Halebop Student – Recension av abonnemang, surf & erbjudande

Precis som namnet antyder är Halebop Student en serie studentabonnemang som kommer med ordentliga rabatter för personer som pluggar. Abonnemangens främsta dragplåster är fria samtal och SMS/MMS, och de kommer även med en hel del surf – givetvis med möjligheten att köpa till extra surf om det skulle behövas.

Jämför Priser Halebop Student

 SurfSamtal/SMSAktiv KampanjPris 
12 GBFriaDubbel Surf219 kr/månLÄS MER
24 GBFriaDubbel Surf269 kr/månLÄS MER
40 GBFriaDubbel Surf329 kr/månLÄS MER

Priserna börjar på endast 219 kr/mån, vilket är mycket fördelaktigt för studenter som försöker hålla utgifterna nere, men som ändå vill få maximal användning av sina mobiltelefoner. Som grädde på moset tillkommer ingen öppningsavgift, vilket är en stor fördel för fattiga studenter. Nedan hittar du vår genomgång och recension av Halebop Student.

Halebop har varit aktiva på den svenska telekommarknaden sedan år 2000 och använder sig av Telias mobilnät, som anses vara det bästa och mest täckande i Sverige. Sedan 2007 har man erbjudit olika mobilabonnemang, och Halebop har lyckats slå sig fram bland konkurrenterna tack vare utomordentlig service och prispressade erbjudanden, bland annat i form av dessa studentabonnemang. Det är kort och gott inte en slump att Halebop utnämnts till operatören med de nöjdaste mobilkunderna av Svenskt kvalitetsindex inte mindre än åtta gånger under årens lopp.

Bryr man sig om miljön så är Halebop också ett perfekt val eftersom Telias nät är det första att få utmärkelsen ”Bra miljöval”, och man jobbar hårt mot målet att bli helt koldioxidneutralt till 2030. I dagsläget är all energi man använder helt förnybar och dessutom skonsam mot djur och natur.

Halebops studentabonnemang

Halebop Student Litteratur

Halebop Student kommer i tre olika utföranden som skiljer sig beroende på hur mycket surf man vill ha; i övrigt är dock dessa studentabonnemang identiska och inkluderar bland annat fria SMS/MMS och samtal, möjligheten att använda abonnemanget utomlands samt fördelen att få behålla oanvänd surf och nyttja den nästa månad. De kommer dessutom utan bindningstid.

 • Grundabonnemanget kostar 219 kr/mån och ger dig 12 GB surf att använda per månad, vilket kan vara tillräckligt för någon som bara surfar sporadiskt, men kanske inte för den som gillar att se på högupplösta filmer eller spela mycket online-spel.
 • Nästa abonnemang är i regel det populäraste och kostar 269 kr/mån för 24 GB.
 • Det sista studentabonnemanget kostar 329 kr/mån och ger en surfpott på 40 GB.

Halebops studentrabatt ligger med andra ord på strax under 20% jämfört med deras vanliga abonnemang, vilket resulterar i riktigt prisvärda alternativ. Mest för pengarna får man om man väljer varianten för 329 kr/mån, men se till att du verkligen behöver så mycket surf innan du bestämmer dig för det. Periodvis har man även specialerbjudanden kopplade till Halebop Student, såsom dubbel surf under de första tre månaderna. Väljer man paketet för 269 kr/mån kommer man då alltså att få 48 GB surf istället för 24 GB, vilket är mycket användbart om man surfar mycket på sin mobil.

Vår recension av Halebop Student

Nedan ska vi titta på några av för- och nackdelarna med Halebops studentabonnemang så att du kan bilda dig en god uppfattning om hur de står sig mot konkurrenterna. Vill du jämföra alla studentabonnemang gör du det enklast på vår stora sida om det.

Täckning och användning utomlands

Som student rör man mycket på sig, och därför är det bra att Halebop Student erbjuder Sveriges bästa täckning. Telias nät låter dig använda din mobiltelefon från sydligaste Skåne till norra Norrland, och förbättringar samt utbyggnader görs ständigt. Men tänk om man ska röra sig utanför landets gränser – kommer man fortfarande kunna använda mobilen som vanligt? Ja, med vissa förbehåll.

Så länge du befinner dig inom ett EU- eller EES-land kommer du kunna surfa upp till 10GB/mån (så länge din surfpott räcker till), och du kan även ringa och SMS:a/MMS:a fritt till andra telefoner inom EU och EES (dock inte från Sverige). Detta gäller för utlandsvistelser i upp till fyra månader, varpå reglerade priser börjar gälla. Dessa regler gäller oavsett om du väljer ett av Halebops abonnemang med studentrabatt eller något av deras andra abonnemang.

