Iphone XR vs XS – Jämförelse – Pris med abonnemang

iPhone XR och XS. Vad är det för skillnader i pris och teknik? Vilken av modellerna ska man köpa? I jämförelsen som följer kommer vi hjälpa dig att reda ut röran gällande de nya iPhone-modellerna.

Innan vi börjar vill vi vara tydliga med att vi inte kommer ha med iPhone XS Max i den här jämförelsen. Max varianten är enkelt förklarat en XS med en lite större skärm. Därför kommer vi inte att gå in på detaljer om just den telefonen i den här jämförelsen.

iPhone XR vs XS

iPhoneXRXS
Design:Samma (fler färger)Samma
Skärm:6.1 tum LCD5.8 tum OLED
Processor:A12 BionicA12 Bionic
Samtalstid:25h20h
Kamera:7 MP + 12 MP7 MP + 2 x 12 MP
Vattentålig:IP67IP68
Lägsta pris:Hallon (4 GB) - 495 kr/mån

Comviq (10 GB) - 515 kr/mån
Hallon (4 GB) - 629 kr/mån

Comviq (10 GB) - 645 kr/mån
JÄMFÖR

Jämförelse av hårdvara

Design

När det kommer till design så skiljer sig XS från XR ganska rejält, i alla fall avseende hur många färgalternativ som finns. iPhone XS kommer i tre stilrena färger: guld, silver och rymdgrått. Vill man ha en mobil i någon lite mer livlig färg så är det XR som gäller. Den finns att få i följande: röd, blå, vit, svart, gul eller korall.Båda telefonerna är vattentåliga men medan XR klarar en meters djup, klarar XS två meter.

Skärm

Skärmen är den tydligaste skillnaden mellan telefonerna. XS har en Super Retina Oled-skärm på 5,8 tum medan XR har en lite enklare LCD-skärm på 6,1 tum. Oled-skärmen har mycket bättre kontraster och djup än LCD-skärmen. Men man ska trots detta komma ihåg att LCD-skärmen fortfarande är en riktigt bra skärm.  Är man inte ute efter det där lilla extra så klarar man sig garanterat med skärmen hos XR.

Processor/prestanda

Båda telefonerna har Apples nya A12 Bionic processor. De delar också frontkamera och Face ID. Med andra ord är det inte någon jätteskillnad på processorfronten. I båda telefonernas basutförande ligger minnet på 64GB. XR kan fås med som mest 256 GB medan XS kan fås med upp till hela 512 GB minne.

Batteri

Trådlös laddning och snabbladdning med sladd är standard på båda telefonerna.  Snabbladdningen innebär att man kan ladda upp till 50 procent av batteriet på 30 minuter. Enligt tester av Apple så har den lite billigare XR längre batteritid än XS. Med största sannolikhet på grund av den lite mer effektkrävande Oled-skärmen på XS. Här följer Apples officiella uppgifter gällande batteritid för iPhone XR (XS visas i parentes).

  • Samtalstid: Upp till 25 timmar (20)
  • Surftid: Upp till 15 timmar (12)
  • Videouppspelning: Upp till 16 timmar (14)
  • Ljuduppspelning: Upp till 65 timmar (60)

XS laddas trådlöst

Kamera

Baksida på iPhone XS oxh XR

Kamera

Båda telefonerna delar skärmkamera med porträttfunktion. På baksidan har den lite enklare XR en 12 MP kamera medan XS är utrustad med dubbla 12 MP kameror med vidvinkel samt teleobjektiv. XS har 2x optisk zoom samt upp till 10x digital zoom. Kort och gott har man med XS, tack vare dess dubbla kameror, mycket bättre förutsättningar för att ta riktigt bra bilder.

Ljud

Både iPhone XS och XR har stereohögtalare, något som inte funnits på iPhone tidigare. De har även upp till 25 procent bättre ljud än sina föregångare.

Priser

iPhone XS Pris med abonnemang

XS kostar från 13995, och då får man bara telefonen. Det mest prisvärda är att köpa telefonen i ett abonnemang. Just nu erbjuder hallon det bästa erbjudandet på bara 629 kr/mån!

Jämför alla abonnemang på iPhone XS här!

iPhone XR Pris med abonnemang

Med XR är det samma sak, den kostar från 9495 utan abonnemang. Då är det helt enkelt både billigare och smidigare att köpa den tillsammans med ett abonnemang. för tillfället är det hallon som har det bästa erbjudandet på bara 495 kr/mån!

Jämför alla abonnemang på iPhone XR här!

Slutsats

Vi tror att XR kommer att vara den mest prisvärda av de två alternativen. Om man inte verkligen behöver en riktigt bra kamera eller skärm klarar man sig galant med en iPhone XR. För en person som mest surfar eller kollar sociala medier så borde den längre batteritiden vara ett lika bra köpargument som det billigare priset.