Vill du köpa ett mobilabonnemang till företag så har du kommit helt rätt. Här jämför vi samtliga företagsabonnemang från alla operatörer. Ett företagsabonnemang passar lika bra oavsett hur stort eller litet ditt företag är. Det enda som spelar någon roll är hur dina samtals- och surfvanor ser ut.

Vill du ha mobil till ditt företagsabonnemang kan du hitta det på respektive operatörs hemsida.

 AbonnemangSurfSamtalSMS/MMSPris 
Hallon Företag 2 GBFriaFria 99 kr/månLäs mer
Hallon Företag 10 GBFriaFria 199 kr /månLäs mer
Telness 2 GBFriaFria 249 kr/månLäs mer
3Företag 1 GBFriaFria 269 kr/månLäs mer
Hallon Företag 100 GBFriaFria 299 kr /månLäs mer
Fastpris 1 GBFriaFria 299 kr/månLäs mer
Telness 10 GBFriaFria 329 kr/månLäs mer
3Företag 5 GBFriaFria 329 kr/månLäs mer
Fastpris 7 GBFriaFria 349 kr/månLäs mer
3Fastpris 10 GBFriaFria 389 kr/månLäs mer
Affärspaketet 1 GBFriaFria 389 kr/månLäs mer
Fastpris 15 GBFriaFria 399 kr/månLäs mer
3Företag 30 GBFriaFria 429 kr/månLäs mer
Telness 25 GBFriaFria 439 kr/månLäs mer
Affärspaketet 5 GBFriaFria 439 kr/månLäs mer
Fastpris 50 GBFriaFria 449 kr/månLäs mer
Jobbmobil Multi 1 GBFriaFria 449 kr/månLäs mer
3Företag 60 GBFriaFria 489 kr/månLäs mer
Fastpris 100 GBFriaFria 499 kr/månLäs mer
Jobbmobil Multi 5 GBFriaFria 499 kr/månLäs mer
3Företag 100 GBFriaFria 549 kr/månLäs mer
Affärspaketet 30 GBFriaFria 549 kr/månLäs mer
Jobbmobil Multi 20 GBFriaFria 549 kr/månLäs mer
Jobbmobil Multi 50 GBFriaFria 649 kr/månLäs mer
Jobbmobil Multi 100 GBFriaFria 749 kr/månLäs mer
Affärspaketet 100 GBFriaFria 789 kr/månLäs mer
Affärspaketet Fri surf! FriaFria 889 kr/månLäs mer

Jämför företagsabonnemang – att tänka på

Att jämföra och hitta en riktigt bra och billigt företagsabonnemang fungerar på samma sätt som för vanliga mobilabonnemang. Kanske är det ännu viktigare att surfen inte tar slut när du använder mobilen i jobbet, så tänk på det när du väljer din surfmängd. Idag sköter allt från mail till betalningar med mobilen, och står du utan internet kan det uppstå jobbiga situationer. Det är, som tur är, enkelt att förebygga genom att teckna ett stort abonnemang från början.

Ångerrätten gäller inte företag

En sak att tänka på är att ett företags inte omfattas av den allmänna ångerrätten på 14 dagar. Det går dock i vissa fall att ta kontakt med operatören och be om öppet köp skriftligen. Vill du alltså ha någon ångerrätt så måste operatören gå med på det innan du tecknar abonnemanget.

Mobiloperatörerna har flera tjänster

De flesta mobiloperatörer vill inte bara sälja ett abonnemang eller telefon till ditt företag. När du tecknar ett företagsabonnemang finns det ofta genomtänkta tilläggstjänster att addera. Ett exempel är extra datakort till surfplattan så att du alltid har internet i den med. I den digitala världen i lever i idag är det svårt att framstå som professionell utan tillgång till internet.

Möte företag utom med mobil och dator

Möten sker var som helst, när som helst. Se till att ditt företag är uppkopplat och redo att tackla utmaningarna.

