Hos Comviq Student är det möjligt för alla som studerar att skaffa sig både mobilabonnemang och mobil för riktigt svårslagna priser. Deras vanliga och redan billiga avtal har blivit generöst uppgraderade med en härlig mängd extrasurf. Den låga månadskostnaden för abonnemangen börjar på endast 145 kr/mån för 8 GB+. På så vis är det fullt möjligt att spara pengar utan att behöva trappa ned på surfandet. De erbjudanden för studenter som finns hos Comviq gäller även för dig som är under 18 år.

Alla Comviqs Abonnemang för Studenter

 AbonnemangSurfSamtalSMS/MMSPris 
Comviqs loggaFastpris Student 8 GBFriaFria145kr 145 kr/månLÄS MER
Comviqs loggaFastpris Student 16 GBFriaFria195kr 195 kr/månLÄS MER
Comviqs loggaFastpris Student 40 GBFriaFria245kr 245 kr/månLÄS MER
 • 4G upp till 80 Mbit/s
 • Tele2s och Telenors nät.
 • Inga bindningstider.
 • Kundtjänst via telefon & livechatt.
 • Till Comviq.se

Comviq har sedan 80-talet utmanat de stora mobiloperatörerna på den svenska marknaden. Det har de gjort genom att regelbundet sänka sina priser på mobilabonnemang, kontantkort och mobiltelefoner till betydligt lägre nivåer än konkurrenterna. Som student uppskattas operatörernas priskrig och ännu bättre blir det när det finns särskilda studentrabatter att ta del av. Alla abonnemang som kallas Comviq Student finns i tabellen ovanför. Vi hoppas att det ger er en tydligare bild över vad som som finns. Erbjudandena i tabellen kan också användas i samband med införskaffandet av en mobil, iallafall varianterna med 16 och 40 GB. Dessutom funkar det att teckna sitt studentabonnemang i samband med kampanjen månadens mobil. Då är det inte helt ovanligt att få det lägsta möjliga totalpriset. I skrivande stund är Samsung Galaxy S9 månadens mobil och den finns för endast 325 kr/mån inklusive 16 GB surf om man pluggar eller är under 18. Nedanför är ett urval av nyare mobiler du hittar hos Comviq.

Idag finns tre olika alternativ hos Comviq för dig som student. Rättare sagt så är det studentrabatt på tre mobilabonnemang av olika storlek. Är du också intresserad av att skaffa en ny mobil hos Comviq har du däremot betydligt fler alternativ.

Mobilabonnemang för studenter

 • Comviq Fastpris Student 8 GB kostar 145 kr/mån
 • Comviq Fastpris Student 16 GB kostar 195 kr/mån
 • Comviq Fastpris Student 40 GB kostar 245 kr/mån

Som student är det inte helt ovanligt att man räknar dagarna tills CSN kommer. Faktum är att ni som är studerande tillhör en av de fattigaste grupperna i Sverige. Då är det ganska förståeligt att en eller par extra hundralappar i månaden kan göra rätt så stor skillnad. Det är just det du får hos Comviq som student. Abonnemangen erbjuds till priser som är ungefär 20 % lägre än deras vanliga. En ganska stor rabatt på redan väldigt billiga mobilabonnemang.  Du som är under 18 får faktiskt också ta del av samma rabatter, ett klockrent sätt att dryga ut studiebidraget på.

Givetvis har även en del andra operatörer särskilda studentabonnemang. Inte alla dock. Om du vill jämföra alla erbjudanden på abonnemang som finns för studenter kan du göra det här.

En annan schysst tjänst som finns hos Comviq är surfkollen. Då betalar du 95 kr/mån i två månader och får 40 GB surf, fria samtal och fria SMS/MMS. Tanken är att du som kund på ett billigt sätt ska kunna ta reda på hur stort abonnemang du behöver. Denna tjänst är till skillnad från avtalen ovan inte specifikt riktad mot just studerande utan är något som alla kan ta del av. Om man däremot knappt surfar alls och vill ha det absolut lägsta priset så kan det vara smart att kika på deras kontantkort. Det kan vara värt att ha i åtanke att de flesta alternativ man har för att tanka på kontantkortet bara gäller i 30 dagar. Så om man vill ha möjligheten att surfa hela tiden blir det ofta ändå billigare med ett mobilabonnemang, särskilt som student.

