iPhone 7 med abonnemang

iPhone 7 med abonnemang

iPhone 7 är den näst senaste mobiltelefonen från Apple. Den har nya uppgraderade kameror, klockren prestanda och dessutom den absolut bästa batteritiden i iPhones historia. Till skillnad från tidigare modeller har iPhone 7 stereohögtalare vilket gör telefonen till en bärbar högtalare. Retina HD-skärmen är ännu klarare och rikare på färger och att den även är vattentålig gör iPhone 7 till ett värdigt alternativ för den som behöver en ny mobil.

  • Vattentålig (IP67)
  • Uppdaterad kamera
  • Förbättrad batteritid
  • Nytt A10 Fusion chip

Välj storlek nedanför för att jämföra priser på iPhone 7 med abonnemang hos alla olika operatörer. Du kan sortera via surf, samtal, sms, bindningstid eller pris.

Minne: 32 GB

 SurfSamtalSMS/MMSPris 
8 GBFriaFria 399 kr/månLÄS MER
10 GBFriaFria 345 kr/månLÄS MER
40 GBFriaFria 445 kr/månLÄS MER
30 GBFriaFria 519 kr/månLÄS MER
3 GBFriaFria 429 kr/månLÄS MER
8 GBFriaFria 479 kr/månLÄS MER
15 GBFriaFria 539 kr/månLÄS MER
30 GBFriaFria 589 kr/månLÄS MER
70 GBFriaFria 659 kr/månLÄS MER
Fri surf!FriaFria 779 kr/månLÄS MER
15 GBFriaFria 399 kr/månLÄS MER
50 GBFriaFria 499 kr/månLÄS MER
Fri surf!FriaFria 599 kr/månLÄS MER

Recension av iPhone 7

Iphone 7 och 7 plus är väldigt ovanliga enheter. De är fulla av drastiska avvikelser från konventioner, samtidigt som de är förslutna i chassin som ser nästan exakt ut som deras två direkta föregångare. Men även kontinuiteten i design avviker från konventioner; efter nästan ett årtionde med Apples regelbundna uppdateringsmönster bryter det mot förväntningarna att ha haft samma design in i det tredje året av en produkts livslängd.

I chassit är allt gällande iPhone 7 ett beslutsamt ställningstagande inför framtiden. De dubbla kamerorna på iPhone 7 plus lovar att introducera en ny era av mobil fotografering. Den ikoniska hemknappen på iPhone är inte längre en fysisk knapp, utan en sofistikerad väv av sensorer och haptikbaserade vibrationsmotorer som simulerar känslan av en knapp. Den nya A10 Fusion-processorn blandar två kraftfulla kärnor, jämförbara med en laptops prestanda, med två lågenergikärnor som drivs av ett avsevärt mycket större batteri för att utöka batteritiden med upp till två timmar.

Och, ja, Apple har tagit bort hörlursuttaget.

iPhone 7 utan hörslursuttag
Inget hörlursuttag – smart eller dåraktigt

Att ta bort hörlursuttaget är ett tecken på självförtroende hos Apple, som är det enda teknikföretaget som kan driva fram förändringar inom industrin genom att på ett aggressivt sätt upphöra med särskilda teknologier i deras produkter. Diskettenheter, optiska enheter, deras egen iPod-kontakt med 30-pins, flash och till och med USB — Apple bestämmer att det är hög tid att gå vidare, och en gigantisk kundbas som älskar och litar på företaget ser till att det sker. Och nu har de bestämt att  — hjälp — tiden för hörlursuttaget är förbi. Efter att ha använt iPhone 7 och 7 plus under ungefär en veckas tid, har det blivit uppenbart för mig att Apple har starka men välavvägda åsikter om hur nästa generation av telefoner bör passa ihop med våra liv. Men det är också tydligt att iPhone 7 är ett steg på vägen till denna vision av framtiden, inte en fullständig tillämpning av den. Frågan för de som överväger att uppdatera är enkel: är alla löften som finns i denna telefon värd besväret med en övergång?

Design och utseende

Så är det: Iphone 7 och 7 plus ser i det närmaste exakt ut som iPhone 6 och 6 Plus från 2014. De är nu vattentåliga, vilket är trevligt, trots att de inte är helt och hållet vattentäta — låt dem vara nedsänkta i vattnet på en meters djup i över 30 minuter så är det inte riktigt säkert att det går som du vill. Samsungs Galaxy S7 och Note 7 är tekniskt sett ännu mer vattentålig, men jag tror att det är en marginell förbättring — du kan låta dessa telefoner bli sporadiskt blöta utan en katastrof, och det är en stor vinst. Om du vill snorkla med din iPhone så bör du oavsett skaffa dig ett fodral.

