Avsluta eller säg upp abonnemang i förtid – så fungerar det

☀️ SOMMAR-REA ☀️

✅ Halva priset och 3x surf i tre månader
✅ 49 kr/mån för 12 GB – utan bindningstid
✅ Teckna hos Hallon senast 16 augusti!

BESTÄLL NU

Många vet inte om är att det går att avsluta sitt abonnemang i förtid, vilket är fullt möjligt. Möjligheten för dig att säga upp ditt mobilabonnemang i förtid beror på det avtal du har med din nuvarande operatör. Där kan du hitta information om reglerna angående bindningstid samt uppsägningstid. Det är en avtalsrättslig princip att avtal som grund skall hållas. Har du då ingått i ett avtal där det är en viss bindningstid är du därför skyldig att betala under den perioden, men har du ingen bindningstid (vilket är mycket vanligt idag) så är det fritt fram att byta!

 

Är du inte nöjd med din nuvarande operatör? Hallon har de billigaste mobilabonnemangen och nöjdaste kunderna, och de sköter allt som hör till flytten när du byter till dem. Faktum är att de flesta av våra läsare som är beredda att avsluta ett abonnemang, väljer att byta till just Hallon.

Säga upp mobilabonnemang utan bindningstid

Har du ingen bindningstid är det hela en mycket enkel process. Följ bara två enkla steg för att säga upp mobilabonnemanget:

  1. Skriv till din nuvarande operatör att du vill avsluta alltsammans.
  2. Känn dig fri.

Om du fortfarande vill ha tillgång till internet i din mobil rekommenderas följande (dvs ett byte av abonnemang):

  1. Besök hemsidan för en annan mobiloperatör som du hellre vill använda.
  2. Fyll i dina uppgifter och vilket datum du vill att flytten ska gå igenom.

På det sättet blir ditt gamla abonnemang uppsagt, avslutat och klart. Du kan gå över till att tänka på annat kul, som på vilken härlig tacos det blir på fredag. Du kan också läsa mer om hur det fungerar att byta mobilabonnemang hos oss om du vill djupdyka i ämnet.

Avsluta ett abonnemang med bindningstid

Har din bindningstid inte utgått men du verkligen vill avsluta ditt abonnemang måste personen som är betalningsansvarig höra av sig direkt till operatörens kundtjänst. Oftast går operatören med på att du säger upp abonnemanget men skickar en slutfaktura på resterande betalningar. Detta innebär att du har möjligheten att avsluta alla tjänster du har, men du måste ändå betala alla fasta kostnader för bindningstiden.

Avsluta mobilabonnemang i förtid

Fördelen med att betala en slutfaktura är att du sedan slipper din gamla operatör. Kanske har du dåliga erfarenheter av deras tjänster och bara vill klippa bandet med dem. Den klara nackdelen är istället att du faktiskt får betala för någonting som du sen inte kan använda.

Uppsägningstid – Till och med efter bindningstiden

Många operatörer erbjuder mobilabonnemang utan någon bindningstid. Något som blir allt vanligare då vi människor vill ha flexibilitet. Däremot brukar kan det istället då finnas en uppsägningstid. Det kan också finnas på abonnemang med bindningstid. Uppsägningstid är den tid det tar att avsluta tjänsten från det att du sagt upp det.

Exempel: Du har en månads uppsägningstid och avslutar tjänsten den 15e januari. Mobilabonnemang avslutas generellt vid månadsskiftet och så får vi lägga på en månad: alltså blir du helt fri den sista februari.

Ett tips är att kolla upp vad uppsägningstiden är så det blir enklare att planera ett byte. På så sätt kan du undvika extrakostnader.

Gör det skriftligt

Om det skulle bli något problem med uppsägningen så måste du kunna bevisa att du har avslutat det för att inte vara betalningsskyldig. Om du säger upp ditt avtal muntligt i butik eller via telefon kan det vara svårt att bevisa vad som sagts. Därför är det bäst att göra det skriftligt. Exempelvis genom epost. Om du ändå väljer att säga upp det muntligt så begär alltid en bekräftelse på uppsägningen.

Vill du ha vår bästa rabatt?