Mobilabonnemanget.nu https://mobilabonnemanget.nu Jämför mobilabonnemang och hitta ett som passar dig Mon, 22 Jan 2018 08:20:17 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.2 https://mobilabonnemanget.nu/wp-content/uploads/2017/01/cropped-Mobilabonnemangetiken-1-150x150.png Mobilabonnemanget.nu https://mobilabonnemanget.nu 32 32 Den bästa mobiloperatören 2017 – Vilken blev det? https://mobilabonnemanget.nu/artiklar/basta-mobiloperatoren-2017-vilken-blev-det Fri, 12 Jan 2018 18:04:52 +0000 https://mobilabonnemanget.nu/?p=3095 Mobilabonnemanget.nu
Mobilabonnemanget.nu - Jämför mobilabonnemang och hitta ett som passar dig

Varje år släpps en oberoende rapport av SKI, Svenskt kvalitetsindex, över vilka operatörer som är de bästa baserat på kundernas generella nöjdhet. Äntligen har vi fått in resultatet för 2017. Något som kan vara kul att veta om, särskilt för er som funderar på att byta mobilabonnemang. vinner förstaplatsen för andra året i rad För andra

Inlägget Den bästa mobiloperatören 2017 – Vilken blev det? dök först upp på Mobilabonnemanget.nu.

]]>
Mobilabonnemanget.nu
Mobilabonnemanget.nu - Jämför mobilabonnemang och hitta ett som passar dig

Varje år släpps en oberoende rapport av SKISvenskt kvalitetsindex, över vilka operatörer som är de bästa baserat på kundernas generella nöjdhet. Äntligen har vi fått in resultatet för 2017. Något som kan vara kul att veta om, särskilt för er som funderar på att byta mobilabonnemang.

Halebop vinner förstaplatsen för andra året i rad

Halebop - Bästa mobiloperatören 2017

För andra året i rad tog mobiloperatören Halebop hem förstaplatsen bland privatkunderna. De är helt enkelt riktigt vassa på att göra sina kunder glada. Bra prisnivå, klockrena erbjudanden, dygnet-runt-suppor, och Telias 4G-nät är ett recept för succé.

Här kan du jämföra alla Halebops mobilabonnemang. Där är det enkelt att hitta ett abonnemang som passar dig i prisnivå men också täcker dina surf- och samtalsbehov.

En slutsats som kan dras av årets rapport är att de mindre mobiloperatörerna(Halebop, Hallon, Vimla och Fello) nästan alltid hade nöjdare kunder. Samtidigt var snittbetyget på samtliga operatörer förvånansvärt högt på 66 av 100.

Andra faktorer att ta hänsyn till vid val av mobiloperatör

Förmodligen skulle vem som helst vara väldigt nöjd hos Halebop men det kan finnas avtal som passar ännu bättre hos någon annan. Allt beror på vad just du är ute efter. Här följer några punkter att ha i åtanke när du väljer avtal:

 • Kostnad. Ifall priset är det som är viktigast för dig kan det vara värt att välja en operatör med lite lägre kundnöjdhet. På startsidan kan du jämföra alla olika avtal. Där får du en bra översikt över vad som passar dig bäst.
 • Kampanjer. Inom mobilvärlden finns det alltid en mängd olika erbjudanden. Förmodligen finns det en kampanj på just det du letar efter. Är du över 55, under 18 eller studerande erbjuder många operatörer rabatterat pris eller extra surf till exempel.
 • Support. Att få bra support vid problem är alltid guldvärt. Från min egen erfarenhet brukar man slippa långa telefonköer hos de mindre aktörerna. Vissa har även chatt dygnet runt. Perfekt om man glömt bort sin PIN-kod på semestern.
 • Täckning. Bor man inte i stan kan detta vara den viktigaste punkten. Både Halebop och Fello går i Telias nät vilket är det mest utbredda. Här kan du se alla täckningskartor.

Förhoppningsvis kan några av tipsen här ovanför kan vara till värde. Det är alltid bra att läsa på lite innan man signerar något. Därför kan du här på Mobilabonnemanget.nu hitta mängder av information gällande allt relaterat till mobiltelefoni .

 

Inlägget Den bästa mobiloperatören 2017 – Vilken blev det? dök först upp på Mobilabonnemanget.nu.

