Fingeravtrycksstöd i Mobilt BankID för Android

Äntligen så har androidvarianten av Mobilt BankID uppdaterats och nu finns möjlighet att använda sig av fingeravtrycks-autentisering även där.

Bild Mobilt BankID

Ungefär i mitten av mars så rullades en betaversion ut av Mobilt BankID för Android där det fanns möjlighet att signera med sitt fingeravtryck. Det är inte förens några dagar sen dock som tjänsten har implementerat det på den vanliga applikationen.

Är du sugen på att börja använda ditt fingeravtryck istället för en kod så finns uppdateringen att hämta i Google Play-butiken. Observera att fingeravtryck-autentisering hittills endast fungerar med tjänster som själva accepterat detta som metod, vilket inte är så många. Däremot har vi inom techvärlden sett en väldigt stor ökning på både användande och efterfrågan av sådana här typer av autentisering istället för lösenord. Både på grund av bättre säkerhet men och smidigheten. I och med det så kan vi tänka oss att de flesta tjänster börjar acceptera fingeravtrycks-autentisering inom kort.

Inte bara att börja

För att kunna använda sig av den här funktionen på Android så måste du först och främst gå in på applikationens inställning. Därifrån kan du sedan aktivera metoden. Du får också möjlighet att välja själv om ditt fingeravtryck bara ska fungera för att legitimera dig eller om det även får duga för underskrifter.

Vi på Mobilabonnemanget.nu
är glada att se denna uppdatering då vi känner att borde ha varit dags för länge sedan. Tekniken har funnits ett bra tag nu men någon riktig efterfrågan har man inte sett fören de senaste åren.

Visste du att Mobilt BankID fungerar för att signera avtal och andra dokument? Den nya tjänsten Kivra fungerar som en digital brevlåda kopplat till ditt personnummer. Där kan du ta emot elektroniska brev från exempelvis myndigheter. Nu har de även lanserat än ny tjänst. Där kan du använda Mobilt BankID för att signera avtal, protokoll, fullmakter och mycket mer.