlat samtliga operatörer här i vår prisjämförelse.