]]>
iPhone 8 vs Galaxy Note 8 – Bästa mobilen? https://mobilabonnemanget.nu/artiklar/iphone-8-note-8-basta-mobilen Thu, 21 Sep 2017 17:23:35 +0000 https://mobilabonnemanget.nu/?p=2749 Mobilabonnemanget.nu
Mobilabonnemanget.nu - Jämför mobilabonnemang och hitta ett som passar dig

Det var i slutet på augusti som Samsung presenterade den efterlängtade mobiltelefonen Galaxy Note 8 för världen. En kraftfull mobil som har allt man kan förvänta sig av en i Note-serien. Bara några veckor senare, den 12:e september, bjöd Apple in till sitt event som markerade 10-årsjubileumet för iPhone. Där var det inga som blev besvikna

Inlägget iPhone 8 vs Galaxy Note 8 – Bästa mobilen? dök först upp på Mobilabonnemanget.nu.

]]>
Mobilabonnemanget.nu
Mobilabonnemanget.nu - Jämför mobilabonnemang och hitta ett som passar dig

Det var i slutet på augusti som Samsung presenterade den efterlängtade mobiltelefonen Galaxy Note 8 för världen. En kraftfull mobil som har allt man kan förvänta sig av en i Note-serien. Bara några veckor senare, den 12:e september, bjöd Apple in till sitt event som markerade 10-årsjubileumet för iPhone. Där var det inga som blev besvikna heller. Apple presenterade då tre olika telefoner i toppklass, nämligen iPhone 8, iPhone 8 Plus samt iPhone X.

Efter alla problem som uppstod med Galaxy Note 7 kan man se på detta som Samsungs chans att vinna tillbaka kunderna. Vi är faktiskt imponerade. Med snygg design, många användbara funktioner och en riktigt kraftfull prestanda är Galaxy Note 8 helt klart en av de bästa mobilerna någonsin.

Samsung Galaxy S8 på laddning

I den här artikeln har vi valt att fokusera på nästa telefon i den vanliga iPhone-serien, alltså iPhone 8. Det har likadan design som sin föregångare men har förbättrats något enormt. Både i hårdvaran och med nya iOS 11.

Beställ Galaxy Note 8 nu – Från 525 kr/mån
Beställ iPhone 8 nu – Från 415 kr/mån

Apple iPhone 8 vs Samsung Galaxy Note 8: Kameran

Något som imponerade med Note 8 var introduktionen av en dubbelkamera(två kameralinser). Det innebär att den fungerar mycket bättre i miljöer med svagt ljus men också att djupet blir betydligt bättre.

Däremot har Apple också en dubbelkamera på förra årets iPhone 7 Plus, inte på vanliga iPhone 7 dock. Den trenden fortsätter det här året också med dubbel på iPhone 8 Plus och vanlig på iPhone 8. En häftig funktion som kommer finnas på iPhone 8 Plus är porträttljus. Då använder den båda kameralinsernas sensorer för att läsa av djupet och konturerna i ansiktet för att sedan lysa upp där det behövs direkt.

Kamerorna på iPhone 8 och 8 Plus

Note 8 vs iPhone 8: Kraftfulla telefoner

Galaxy Note 8 är en oerhört kraftfull mobil med generösa 6 GB RAM-minne, Qualcomm Snapdragon 835-processor och en QHD+ display. Den klarar av allt man kan tänka sig att telefon kan klara av helt enkelt.

Apple debuterar, enligt de själva, den smartaste och snabbaste processorn någonsin i en smartphone. Om det stämmer får vi se snart men kraftfull är den i alla fall. Det är en 6-kärnig processor som kallas A11 Bionic och kommer finnas i både 8:an och 8 Plus:en. En annan överraskning är deras egna GPU som har tre kärnor och ska ge 30 % snabbare grafik.

Flaggskeppet från Samsung lanseras bara med ett alternativ för lagringsminne, 64 GB. Vilket är ganska generöst i en telefon och du kan också lägga till mer genom ett MicroSD-kort. Apple har 64 GB som standard men erbjuder telefoner med upp till 256 GB. På iPhone 8 kan du tyvärr inte sätta i något MicroSD-kort.

Galaxy Note 8 har en del fördelar mot de flesta konkurrenterna, bland annat Stylus-pennan och den inbyggda irisscannern.Fingeravtryckssensor på Galaxy Note 8

Medan iPhone X sitter på Face ID-scanner så finns det tyvärr inte på iPhone 8 modellerna. Alltså är Touch ID fortfarande den huvudsakliga säkerhetsåtgärden. Något som jag själv dock tycker är skönare än irisscanner. Nu kommer också Apples mobiler ikapp Samsungs i vad som gäller trådlös laddning. Både iPhone 8 och 8 plus stödjer Qi-standarden för att kunna laddas trådlöst.

