Vill du köpa ett företagsabonnemang så har du kommit helt rätt. Här jämför vi samtliga mobilabonnemang för företag från alla operatörer. Ett företagsabonnemang passar lika bra oavsett hur stort eller litet ditt företag är. Det enda som spelar någon roll är hur dina samtals- och surfvanor ser ut.

Vill du ha mobil till ditt företagsabonnemang kan du hitta det på respektive operatörs hemsida.

❤️ÄNNU BILLIGARE FÖRETAGSABONNEMANG❤️
Denna vecka har vi ett exklusivt samarbete med Hallon där nya kunder får 75 % rabatt på  Företagsabonnemang första tre månaderna! De har dessutom ökat surfmängderna för företagare och alltså gjort det ännu billigare för dig och ditt företag. Ingen bindningstid, surfpott upp till 100 GB och dessutom otroligt låga priser:

– 6 GB för 24 kr i 3 mån (ord 99 kr)
– 25 GB för 49 kr i 3 mån (ord 199 kr)
– 100 GB för 74 kr i 3 mån (ord 299 kr)

 Hallon är också den enda mobiloperatören som erbjuder företagskunder 14 dagars ångerrätt och du kan med fördel teckna företagsmobil till abonnemanget. Passa på nu! Rabatten gäller endast tom söndag 15 sep.

LÄS MER PÅ HALLON.SE

💡Tips! Hallons webbsida är mycket smidig vilket gör det snabbt att teckna flera företagsabonnemang 💡

Alla mobilabonnemang företag

 AbonnemangSurfSamtalSMS/MMSPris 
Jämför Företagsabonnemang - bästa och billigasteHallon Företag 6 GBFriaFria
99kr
24 kr/mån
LÄS MER
Jämför Företagsabonnemang - bästa och billigasteHallon Företag 25 GBFriaFria
199kr
49 kr/mån
LÄS MER
Jämför Företagsabonnemang - bästa och billigasteTelness 2 GBFriaFria 229 kr/månLÄS MER
Jämför Företagsabonnemang - bästa och billigasteHallon Företag 100 GBFriaFria
249kr
74 kr/mån
LÄS MER
Jämför Företagsabonnemang - bästa och billigaste3Företag Fri surf! FriaFria 249 kr/månLÄS MER
Jämför Företagsabonnemang - bästa och billigasteTelness 10 GBFriaFria 329 kr/månLÄS MER
Jämför Företagsabonnemang - bästa och billigasteFrihet Företag2 GBFriaFria379 kr/månLÄS MER
Jämför Företagsabonnemang - bästa och billigasteTelness 25 GBFriaFria 429 kr/månLÄS MER
Jämför Företagsabonnemang - bästa och billigasteTelness 100 GBFriaFria 649 kr/månLÄS MER

Jämför företagsabonnemang – att tänka på

De billigaste företagsabonnemangen hittas bäst genom jämförelser –  precis samma sätt som för vanliga mobilabonnemang. Kanske är det ännu viktigare att surfen inte tar slut när du använder mobilen i jobbet, så tänk på det när du väljer din surfmängd. Idag sköter allt från mail till betalningar med mobilen, och står du utan internet kan det uppstå jobbiga situationer. Det är, som tur är, enkelt att förebygga genom att teckna ett stort abonnemang från början.

Ångerrätten gäller inte företagsabonnemang

En sak att tänka på är att ett företags inte omfattas av den allmänna ångerrätten på 14 dagar. Det går dock i vissa fall att ta kontakt med operatören och be om öppet köp skriftligen. Vill du alltså ha någon ångerrätt så måste operatören gå med på det innan du tecknar abonnemanget.

Mobiloperatörerna har flera tjänster

De flesta mobiloperatörer vill inte bara sälja ett abonnemang eller telefon till ditt företag. När du tecknar ett företagsabonnemang finns det ofta genomtänkta tilläggstjänster att addera. Ett exempel är extra datakort till surfplattan så att du alltid har internet i den med. I den digitala världen i lever i idag är det svårt att framstå som professionell utan tillgång till internet.

Möte företag utom med mobil och dator

Möten sker var som helst, när som helst. Se till att ditt företag är uppkopplat och redo att tackla utmaningarna.

Se därför till att alla företagets mobiler och surfplattor alltid har tillgång till internet, var du än befinner dig. Det finns alla möjliga tjänster och lösningar som gör ditt företag lite mer digitalt och lite ”bättre”. Dessa kan i vissa fall vara nödvändiga att ha, men för många mindre företag finns ingen anledning att skaffa dessa tillägg.

Många operatörer erbjuder företag följande tjänster;

 • Mobiltelefon och abonnemang
 • Betallösningar som Izettle kortläsare. Kanon för de som jobbar med dagliga transaktioner.
 • Växeltjänster
 • Surfplattor
 • Bredband
 • Konferenslösningar
 • Molntjänster

För många startups och mindre företag räcker det långt med ny smartphone och ett abonnemang för de anställda.

