Positivt besked: Alla roamingavgifter försvinner i EU

Idag torsdag den 6 april blev det beslutat av EU-parlamentet att samtliga roamingavgifter kommer försvinna den 15 juni 2017. Detta innebär att konsumenter aldrig kommer behöva betala mer för att ringa, smsa/mmsa och surfa i andra EU-länder än vad de gör i Sverige. Det är en stor fördel för konsumenter, men förmodligen är inte operatörerna stormförtjusta i beslutet.

”Det är en enorm vinst för europeiska konsumenter”, sa EU-parlamentarikern Miapetra Kumpula-Natri enligt ett pressmeddelande från EU-parlamentet. ”Vi kan nu fira faktumet att från och med den 15 juni kommer det inte finnas kvar några roamingavgifter. Användare som reser runt i Europa kommer kunna kolla e-post, använda kartor, ladda upp bilder på sociala medier, ringa och smsa utan extra kostnad” utvecklar hon i meddelandet.

Röstsiffror blev 549 för och 27 emot, samt 50 nedlagda.

Förhoppningsvis kommer våra svenska operatörer ta bort roamingavgifterna redan innan 15 juni för att vinna några poäng hos konsumenterna. Vi är självklart väldigt nöjda med beslutet och ser fram emot att roamingavgifterna även utanför EU försvinner så småningom.

Källa: Europa.eu