Båda mobilerna skulle kunna kallas för den bästa mobilen när man kollar på prestandan.

Note 8 vs iPhone 8: Lyckade designer

Samsung Galaxy Note 8 är en väldigt tilltalande mobil estetiskt. Till att börja med har den en stor, böjd 6,3-tummsskärm som ger mycket mer användningsyta än de flesta telefoner. Det riktiga designmästerverket är dock Infinityskärmen som vi såg redan tidigare i år på Galaxy S8. Vad det innebär är att nästan hela framsidan nu täcks av skärmen. Detta möjliggjordes genom att slopa hemknappen och flytta fingeravtryckssensorn till baksidan.

Designen ser nästan ut att komma från framtiden och nästan inga tillverkare har kunnat likna den än. Apple har lyckats med iPhone X, men iPhone 8 och 8 Plus har fortfarande hemknapp och utrymme runt skärmen.

8:an har en 4,7-tummsskärm och 8 Plus en 5,5-tummsskärm. Precis som förra årets mobiler. Båda skärmarna är Retina HD och har True Tone-teknologi. Den ska balansera vitbalansen till att matcha ljushalten i rummet för en naturligare känsla.

iPhone 8 och 8 Plus laddas

iPhone 8 vs Note 8: Priserna

Samsung Galaxy Note 8 är en dyr mobiltelefon som kostar nästan 10 000 kr. Det går samtidigt att komma undan lite billigare om du köper den med ett abonnemang. Exempelvis så kan du få den hos Comviq med 2 GB surf för 525 kr/mån.

iPhone 8 kostar runt 8 000 kr för 64 GB varianten och likt Note 8 nästan 10 000 kr för 256 GB varianten. Även här blir det billigare genom att förboka med ett abonnemang. Hos Comviq kan du få 64 GB varianten för 415 kr/mån. Då ingår 2 GB surf, fria samtal och fria sms/mms.

JÄMFÖR ALLA ABONNEMANG FÖR IPHONE 8

 

 

iPhone 8 Plus kostar runt 9 000 kr om du vill ha 64 GB lagringsminne och runt 11 000kr om du vill ha 256 GB. Med samma abonnemang som tidigare hos Comviq kan du få 64 GB-varianten för 460 kr/mån.

JÄMFÖR ABONNEMANG FÖR IPHONE 8 PLUS

 

 

Läs den tidigare artikeln Vilken är den bästa mobilen 2017? om du vill läsa om fler mobiler.

 

 

Inlägget iPhone 8 vs Galaxy Note 8 – Bästa mobilen? dök först upp på Mobilabonnemanget.nu.

]]>
Recension av Vimla https://mobilabonnemanget.nu/artiklar/recension-av-vimla Mon, 28 Aug 2017 18:21:18 +0000 https://mobilabonnemanget.nu/?p=2542 Mobilabonnemanget.nu
Mobilabonnemanget.nu - Jämför mobilabonnemang och hitta ett som passar dig

Inlägget Recension av Vimla dök först upp på Mobilabonnemanget.nu.

]]>
Mobilabonnemanget.nu
Mobilabonnemanget.nu - Jämför mobilabonnemang och hitta ett som passar dig

Vimla! logga

Vimla har blivit en populär mobiloperatör som tagit marknadsandelar från första dagen de lanserades år 2014. I takt med framfarten har allt fler intresserat sig för Vimla och behovet av en gedigen och objektiv recension har vuxit fram. Vi bestämde oss för att ta tag i detta och har testat operatören genom att använda deras mobilabonnemang under tre månaders tid.

En ung och fräsch operatör

Vimla startades så sent som år 2014 och har varit aktiva i lite drygt 3 år i skrivande stund. Trots detta har företaget växt rejält och är idag en av uppstickarna att räkna med. En stor del av framgången hör till faktumet att det är ett helägt dotterbolag till den stora operatören Telenor. Vimla går därför i Telenors nät.

Det finns både app och hemsida där du kan logga in för att göra dina ärenden och se information om ditt mobilabonnemang. På appen liksom Mitt Vimla på hemsidan finns din förbrukning av surf, betalningsinformation samt specificering av trafik. Du kan alltså se exakt hur många samtal du ringt och dessutom se vilka du ringt. Utöver det kan du också avbryta, pausa eller byta abonnemang direkt i appen eller på Mitt Vimla. Det finns ingen inlåsningseffekt och du kommer och går precis som du vill. Väljer du att byta prisplan får du automatiskt det nya abonnemanget vid nästa månadsskifte.

