Mobilabonnemang företag – vanliga frågor

Det finns lite oklarheter angående mobilabonnemang företag. Medan abonnemang för privatpersoner har uppluckrats och blivit genomlyst kvarstår fortfarande många frågor om företagsabonnemang. Av den anledningen ska vi här svara på några vanliga frågor vi fått in.

Varför är företagsabonnemang dyrare?

Allt som oftast är abonnemang för företag dyrare än vad det är för privatpersoner. Detta trots att det är precis samma tjänst. Eftersom att det här är en webbsida om just mobiloperatörer och deras tjänster ha vi dykt ner i frågan, men trots detta inte blivit mycket klokare. Vi har dock en tes:

  • Företag har generellt större betalningsförmåga, och därför får de betala mer.

I runda slängar är ett mobilabonnemang företag utan mobil ca 50 % dyrare än ett likadant för privatpersoner (inräknat moms). Med tanke på att det är avdragsgillt och att du får betala det med oskattade pengar blir det ändå mer fördelaktigt för dig som har ett eget företag att betala telefonen på företaget.

Finns det inga billiga?

Hallon Företag är ett riktigt billigt abonnemang för alla företagare i landet.

Deras intåg på marknaden har med all sannolikhet skapat en del huvudbry för de andra mobiloperatörerna. De är hela 75 % billigare än Telia störst på företagsmarknaden med sina 2 GB surf. Telia har dock fler tilläggstjänster som exempelvis växel samt ett grymt bra mobilnät. Trots detta väljer många mindre och mellanstora företagare att teckna Hallon tack vare deras väldigt konkurrenskraftiga priser!

Är företagsabonnemang avdragsgillt?

Lagen säger att utgifter som nödvändiga för att förvärva inkomst till företaget är avdragsgillt. Till detta finns ett antal undantag, som till exempel böter. Mobil och abonnemang är idag nödvändigt för att kunna kommunicera med andra företagare och kunder, och därför är mobilabonnemang företag avdragsgillt. Du kan också läsa mer om vad som är avdragsgillt på skatteverket.se.