Mobil som modem

Idag är mobiltelefoner inte bara en sak att ringa med längre. Smartphones har en imponerande uppsättning med en massa olika funktioner som tillåter en att göra allt möjligt. En klar majoritet använder sina mobiltelefoner för att surfa med på ett eller annat sätt. Man kommer ut på internet i form av ett telefonnät som antingen är 3G eller 4G, eller via ett trådlöst nätverk(Wi-Fi).

Mobil som modem

I hemmet använder de flesta sig av en router som man ansluter sig mot för att komma ut på nätet. Dock är det inte alltid hemmanätverket fungerar och ibland vill man kunna använda internet på sin dator eller surfplatta trots att man inte är hemma. Ofta så finns det något närliggande Wi-Fi att använda sig men det är inte alltid man har sådan tur. Då kan det vara bra att veta om att det finns en möjlighet att använda din mobiltelefon som ett modem.

Beroende på vilken mobil du har ser processen lite olika ut men man brukar kunna hitta var man aktiverar det rätt enkelt under nätverksinställningar. Det man kan göra ät att ta en sladd mellan telefonen och datorn och aktivera internetdelning via den. Eller så gör man det trådlöst och skapar en så kallad ”Wi-Fi Hotspot” som man sedan kopplar upp sig mot med datorn.
Om du använder din mobil som modem kan det vara smart att ha ett abonnemang med en surfpott som varnar dig när surfen börjar ta slut. När man surfar på en dator kan datamängden lätt dra iväg om man inte tänker på det, då hemmanätverk oftast har obegränsat med datatrafik.

Hoppas att inlägget kunde vara till någon hjälp. Surfa på!