Alla operatörers abonnemang företag

Här kommer en kort genomgång av alla mobiloperatörer som vänder sig mot företagsmarknaden. Det är stor skillnad mellan operatörerna vad gäller marknadsandelar, tjänster, popularitet och inte minst pris. Den kompletta prisjämförelsen hittar du högre upp.

Hallon företag – billigaste företagsabonnemanget

Hallon är uppstickaren som erbjuder marknadens billigaste abonnemang. De har inga dolda avgifter eller pristillägg som tillkommer. Lösningen med allra lägst pris är Hallon liten 2 GB för 99 kr/mån, men det finns ända upp till 100 GB per månad i Hallon Stor. För att få någon uppfattning om hur priset är i relation till konkurrenterna kan nämnas att

 • Hallon Stor Företag 100 GB kostar 269 kr,
 • Tele2 Fastpris 1 GB kostar 299 kr,
 • Telenor Affärspaketet 1 GB kostar 389 kr,
 • Telia Jobbmobil 2 GB kostar 449 kr,

Priset är alltså deras främsta konkurrensfördel och skiljer sig mycket mot de andra aktörerna. Det blir några kronor på ett år som kan investeras på bättre håll inom verksamheten. Hallon har också hårdvara, alltså mobiler, att sälja till sina kunder. Deras täckning är bra i 3s nät, vilket också är deras systerbolag. Det är lätt att byta till Hallon, och du får ta med dig ditt gamla nummer i flytten. Allt sker digitalt via deras hemsida.

Det är inte alltid lätt att veta vart ditt bolag är påväg i framtiden, och därför kan det kännas svårt att skriva på avtal för två år in i framtiden. Fördelen med Hallon Företag är att de inte har någon bindningstid, så du kan avbryta allt från en månad till nästa. De har också mycket fina erbjudanden; 25 GB extra surf och tillgång till surfpott där oanvänd surf sparas. Det populäraste abonnemanget är Stor Företag 10 GB för 199 kr/mån, vilket också är det som flest av våra företagsbesökare väljer att teckna.

Billigaste företagsabonnemanget hos Hallon, med iphone och block.

Det är mycket att hålla reda på i ett företag, så förenkla så många processer som möjligt.

Telness – nystartat och inriktat på företag

Telness är en ny mobiloperatör som bara erbjuder sina tjänster till företag som grundades sent 2017. De har förhållandevis bra priser, även om det inte är i klass med Hallon på den fronten. De marknadsför sig som okomplicerade och, vad vi uppfattar det som, moderna. I appen och på hemsida har du översikt över hela företagets abonnemang och fakturor på ett enkelt sätt. Du kan se hur mycket surf dina anställda har använt, om de behöver uppgradera eller minska surfmängden. Inga bindningstider eller dolda avgifter uppskattas. De andas transparens.

När det gäller deras abonnemang finns tre storlekar: 2 GB, 10 GB och 100 GB. Idag jobbar de på att utveckla växeltjänster, men just nu finns detta inte tillgängligt.

De flesta kommer inte behöva större mängder, men skulle det vara så finns möjlighet att ta kontakt med Telness för att få fram en lösning. De använder sig av Telias mobilnät vilket är bra. Telness är en helt digital operatör som sköter allt via webb och app – vilket banar för lägre priser, men förhoppningsvis utan att tumma på kvalitén. Vi har inte testat Telness själva, men de har konkurrenskraftiga erbjudanden.

Telia – giganten på företagssidan

Telia har sedan monopolets tider varit dominerande inom telekom hos landets företagare. Och länge har det varit med rätt. De har haft den bästa täckningen och lösningarna, men har idag halkat efter på flera områden. Deras mobilnät är fortfarande av högsta rang, men de andra operatörerna har byggt ut sina nät och kommit ikapp Telia i hänsyn av täckning. De har fortfarande många, om inte flest, tilläggstjänster i sitt utbud vilket är en fördel. Det betyder att väljer du Telia som leverantör av telekom till ditt företag behöver du inte ha fler aktörer att göra med. Du kan ha allt från bredband till mobiltelefoni, molntjänster, konferenser och växel via Telia. En annan, stor, fördel är deras vidsträckta butiksnät i landet. Nästan var du än är har du en butik inom 5 mils radie redo att hjälpa dig med eventuella problem.

Telias företagslösningar heter Jobbmobil Multi och sträcker sig från 2 GB för 449 kr/mån upp till 120 GB för 749 kr/mån. Det är ett vitt spektrum och det finns en lösning som passar alla. Huruvida det är det bästa för någon låter vi vara osagt.