Se därför till att alla företagets mobiler och surfplattor alltid har tillgång till internet, var du än befinner dig. Det finns alla möjliga tjänster och lösningar som gör ditt företag lite mer digitalt och lite ”bättre”. Dessa kan i vissa fall vara nödvändiga att ha, men för många mindre företag finns ingen anledning att skaffa dessa tillägg.

Många operatörer erbjuder företag följande tjänster;

 • Mobiltelefon och abonnemang
 • Betallösningar som Izettle kortläsare. Kanon för de som jobbar med dagliga transaktioner.
 • Växeltjänster
 • Surfplattor
 • Bredband
 • Konferenslösningar
 • Molntjänster

För många startups och mindre företag räcker det långt med ny smartphone och ett abonnemang för de anställda.

Alla operatörers abonnemang företag

Här kommer en kort genomgång av alla mobiloperatörer som vänder sig mot företagsmarknaden. Det är stor skillnad mellan operatörerna vad gäller marknadsandelar, tjänster, popularitet och inte minst pris. Den kompletta prisjämförelsen hittar du högre upp.

Hallon företag – billigaste företagsabonnemangen

Hallon är uppstickaren som erbjuder marknadens billigaste abonnemang. De har inga dolda avgifter eller pristillägg som tillkommer. Lösningen med allra lägst pris är Hallon liten 2 GB för 99 kr/mån, men det finns ända upp till 100 GB per månad i Hallon Stor. För att få någon uppfattning om hur priset är i relation till konkurrenterna kan nämnas att

 • Hallon Stor Företag 100 GB kostar 269 kr,
 • Tele2 Fastpris 1 GB kostar 299 kr,
 • Telenor Affärspaketet 1 GB kostar 389 kr,
 • Telia Jobbmobil 1 GB kostar 449 kr,

Priset är alltså deras främsta konkurrensfördel och skiljer sig mycket mot de andra aktörerna. Det blir några kronor på ett år som kan investeras på bättre håll inom verksamheten. Hallon har också hårdvara, alltså mobiler, att sälja till sina kunder. Deras täckning är bra i 3s nät, vilket också är deras systerbolag. Det är lätt att byta till Hallon, och du får ta med dig ditt gamla nummer i flytten. Allt sker digitalt via deras hemsida.

Det är inte alltid lätt att veta vart ditt bolag är påväg i framtiden, och därför kan det kännas svårt att skriva på avtal för två år in i framtiden. Fördelen med Hallon Företag är att de inte har någon bindningstid, så du kan avbryta allt från en månad till nästa. Du får också 25 GB extra surf och tillgång till surfpott där oanvänd surf sparas. Det populäraste abonnemanget är Stor Företag 10 GB för 199 kr/mån.

Billigaste företagsabonnemanget hos Hallon, med iphone och block.

Det är mycket att hålla reda på i ett företag, så förenkla så många processer som möjligt.

Telness – nystartat och inriktat på företag

Telness är en ny mobiloperatör som bara erbjuder sina tjänster till företag som grundades sent 2017. De har förhållandevis bra priser, även om det inte är i klass med Hallon på den fronten. De marknadsför sig som okomplicerade och, vad vi uppfattar det som, moderna. I appen och på hemsida har du översikt över hela företagets abonnemang och fakturor på ett enkelt sätt. Du kan se hur mycket surf dina anställda har använt, om de behöver uppgradera eller minska surfmängden. Inga bindningstider eller dolda avgifter uppskattas. De andas transparens.

När det gäller deras abonnemang finns tre storlekar: 2 GB, 10 GB och 25 GB. Idag jobbar de på att utveckla växeltjänster, men just nu finns detta inte tillgängligt.

De flesta kommer inte behöva större mängder, men skulle det vara så finns möjlighet att ta kontakt med Telness för att få fram en lösning. De använder sig av Telias mobilnät vilket är bra. Telness är en helt digital operatör som sköter allt via webb och app – vilket banar för lägre priser, men förhoppningsvis utan att tumma på kvalitén. Vi har inte testat Telness själva, men det verkar som att de har ett konkurrenskraftigt erbjudande.

