Huawei Mate 20 Pro pris med abonnemang – Test och jämförelse

Vi har testat Huawei Mate 20 Pro och hittat bästa möjliga pris. Den här recensionen är dedikerad till specifikationer och priser, främst med abonnemang, så du kan få all information du behöver. Om du vill köpa telefonen separat går de också att göra hos de flesta operatörerna. Totalpriset för själva mobilen blir däremot flera tusenlappar lägre i kombination med abonnemang.

Huawei är sedan 2018 världens näst största mobiltillverkare, de säljer till och med fler mobiler än vad exempelvis Apple gör. En stor del av deras framgång är att man skapar riktigt bra telefoner till ett mycket lägre pris än vad konkurrenterna gör. Senast ut är Huaweis absoluta toppmobil som kommer att diskuteras här. Huawei presenterar Mate 20 Pro.

För er som inte vill läsa allt om mobilen så kommer vi fram till detta:

Huawei Mate 20 Pro Black

Mate 20 Pro

Tekniska specifikationer:

HuaweiMate 20 Pro
Mått / vikt:157,8 x 72,3 x 8,6 / 189 g
Skärm:6,39 tum OLED HDR
Upplösning:2K + 3120x1440, 538 PPI
Processor:Kirin 980 7 nm
Batteri:4200 mAh
Kamera:40 MP + 20 MP + 8 MP
Funktioner:AI / Snabbladdning / Trådlös laddning
Lägsta pris:Med Comviq Fastpris 10 GB - 475 kr/mån

Bästa erbjudandet på Mate 20 Pro:

Comviq logga

JUST NU: Hos Comviq.

Pris för Mate 20 Pro: 425 kr/mån.

Abonnemang: Fastpris 10 GB.

Billigaste priset av alla.

LÄS MER PÅ COMVIQ.SE

Tekniska specifikationer:

Redigera
Huawei Mate 20 Pro
Mått / vikt: 157,8 x 72,3 x 8,6 / 189 g
Skärm: 6,39 tum OLED HDR
Upplösning: 2K + 3120×1440, 538 PPI
Processor: Kirin 980 7 nm
Batteri: 4200 mAh
Kamera: 40 MP + 20 MP + 8 MP
Funktioner: AI / Snabbladdning / Trådlös laddning
Lägsta pris: Med Comviq Fastpris 10 GB – 475 kr/mån

Bästa erbjudandet på Mate 20 Pro:

Comviq logga

JUST NU: Hos Comviq.

Pris för Mate 20 Pro: 475 kr/mån.

Abonnemang: Fastpris 10 GB.

Billigaste priset av alla.

LÄS MER PÅ COMVIQ.SE

Recension

Huawei har lyckats skapa en mobiltelefon i det absoluta toppskiktet men med en stor skillnad jämfört med deras konkurrenter, nämligen priset. Huawei Mate 20 Pro med abonnemang kan man hitta för så billigt som 475 kr i månaden hos Comviq. I abonnemanget ingår det då 10 GB surf per månad. Inget dåligt pris för en av de bästa mobiltelefonerna i världen just nu.

Som tidigare nämnt så kommer vi presentera mobilen Huawei Mate 20. Men vad är det för telefonerna egentligen? Vad har den för tekniska specifikationer och vad kostar den hos de olika operatörerna?

Mate 20 Pro – Mobilen

Det här är telefonen för dig som vill ha en av de allra bästa mobilerna med till ett överkomligt pris. För att ge en klar bild så kommer de viktigaste komponenterna gås igenom här nedan:

Färger på Mate 20 Pro

 

Kraftfull display:

När det kommer till display så har Mate 20 Pro en fantastisk OLED HDR-skärm på 6.39 tum. Upplösningen ligger på 538 PPI. Utöver detta så är det en krökt skärm. Det vill säga att skärmen följer runt hela framsidan och det enda som tar plats är hålet där selfiekameran finns. Displayen tar upp hela 85,9 % av mobilen framsida, vilket gör att Mate 20 Pro:s skärm känns större än vad den är. Smart drag. Enligt IP68-standarden är den även stöt- och vattentålig vilket kan vara otroligt skönt en dag när man cyklar hem i regnet.

