Hur överlåter man ett mobilabonnemang?

Inga problem. Du kan nästan alltid överlåta ditt befintliga mobilabonnemang till någon annan person. För att det ska vara möjligt att genomföra en överlåtelse så gäller samma regler som när du tecknade abonnemanget för den nya personen. Det brukar vara helt kostnadsfritt att överlåta sitt mobilabonnemang men vissa operatörer tar ut en avgift upp till 250 kr. Det finns även vissa operatörer som bara tillåter överlåtelser till personer som är folkbokförd på samma adress. För att ta reda på mer om vad som gäller för just din operatör kan du läsa mer på respektive hemsida.

Överlåt med en blankettÖverlåta mobilabonnemang

De allra flesta mobiloperatörer kräver att du fyller i en särskild överlåtelseblankett. Då krävs det att både den befintliga kunden och den som tar över abonnemanget skriver under. Personen som tar över abonnemanget måste vara folkbokförd i Sverige, myndig och bli godkänd i operatörens kreditkoll.

Kan gå miste om rabatter samt tjänster

När du överlåter ditt mobilabonnemang kan det vara bra att veta vilka extratjänster och rabatter du för nuvarande har. Vissa av dessa kan komma att upphöra när du har överlåtit abonnemanget. För att göra saker så klara som möjligt så kan det vara bra att prata med kundtjänsten för operatören och säkerställa pris och om något försvinner.

Utan bindningstid går det inte att överlåta

Vissa mobiloperatörer erbjuder abonnemang helt utan bindningstid och uppsägningstid. Med dessa så kan du nästan aldrig överlåta det till en ny person. Det blir helt enkelt lättare att du säger upp det och den andra personer tecknar ett nytt då det kan ske på direkten.

Hoppas vi kunde vara till hjälp!