Telia – giganten på företagssidan

Telia har sedan monopolets tider varit dominerande inom telekom hos landets företagare. Och länge har det varit med rätt. De har haft den bästa täckningen och lösningarna, men har idag halkat efter på flera områden. Deras mobilnät är fortfarande av högsta rang, men de andra operatörerna har byggt ut sina nät och kommit ikapp Telia i hänsyn av täckning. De har fortfarande många, om inte flest, tilläggstjänster i sitt utbud vilket är en fördel. Det betyder att väljer du Telia som leverantör av telekom till ditt företag behöver du inte ha fler aktörer att göra med. Du kan ha allt från bredband till mobiltelefoni, molntjänster, konferenser och växel via Telia. En annan, stor, fördel är deras vidsträckta butiksnät i landet. Nästan var du än är har du en butik inom 5 mils radie redo att hjälpa dig med eventuella problem.

Telias företagslösningar heter Jobbmobil Multi och sträcker sig från 2 GB för 449 kr/mån upp till 120 GB för 749 kr/mån. Det är ett vitt spektrum och det finns en lösning som passar alla. Huruvida det är det bästa för någon låter vi vara osagt.

Det negativa med Telia företagsabonnemang är priset. Telia är dyrast i klassen och deras minsta lösning kostar hisnande 449 kr/mån för 2 GB surf. Det är ingenting som någon företagare rekommenderas betala, när du får tillgång till nätet via exempelvis Telness. Kort och gott – bra tjänster men alldeles för dyrt.

Telenor Företag – bra eller dåligt?

Den norska operatören Telenor erbjuder sina företagskunder massor av tjänster, däribland flera stora företagsabonnemang med mycket surf. Abonnemangen går under namnet Affärspaketet EU 1 GB till obegränsad surf och erbjuds med eller utan bindningstid. Att välja utan bindningstid kostar mellan 20-35 % mer, beroende på hur mycket surf du vill ha.

Ipad med abonnemang på bord vid möte.

I alla affärspaket ingår fria samtal till kollegor i hela världen, en stor fördel. När du tecknar ett företagsabonnemang med minst 5 GB får du med en Izettle utan extra kostnad. Från Affärspaketet EU 30 GB och uppåt får du med mobil växel på köpet, och alla abonnemang går att köpa med eller utan mobil.

Hos Telenor finns möjlighet att  teckna så kallat företagsavtal som ger dig extra fördelaktiga villkor. Bland annat erbjuds upp till 10 % rabatt på alla mobilabonnemang inom företaget. De har också en gratis behovsanalays som du kan ta del av, utan krav på köp. Du får också med 100 GB molnlagring hos Capture, och möjlighet att testa tjänsterna gratis i 30 dagar innan du beställer någonting.

Tele2

Även Tele2 har en icke-försumbar del av marknaden för företagsabonnemang. Det är en helhetsleverantör som kan ta hand om hela den digitala biten av företaget, med allt från drift till IT-support. Vad det gäller täckning är den bra, lika bra som de andra operatörerna.

En fördel med Tele2 är att de har riktigt fördelaktiga kampanjer på hårdvara som är tidsbegränsade. Ofta kombineras en mobil eller surfplatta med ett abonnemang, alternativt båda delar. Deras abonnemang går under samma namn som för privatpersoner: Tele2 FastPris.

Tyvärr är lösningarna dyra. Nästan lika dyra som Telia, men inte riktigt. Tele2 Fastpris företag 1 GB som är minst kostar 299 kr/mån och det största, Fastpris företag Unlimited med fri surf, kostar 599 kr/mån. Värt att notera är att samma abonnemang kostar endast 499 kr/mån för privatpersoner. Deras abonnemang kommer allt som oftast med en bindningstid vilket också drar ner betyget en aning.

Sammanfattning företagsabonnemang

 • Priserna skiljer sig väldigt mycket mellan operatörerna.
 • Företagsabonnemangen är väldigt lika hos alla operatörer gällande täckning & support.
 • Bästa företagsabonnemanget finns hos Hallon. Tveklöst billigast och en bra operatör.
 • Behöver du fler tilläggstjänster, som växel, så vänd dig till Telenor, Telia eller Tele2.