Studentmössa

Comviq Student för- och nackdelar

Ifall du funderar på om det är värt att skaffa ett studentabonnemang hos Comviq har vi här samlat ihop lite snabba för- och nackdelar:

 • Gott om surf

Gillar du att surfa på din mobil så kan det absolut vara fördelaktigt att välja Comviq. De har några av de billigaste priserna på marknaden när det kommer till surf. Du får en ganska stor mängd datatrafik till och med på det minsta avtalet. Hela 8 GB i månaden för bara 145 kr. 4G-nätet når 99 % av alla som bor i Sverige och hastigheterna är upp till 80 Mbit/s. Du behöver med andra ord inte vara orolig för att behöva buffra videos i förväg.

 • Billiga mobilabonnemang

Förmodligen den mest uppenbara fördelen som också de allra flesta är ute efter. En ännu lägre månadskostnad. Och med Comviq student får du det utan att behöva kompromissa om innehållet. Som vi skrev tidigare ligger rabatterna på runt 20 % vilket blir många sparade hundralappar per år. Om du byter från någon av de stora mobiloperatörerna, exempelvis från Telias studentlösning, kan det handla om tusenlappar om året.

 • Mobil med studentabonnemang

Ifall du har kikat på våra jämförelser om mobiler har du säkert märkt av en trend. Comviq har de billigaste priserna oproportionerligt ofta, även när det gäller en mobil som precis har lanserats. Här har du som student alltså möjlighet att få ner kostnaden ännu mer. Det går alldeles utmärkt att kombinera de rabatterade abonnemangen med en telefon. Det är inte heller helt ovanligt att det går att få hem det senaste flaggskeppet från Samsung, Apple eller Huawei snabbare än hos andra operatörer. På så vis kan både du och din plånbok vara nöjda.

 • Regelbundna erbjudanden

Något som alltid uppskattas är när just den grejen man vill köpa dyker upp till ett kraftigt nedsatt pris. Kampanjer som pågår under en begränsad tid är en vanlig företeelse hos Comviq. Både schysta erbjudanden för dig som student och för allmänheten dyker upp med jämna mellanrum. Till exempel så körs alltid kampanjen månadens mobil vilket oftast innebär ett betydligt bättre pris på en av de bästa telefonerna.

 • Hjälpsam och snabb support

Det är inte mycket som är tråkigare än att sitta i en, vad som känns som oändlig, telefonkö. Speciellt när man bara vill ha svar på en enkel fråga. Som Comviq-kund har du flera alternativ när de kommer till kundtjänst. Du kan nå deras kunniga medarbetare snabbt via livechatt, e-post eller telefon. Med många bra recensioner och daglig tillgänglighet finns det inte mycket att klaga på.

Comviq Student - Allt om mobilabonnemang, mobiler och rabatter

Comviq Student - Allt om mobilabonnemang, mobiler och rabatter

 • Ingen surfpott än så länge

Något som vi saknar är möjligheten att spara sin surf om man inte har surfat upp den vid månadsskiftet. Då vi hittar liknande tjänster hos en del andra så får det ändå ses som en nackdel. Att samla på sig en pott kan vara skönt om man skulle behöva gå ett par dagar utan någon annan sorts uppkoppling hemma. Däremot är det inte en så stor förlust, särskilt då det minsta studentabonnemanget redan är på hela 8 GB. Förhoppningsvis är detta något som implementeras i framtiden. Vilket inte känns särskilt långsökt när man tittar på resten av branschen.

Sammanfattning och omdöme av Comviq Student

Comviq och studenter är helt klart en klockren matchning. Operatören har hjälp till att pressa priserna inom telekom ända sedan 80-talet och har mycket god branscherfarenhet. I dagsläget erbjuder de er som pluggar bland de absolut billigaste priserna i Sverige, det med både snabba hastigheter och svårslagen täckning. Kampanjmässigt är iallafall vi oerhört imponerade när totalpriset för en mobil kan vara lägre än vid ett kontant direktköp. För oss hamnar Comviq Student och operatören Hallon på en delad förstaplats med 9.5/10 poäng.

 

Vad tycker du?
[Totalt: 12 Snitt: 4.8]