Snygg design:

Måtten på telefonen ligger på 157,8 x 72,3 x 8,6 och den väger bara 189 g. Den kommer i fyra snygga färger. Dessa ser ni på bilden och kallas: Black, Twilight, Emerald Green och Midnight Blue

Storslagen prestanda med Huawei Mate 20 Pro:

Mobiltelefonen har en marknadsledande Huawei Kirin 980 processor med kraftfulla 7 nm som ger en prestanda i toppnivå. Det är alltså inga problem att hålla flera applikationer igång samtidigt utan att telefonen laggar.

Mate 20 Pro har 6 GB RAM-minne som standard. Lagringsminnet ligger från start på 128 GB och skulle inte det räcka så finns det plats för Micro SD-kort. Telefonen använder sig av EMUI 9.0 som är Huaweis egna operativsystem vilket är väldigt likt Android 9.0 Pie

Dual-Sim stödjs med 4G+ & 4G+.

 

Mate 20 Pro Sensor

Master AI:

Med hjälp av mobilens inbyggda AI-system kan du låsa upp mobilen på mindre än en halv sekund. Säkerheten är på max med ansiktsigenkänning då den läser av över 30 000 olika punkter för att avgöra om det är ägaren. Det finns också fingeravtryckläsare i skärmen som är betydligt snabbare än andra Huawei modeller.

Tack vare denna välbyggda AI kan du få hjälp av din telefon när du är ute och reser. Dels tar den otroliga bilder men AI-systemet kan också översätta mellan olika språk i realtid. Bara att rikta kamerorna mot det du vill översätta så har direkt en text du förstår på displayen.

JUST NU: Hos Comviq. Pris för Mate 20 Pro med 10 GB surf: 475 kr/mån.

LÄS MER PÅ COMVIQ.SE

Batteri som räcker länge:

Om man ser till batterikapacitet så har Mate 20 Pro en kapacitet på hela 4200mAh. Alltså en väldigt god batterikapacitet med ett av de största batterierna på marknaden. Det finns även funktioner för snabbladdning och trådlös laddning vilket känns helt rätt i tiden. Utöver allt det här så är det 24 månaders garanti på batteriet så skulle det bli sämre kapacitet av någon anledning så kan du skicka in mobilen.

Snabbladdningen som stöds är snabbare än nästan alla tidigare varianter. På endast 30 minuter laddar den upp till över 70 %. Har du dessutom någon annan mojäng som stödjer trådlös laddning så går det att använda mobiltelefonen som en portabel trådlös laddare. Det är häftigt.

 

Bättre kamera än de flesta

Tittar man på kamera så håller Huawei Mate 2 Pro även där total toppkvalitet. Den har en imponerande trippelkamera från Leica på baksidan, allt för att göra bildkvaliteten så god som möjligt. På baksidan sitter en vidvinkellins på 40 MP, en uldravidvinkellins på 20 MP och en telefotolins 8 MB vilket ger totalt sett 68 MP. Framkameran eller selfiekameran har en lins med 24 MP. Mate 20 Pro har en kamera som knappt någon annan mobil kan slå. Det finns också en funktion som kallas Master AI eller Dual AI som hjälper till med bildinställningar och ljus beroende på vad det är du fotar. Just nu känner den igen över 22 objekt och optimerar inställningarna suveränt. De olika kameralinserna hjälper till med:

  • Vidvinkellinsen får dina bilder att se riktigt proffsiga ut vid porträtt.
  • Telefotolinser har dessutom inbyggt bildstabilisering som gör att bilderna blir bra även på stora avstånd.
  • Ultravidvinkellinsen låter dig få med mer av världen i bilden.

Huawei Mate 20 Pro pris med abonnemang

I prisjämförelsen har vi utgått från samma modell med liknande mängd surf på de tillhörande abonnemangen. Oavsett storlek på abonnemang så är det Comviq som överlägset tar hem platsen om det billigaste priset med sitt mobilabonnemang Fastpris på 10 GB. Det finns andra abonnemang som har mindre surf hos Telenor, Tre och Tele2 ifall du vill vara i något annat mobilnät av någon anledning.

  1. 475 kr/mån hos Comviq. 10 GB surf per månad.
  2. 540 kr/mån hos Tele2. 8 GB surf per månad.
  3. 589 kr/mån hos Halebop. 8 GB surf per månad.
  4. 599 kr/mån hos Tre. 10 GB surf per månad.
  5. 649 kr/mån hos Telenor. 8 GB surf per månad.

Vill du läsa om alla mobiloperatörers nät och täckning innan du bestämmer dig? Vi har en artikel på ämnet här.