Mobilabonnemang eller kontantkort – Vad är bäst?

Det är dina egna vanor för surf, sms och samtal som avgör om det är bäst för dig att ha ett mobilabonnemang eller ett kontantkort. Det är helt enkelt olika från person till person vad som passar bäst. En fördel med kontantkort är att du kan se exakt var dina pengar går och därför ha mer koll på utgifterna. Ett mobilabonnemang blir mer bekvämt om du känner att du inte behöver veta exakt allt. Nu finns det också mobilabonnemang som nästan är precis som ett kontantkort. Dessa fylls på per automatik varje månad med en viss summa som du kan göra av med. Inte heller har de någon bindningstid eller uppsägningstid.

Om du vill ha stenkoll över alla utgifter, överväg kontantkort

Med ett kontantkort så blir det lättare att begränsa och ha koll på dina utgifter då det inte går att spendera mer pengar än vad du laddat på med. Det är ganska vanligt att man väljer kontantkort till barn för at undvika kostnader som barnet råkat dra på sig. Kontantkortet kan även vara positivt för dig som är under 18 eller om du har betalningsanmärkningar vilket gör så att du inte kan teckna ett abonnemang.

Inte heller behöver du låsa dig till en operatör under en lång tid. Detta gör så att du kan byta mobiloperatör precis när du vill ifall din mobil är olåst. Däremot så finns det mobilabonnemang utan bindnings- och uppsägningstid där detta också är helt möjligt.

En av de största nackdelarna med kontantkort är surfen. När din surf tar slut får du helt enkelt börja betala för att fortsätta vilket kan bli väldigt dyrt och det går ibland även att missa. Med ett mobilabonnemang så stängs antingen surfen av när du nått din gräns eller så begränsas bara hastigheten. Alltså kan du fortsätta surfa utan att riskera att behöva betala en massa pengar.

Ett mobilabonnemang är oftast ett bra val

När du har ett mobilabonnemang kan du vara säker på att din mobiltelefon alltid kan användas. Du slipper få slut på pengar när du verkligen behöver ringa ett samtal, svara på ett SMS eller kolla upp något på internet.

En annan fördel är att du ofta kan använda telefonen utomlands med ett abonnemang. Då får man oftast betala för tjänsterna men det är något som inte fungerar lika bra med kontantkort.

Billiga mobiltelefoner. Det är en stor fördel med att teckna ett mobilabonnemang. Du får möjligheten att skaffa en mobiltelefon till ett bättre pris. Många av operatörerna subventionerar kostnaden om du tecknar ett abonnemang med bindningstid samtidigt. Det innebär att det blir billigare än om du köpt en ny telefon med ett kontantkort.