Utöver vattentäthet så finns de tre avgörande yttre skillnader mellan 6:an och 7:an: Först och främst, så har antennlinjerna på baksidan justerats och färgats för att smälta ihop med chassit på de gagatsvarta och mattsvarta modellerna, vilket är en välkommen förfining. (Antennerna förblir en matt grå färg på silver-, guld- och rosa guld-varianterna; Apple säger att det finns gränser för vilka färger som kan appliceras.) För det andra, kamerans utbuktning har förstorats och blivit mer konstnärligt välvd i bakre delen av chassit vilket ser särskilt stiligt ut på de mindre telefonerna med en enstaka kamera.

Skillnad i utseende mellan iPhone 7 och iPhone 6

Men ska sanningen fram så ser iPhone 7 exakt ut som en iPhone 6 när man väl har stoppat den i ett fodral. Och om du skaffar en gagatsvart modell så kommer du att vilja få i den i ett fodral så fort som möjligt — min gagatsvarta recensionsenhet fick repor och märken nästan direkt, och den enda gången den förblev utan fingeravtryck var när vi, i ordets mening, hanterade den med silkeshandskar inför fotograferingen och filminspelningen i samband med den här recensionen. Apple är ovanligt frispråkiga om den gagatsvarta modellens tendens att få repor, men trots detta skulle jag ändå skaffa gagatsvart — den ser helt enkelt grymmare ut.

Iphone 6 har alltid varit en av de mer ändamålsmässiga designerna under Apples historia, och en utslätad kamerautbuktning och mindre synliga antenner förändrar egentligen inte detta. Apples konkurrenter blir bättre på att göra vackra telefoner, och inget med iPhone 7s design höjer sig över resten av industrin. Särskilt iPhone 7 plus hamnar efter dess storskärmande konkurrenter; 6 Plus var alltid något utav en surfplatta, och de nya enheterna så som Galaxy Note 7 har en enorm display i avsevärt mycket mindre och trängre chassin. Det här är fortfarande en telefon som gör sig bäst i ett fodral.

Ny (ingen) hemknapp, skärmfunktioner och andra nyheter

Iphone 7s nya hemknapp kommer direkt att väcka reaktioner hos folk; den är mycket mer annorlunda än du kan tro. Knappen rör sig inte längre alls — den är helt fast, precis som trackpads på nyare MacBooks. En linjär vibrationsenhet som Apple kallar för taptisk motor skakar till när du tillför tryckkraft på knappen, och lurar din hjärna att känna ett klick. Det påminner inte alls om den klumpiga haptiska feedbacken som andra telefoner har, vilken jag alltid ogillat — det känns verkligen som ett klick. Detta system fungerar fantastiskt bra på MacBooks, men på iPhone 7 känns det som om hela nedre delen av telefonen klickar, inte som om du trycker på en knapp. Du kan justera den haptiska feedbacken på en skala från ett till tre vilket gör att det känns som ett svagare eller starkare klick. Men det är trots allt konstigt. Särskilt om telefonen ligger ned på ett bord istället för i din hand, och du kan se att du bara trycker mot ingenting.

Den taptiska motorn tillför även all möjlig rolig feedback för iOS 10 — när du drar ned notifikationslisten så gör telefonen ett litet hopp, som exempel. Det gör att det känns som om mjukvaran på skärmen har riktig vikt och motstånd, och jag älskar det.

iPhone 7 med abonnemang

Med mobilabonnemang till iPhone menar vi alltså att du kombinerar ett abonnemang med avbetalning av mobilen. Därför kan du få en rätt så låg månadskostnad för både ett bra abonnemang och en helt ny telefon. Ovanför kan du se vad alla olika operatörer erbjuder för pris per månad på en ny iPhone 7 med abonnemang.

Se till att välja ett mobilabonnemang som har tillräckligt med surf för täcka dina behov. Detta eftersom att du använder en hel del applikationer som kräver surf när du har en iPhone 7. Exempelvis iMessage. Vill du veta hur mycket surf som krävs för olika aktiviteter så kan du kika in under fliken Nyheter där vi har sammanställt en liten guide för hur mycket surf olika saker drar.

Återvinn din gamla mobil

De allra flesta operatörer erbjuder en viss rabatt på din nya telefon om du väljer att lämna in din gamla i samband med köpet. Oftast så är det ett krav att telefonen ska vara helt fungerande och vara fri från skador. Har du skador på telefonen finns det andra tjänster som ger dig pengar för gamla telefoner. Dessa kan du sedan använda vid köpet av en ny. Inte bara sparar du pengar på att återvinna telefonen, du bidrar också till miljön.