Så hittar du bästa studentabonnemanget

Alla studenter vet hur värdefullt det är att spara in på de fasta kostnaderna. Mobilabonnemang är ett enkelt sätt att spara en hel del pengar: du behöver bara hitta det bästa studentabonnemanget så är det klart. Läs mer och hitta marknadens billigaste studentabonnemang här.

Jämför bästa studentabonnemanget

 SurfSamtal/SMSAktiv KampanjPris 
6 GBFria50% rabatt
99 kr
49 kr/mån
LÄS MER
6 GBFria50% rabatt
100kr
50 kr/mån
LÄS MER
Comviqs logga 8 GBFria+50 GB145kr 145 kr/månLÄS MER
10 GBFria50% rabatt
149 kr
74 kr/mån
LÄS MER
10 GBFria50% rabatt
150kr
75 kr/mån
LÄS MER
Comviqs logga 16 GBFria+50 GB195kr 195 kr/månLÄS MER
25 GBFria50% rabatt
199 kr
99 kr/mån
LÄS MER
25 GBFria50% rabatt
200kr
100 kr/mån
LÄS MER
12 GBFriaDubbel Surf219kr 219 kr/månLÄS MER
Comviqs logga 40 GBFria+50 GB245kr 245 kr/månLÄS MER
50 GBFria50% rabatt
249 kr
124 kr/mån
LÄS MER
24 GBFriaDubbel Surf269kr 269 kr/månLÄS MER
50 GBFria50% rabatt
270kr
135 kr/mån
LÄS MER
100 GBFria50% rabatt
299 kr
149 kr/mån
LÄS MER
100 GBFria50% rabatt
300kr
150 kr/mån
LÄS MER
40 GBFriaDubbel Surf329kr 329 kr/månLÄS MER

 

Som namnet säger riktar sig studentabonnemang till studerande. Du behöver inte studera på högskola eller universitet för att kunna ta del av erbjudandet. Det räcker att du studerar på en utbildning med rätt till studiestöd från CSN. Du behöver inte heller vara 18 år fyllda för att få ett abonnemang – men om du ännu inte är myndig måste målsman vara den som tecknar det åt dig.

När vi skriver om och listar de billigaste och bästa studentabonnemangen avser vi två abonnemangsformer. Den ena formen är ett abonnemang utan mobiltelefon som du kan teckna på 12 månader. Den andra är ett mobilabonnemang där en smartphone ingår och som du kan teckna på 24 månader. Vår jämförelselista billigaste studentabonnemanget här på sidan tar med de viktigaste aspekterna av abonnemangsformerna.

Så vilka är de viktigaste aspekterna att ta hänsyn till när du jämför studentabonnemang? Vi rekommenderar att du tittar närmare på huruvida fria samtal, sms och mms ingår. Vidare bör du väga hur mycket surf du får mot priset. Av erfarenhet är antalet inkluderade GB surf viktigare än vad man kanske först tror. När surfutrymmet tar slut kan det bli en ganska kostsam affär – så se helt enkelt till att välja rätt från början.

 

Välj en mobiloperatör med bra täckning

Samtliga mobiloperatörerna i vår jämförelselista erbjuder de bästa studentabonnemangen på marknaden. De har stabil 4G-täckning i tätorterna och välfungerande telenät på den svenska landsbygden. Följande operatörer listar och jämför vi:

  • Hallon
  • Comviq
  • Halebop
  • Vimla!
  • Fello
  • Telenor
  • Tele2
  • Tre

Få en mobil på köpet

Mycket av vardagen som student går ut på att söka fakta, anteckna och att kommunicera med kurskamraterna. En smartphone gör allt detta mycket lättare. Ett tips är att välja en mobil som du kan ha som pluggverktyg. Satsa på en lite större skärm så att du kan läsa e-böckerna utan att trötta ut ögonen. När du tecknar ett bra studentabonnemang på 24 månader kan du välja till nästan vilken smartmobil som helst till ett förmånligt pris. Kostnaden för den bakas in i abonnemanget.

Pausa abonnemanget vid behov

Studentabonnemanget är flexiblare än vad du kanske tror. Mobiloperatörerna har full förståelse för att studentlivet kan innebära tvära kast mellan olika studieorter. Det kan ju faktiskt hända att du plötsligt får chansen att studera utomlands en termin. Då kan du kontakta operatören och be den att pausa abonnemanget. På det viset slipper du betala för något du ändå inte använder! (tips: surfen följer med inom hela Europa).

Teckna det billigaste studentabonnemanget

När du har vägt för och emot i listan där vi jämför de bästa och billigaste studentabonnemangen och hittat ett alternativ som passar dig är det bara att klicka på ”Läs mer”-knappen. Efter knapptrycket skickas du vidare till ytterligare abonnemangsinformation och kan i lugn och ro skräddarsy ditt val efter dina specifika behov.

Vad tycker du?
Snitt: 5