Det negativa med Telia företagsabonnemang är priset. Telia är dyrast i klassen och deras minsta lösning kostar hisnande 449 kr/mån för 2 GB surf. Det är ingenting som någon företagare rekommenderas betala, när du får tillgång till samma mobilnät via exempelvis Telness. Kort och gott – bra tjänster men alldeles för dyrt.

Telenor Företag – bra eller dåligt?

Den norska operatören Telenor erbjuder sina företagskunder massor av tjänster, däribland flera stora företagsabonnemang med mycket surf. Abonnemangen går under namnet Affärspaketet EU 1 GB till obegränsad surf och erbjuds med eller utan bindningstid. Att välja utan bindningstid kostar mellan 20-35 % mer, beroende på hur mycket surf du vill ha.

Ipad med företagsabonnemang på bord vid möte.

I alla affärspaket ingår fria samtal till kollegor i hela världen, en stor fördel. När du tecknar ett företagsabonnemang med minst 5 GB får du med en Izettle utan extra kostnad. Från Affärspaketet EU 30 GB och uppåt får du med mobil växel på köpet, och alla abonnemang går att köpa med eller utan mobil.

Hos Telenor finns möjlighet att  teckna så kallat företagsavtal som ger dig extra fördelaktiga villkor. Bland annat erbjuds upp till 10 % rabatt på alla mobilabonnemang inom företaget. De har också en gratis behovsanalays som du kan ta del av, utan krav på köp. Du får också med 100 GB molnlagring hos Capture, och möjlighet att testa tjänsterna gratis i 30 dagar innan du beställer någonting.

Tele2

Även Tele2 har en icke-försumbar del av marknaden för företagsabonnemang. Det är en helhetsleverantör som kan ta hand om hela den digitala biten av företaget, med allt från drift till IT-support. Vad det gäller täckning är den bra, lika bra som de andra operatörerna.

En fördel med Tele2 är att de har riktigt fördelaktiga kampanjer på hårdvara som är tidsbegränsade. Ofta kombineras en mobil eller surfplatta med ett abonnemang, alternativt båda delar. Deras abonnemang går under samma namn som för privatpersoner: Tele2 FastPris.

Tyvärr är lösningarna dyra. Nästan lika dyra som Telia, men inte riktigt. Tele2 Fastpris företag 1 GB som är minst kostar 299 kr/mån och det största, Fastpris företag Unlimited med fri surf, kostar 599 kr/mån. Värt att notera är att samma abonnemang kostar endast 499 kr/mån för privatpersoner. Deras abonnemang kommer allt som oftast med en bindningstid vilket också drar ner betyget en aning.

Tre företag

Även den sista av de fyra stora mobiloperatörerna erbjuder självklart sina tjänster till ditt företag. De gör det dels via sitt egna varumärke, det vill säga 3, men också via sitter dotterbolag Hallon som vi behandlat ovan. Du väljer själv vilket av de både operatörerna du vill använda, men kom ihåg att tjänsten är snarlik oavsett vilken du väljer. Moderbolaget, 3, är lite dyrare men du får då tillgång till deras butiksnät som finns runt om i landet.

Hallon har istället klart bättre erbjudanden med surfpott, extra data och lägre priser. Välj det som passar dig bäst.

Sammanfattning företagsabonnemang

 • Priserna skiljer sig väldigt mycket mellan operatörerna.
 • Företagsabonnemangen är väldigt lika hos alla operatörer gällande täckning & support.
 • Bästa företagsabonnemanget finns hos Hallon. Tveklöst billigast och en bra operatör.
 • Behöver du fler tilläggstjänster, som växel, så vänd dig till Telenor, Telia eller Tele2.

 

Vanliga frågor

Varför ska man jämföra företagsabonnemang?

 • Genom en prisjämförelse får du en lättförståelig bild av alla mobiloperatörers abonnemang samtidigt. Det är krångligt att gå igenom 10 operatörers erbjudanden via deras hemsidor – för att inte tala om hur krångligt det är att komma ihåg allt. Hos oss finns all information du behöver på en och samma plats. Smidigt!

Vilket är det billigaste företagsabonnemanget?

 • Hallon 2GB är det absolut billigaste och kostar endast 99 kr/mån med 2 GB surf. Det näst billigaste är också från Hallon – 10 GB för 199 kr/mån. Två mycket populära alternativ, speciellt för mindre företag.

Bästa företagsabonnemang?

 • Det bästa företagsabonnemanget baserat på pris, tillgänglighet och stabilitet är Hallon 10 GB. Bra täckning, mobilnät som aldrig strular och god företagssupport tar dem upp i toppen. Vi har hittills talat mycket om deras priser, så vid det här laget vet du att hos Hallon betalar ni aldrig för mycket.

 

Vad tycker du?
[Totalt: 39 Snitt: 4.4]