Surfhastighet och surfpott

När det kommer till hastigheten på surfandet ligger Halebop Student bra till, även om det givetvis hänger en hel del på omständigheterna. Om du bara har tillgång till 3G-nätet kan du nå en maximal hastighet på 32 Mbit/s, men normalt sett kan man räkna med hastigheter på 2-10 Mbit/s. Har du däremot tillgång till 4G-nätet – vilket du troligen har eftersom täckningen är så bra – kan du åtnjuta hastigheter på upp till 600 Mbit/s, även om snittet brukar ligga på 10-40 Mbit/s.

Med andra ord är chanserna goda att du kommer kunna göra allt från att se på Netflix och Youtube till att skicka grupparbeten till dina klasskamrater utan några som helst problem

Om du även har en surfplatta eller liknande enhet som du vill använda mobilt internet på kan du med fördel beställa ett extra surfsim när du tecknar ditt studentabonnemang. De första tre månaderna kommer då vara gratis, varefter det kostar 59 kr/mån, utan någon bindningstid. Detta extra surfsim kan du alltså sätta in i din surfplatta, vilket låter dig använda surfpotten från Halebop Student på andra enheter utan att behöva skapa hotspots. Du kommer även kunna surfa på två olika platser på samma gång, vilket kan vara användbart om man till exempel har en partner som också vill surfa när ni inte är tillsammans.

Skulle surfpotten ta slut kan man givetvis enkelt fylla på den genom att helt enkelt skicka ett SMS. Du får då betala:

 • 39 kr för 0,5 GB
 • 69 kr för 1 GB
 • 199 kr för 5 GB
 • 349 kr för 15 GB.

Alternativt kan man köpa obegränsad surf i ett dygn för 69 kr eller i tre dygn för 129 kr. Om man tvärtom inte har använt särskilt mycket av sin surfpott under en månad behöver man inte oroa sig över att den går till spillo. Halebop Student låter dig nämligen spara oanvänd surf till nästa månad – maximalt lika mycket som ingår i ditt studentabonnemang. Har du abonnemanget med 24 GB surf kommer du alltså kunna spara max 24 GB till nästa månad. Detta är mycket smidigt om man till exempel vet att man ska ut och resa, eftersom man då kan hålla inne på surfandet månaden innan för att ha en riktigt stor surfpott att använda när man är på resande fot.

Mobiltelefoner till Halebops studentabonnemang

Checkboxar studentOm du vill skaffa en ny telefon i samband med att du tecknar Halebop Student finns det en uppsjö av alternativ att välja bland. Här finns allt från prisvärda Android-telefoner till de senaste flaggskeppstelefonerna från Apple, Samsung och Huawei. Halebop är inte alltid billigast i pris på telefoner, men det lönar sig att hålla utkik efter deras prissänkta modeller eller erbjudanden som inkluderar hörlurar och andra tillbehör. Kombinerat med ett bra studentabonnemang kan man med lite tur gör riktiga kap. Om du verkligen vill ha det senaste kan du dessutom förhandsboka kommande telefoner för att säkerställa att du är bland de första att glänsa med dem.

Väljer du att betala av telefonen per månad måste du dock komma ihåg att det tillkommer en bindningstid på 12 eller 24 månader, där den längre bindningstiden resulterar i att du får betala mindre för telefonen.

Bra att veta

 1. Halebop Student har 1 månads uppsägningstid.
 2. Abonnemanget har ingen bindningstid, såvida du inte även köper en telefon och betalar den per månad.
 3. Med e-tjänsten ”Mitt Halebop” hittar du all nödvändig information om ditt abonnemang, inklusive hur mycket du har surfat, ringt och messat. Här kan du även lägga till och ta bort olika tilläggstjänster.
 4. Betalar du med pappersfaktura tillkommer en kostnad på 49 kr/mån.

Slutsats om Halebop Student

Även om man kan hitta alternativ som ser bättre ut på pappret, är en stor fördel med Halebop Student att de använder sig av Telias mobilnät. Detta erbjuder oöverträffad täckning i Sverige och låter dig verkligen nyttja ditt abonnemang till fullo. Ett abonnemang kan trots allt inte fylla sin funktion om man inte har täckning, och som student är det ofta viktigt att ha pålitlig tillgång till information samt att kunna kommunicera med sina klasskamrater. För att inte tala om att kunna hålla sig uppdaterad när man besöker släktingar i Jämtland på sportlovet eller bara är ute i skogen och plockar svamp.

Ytterligare en poäng i Halebops favör är det faktum att man inte förlorar oanvänd surf vid månadens slut samt att man i mångt och mycket kan använda abonnemanget som vanligt när man befinner sig utomlands i EU/EES-länder. Allt detta gör Halebop Student till ett riktigt smidigt och pålitligt alternativ när man ska välja studentabonnemang.

Halebop har även en riktigt bra kundtjänst som är öppen dygnet runt, både via chatt och e-post. Där kan du få hjälp med eventuella problem och alla frågor du har, vare sig du redan är kund eller överväger att byta till Halebop Student eller något annat av deras abonnemang