Bästa mobiloperatören 2019 – Vilken är det?

Varje år släpps en oberoende rapport av SKISvenskt kvalitetsindex, över vilka mobiloperatörer som är de bästa baserat på kundernas generella nöjdhet. Äntligen har vi fått in resultatet för det gångna året. Något som kan vara kul att veta om, särskilt för er som funderar på att byta mobilabonnemang.

Halebop – Den bästa mobiloperatören för privatpersoner 2019

Bästa mobiloperatören 2019

För tredje året i rad är det Halebop som imponerat kunderna mest och därmed tar hem den tunga titeln som Sveriges bästa mobiloperatör. Med det bästa mobilnätet i landet och schysta priser kommer inte resultatet som någon överraskning. Samtidigt ser vi en tydlig trend med lågprisoperatörer som snabbt klättrar  i betyg. Operatörerna Vimla och Hallon hamnar båda ruskigt nära Halebop och det av god anledning. Mobilabonnemangen som finns hos Hallon och Vimla får resterande att kännas dyra i jämförelse.

Går du i tankar om att byta till en billig operatör så rekommenderas dessa starkt. För nästan alla fungerar mobilnäten som Tre, Telenor och Tele2 tillhandahåller alldeles utmärkt. Nu hittar man dessutom en del mobiltelefoner hos Hallon som går att köpa antingen kontant eller i samband med ett abonnemang. Något som inte funnits hos internetoperatörerna tidigare.

 

Bästa mobiloperatörerna för privatpersoner:

  1. Halebop. Abonnemang från 169 kr/mån. Telias nät.
  2. Vimla. Abonnemang från 100 kr/mån. Telenors nät.
  3. HallonAbonnemang från 99 kr/mån. Använder Tres nät.

TILL HALLON.SE

 

Operatörerna med flest nöjda företagskunder 2019

Bästa mobiloperatören för företag

Topplistan som angår de bästa mobiloperatörerna för företag ser rätt så annorlunda ut. Likt föregående år tar Telia hem förstaplatsen gällande kundnöjdhet men andra aktörer som Tele2 och Telenor hamnar icke långt bakom. Som vi såg för privatpersoner börjar det även här dyka upp billigare aktörer på topplistan. I tabellen ovan är dessa benämnda som Övriga. De större operatörerna på marknaden är väl beprövade och många företag har redan en relation till dessa. Funderar man i dagsläget på att byta leverantör av företagsabonnemang bör man absolut också kika på vad Hallon och Telness har att erbjuda. Ofta är det möjligt att få ett betydligt större abonnemang för ett billigare pris med likvärdiga, om inte ännu bättre, företagstjänster.

 

Bästa och billigaste mobiloperatörerna för företag:

  1. Hallon. Abonnemang från 99 kr/mån. Tres nät.
  2. Telness. Abonnemang från 249 kr/mån. Telias nät.
  3. TelenorAbonnemang från 329 kr/mån. Använder eget nät.

 

TILL HALLON.SE

 

Föregående år – 2018

Halebop har högst kundnöjdhet – följt av Comviq

För andra året i rad tog mobiloperatören Halebop hem förstaplatsen bland privatkunderna. De är helt enkelt riktigt vassa på att göra sina kunder glada. Bra prisnivå, klockrena erbjudanden, dygnet-runt-support, och Telias 4G-nät är ett recept för succé.

Andraplatsen tog mobiloperatören Comviq med sina billiga abonnemang och bra support. Sedan ett tag tillbaka har Comviq haft ett erbjudande på sina abonnemang där det ingick dubbel surf fram tills påsk. Nu har de kommit med den uppskattade nyheten att ändringen i surf är permanent. Du får nu alltså exempelvis 10 GB surf för endast 195 kr/mån.

 

LÄS MER PÅ COMVIQ.SE

 

Där är det enkelt att hitta ett abonnemang som passar dig i prisnivå men också täcker dina surf- och samtalsbehov. En slutsats som kan dras av årets rapport är att de mindre mobiloperatörerna (Halebop, Hallon, och Vimla) nästan alltid hade nöjdare kunder. Samtidigt var snittbetyget på samtliga operatörer förvånansvärt högt på 66 av 100.

Halebop - Bästa mobiloperatören 2017

Andra faktorer att ta hänsyn till vid val av mobiloperatör

Förmodligen skulle vem som helst vara väldigt nöjd hos Halebop men det kan finnas avtal som passar ännu bättre hos någon annan. Allt beror på vad just du är ute efter. Här följer några punkter att ha i åtanke när du väljer avtal:

  • Kostnad. Ifall priset är det som är viktigast för dig kan det vara värt att välja en operatör med lite lägre kundnöjdhet. På startsidan kan du jämföra alla olika avtal. Där får du en bra översikt över vad som passar dig bäst.
  • Kampanjer. Inom mobilvärlden finns det alltid en mängd olika erbjudanden. Förmodligen finns det en kampanj på just det du letar efter. Är du över 55, under 18 eller studerande erbjuder många operatörer rabatterat pris eller extra surf till exempel.
  • Support. Att få bra support vid problem är alltid guldvärt. Från min egen erfarenhet brukar man slippa långa telefonköer hos de mindre aktörerna. Vissa har även chatt dygnet runt. Perfekt om man glömt bort sin PIN-kod på semestern.
  • Täckning. Bor man inte i stan kan detta vara den viktigaste punkten. Både Halebop och Fello går i Telias nät vilket är det mest utbredda. Här kan du se alla täckningskartor.

Förhoppningsvis kan några av tipsen här ovanför kan vara till värde. Det är alltid bra att läsa på lite innan man signerar något. Därför kan du här på Mobilabonnemanget.nu hitta mängder av information gällande allt relaterat till mobiltelefoni. Till exempel är vår prisjämförelse av Galaxy S10 populär och aktuell såhär dagar efter att nya Samsung har släppts!

Vad tycker du?
Snitt: 4

Vill du ha vår bästa rabatt?