Bra saker med Vimla

Kortfattat:

 1. Ingen bindningstid eller uppsägningstid. Du kan komma och gå som du vill.
 2. Flexibla, billiga mobilabonnemang med 50 % rabatt första tre månaderna.
 3. Bra täckning i Telenors nät.
 4. Möjlighet att tipsa andra och få rabatt på abonnemanget
 5. Surfpott med obegränsad tid + 20 GB extra surf
 6. Snabb och tillgänglig support

Ingen nytänkande operatör har bindningstider och/eller uppsägningstider på sina mobilabonnemang och Vimla är inget undantag. Det var länge sedan de fyra stora drakarna i branschen hade sån makt att de kunde få folk att skriva upp sitt abonnemang på två års tid. I nuläget har alla dotteroperatörer (Comviq, Halebop, Vimla & Hallon) inga bindningstider vilket sätter press på de stora operatörerna.

Skapa ditt egna mobilabonnemang

På hemsidan kan du bygga ditt abonnemang från grunden genom att välja om du vill ha obegränsade eller begränsade samtal/sms/mms. Utöver detta får du också välja din datamängd från 2 till 22 GB. Priserna på Vimlas mobilabonnemang är bland de lägsta på marknaden och inget talar för att de kommer höjas. Snarare kan man räkna med att abonnemangen kommer bli större och större i och med att vi förbrukar allt mer surf. Ett tips är också att utnyttja deras kampanj med 50 % rabatt på alla mobilabonnemang under de första tre månaderna. Det blir flera hundra kronor som du sparar med minimal ansträngning.

Vimla täckningskarta som visar att de täcker större delen av Sveriges yta. Ett bra mobilnät!

Vimla har bra täckning över den större delen av Sverige.

Vimla mobilnät & täckning

Som tidigare nämnt är täckningen riktigt bra hos Vimla då de går i Telenors nät. Detta betyder att du får bra täckning i hela Sverige och behöver i princip aldrig oroa dig över om täckningen är dålig eller mobilnätet är överbelastat. Är det trots allt några problem eller störningar kan du enkelt nå supporten antingen via appen, telefon eller hemsidan.

Här kan du även se Vimlas täckningskarta där det framgår tydligt vilka områden deras täckning gäller.

Tipsa andra och få rabatt

En kul möjlighet med Vimla är att du kan tipsa dina vänner och bekanta om Vimla genom din unika länk. Om de tecknar ett mobilabonnemang får både du och din vän 10 kr rabatt på era abonnemang – varje månad! Det finns ingen tidsbegränsning på tipsrabatten utan den fortsätter till dess att någon av er pausar eller avbryter sitt abonnemang. På detta vis kan du också tipsa dina andra familjemedlemmar om Vimla och sänka era mobilkostnader med en rätt stor summa. Du får din unika tipslänk på appen eller genom att logga in på Mitt Vimla.

Obegränsad surfpott ger mer data

Konceptet med surfpott har växt fram och flertalet operatörer erbjuder någon form av surfpott idag. Begreppet går ut på att all surf som du inte använder en månad läggs i en pott som kan användas längre fram. Hos vissa, exempelvis Telia, lagras denna oförbrukade surf i en månad. Hos andra är tiden lite längre. Hos Vimla sparas all oförbrukad surf (och samtal, sms & mms för den som inte har obegränsade) hur länge som helst. Maxtaket är 100 GB och du ser enkelt hur mycket din pott är uppe i på appen eller Mitt Vimla.

Support

Har du några frågor eller problem finns flera sätt att nå ut till företaget. Antingen kan du maila till dem (hej@vimla.se), skriva till deras livechatt eller fråga i forumet. Livechatten är öppen vardagar mellan 9-17 och det är den snabbaste kanalen för att få svar. Vi hade en fråga angående att byta abonnemang till månaden därefter och det tog inte mer än 2 minuter innan det var klart.

På forumet kan både andra medlemmar och personal besvara dina frågor. En stor fördel är att många av dina frågor förmodligen redan är ställda och besvarade på forumet, så en sökning där kan ge bra utdelning.2

Sämre saker med Vimla

I takt med att vi förbrukar mer och mer surf skulle vi önska att det fanns ännu större mobilabonnemang. Visst finns det 22 GB datamängd, men de som använder mobilen till att streama och surfar extremt mycket kan behöva ännu mer. För oss har det inte varit några problem (vi använder mellan 5-9 GB per månad) och tack vare surfpotten skulle vi kunna använda 40 GB en månad utan att vi hade fått slut på surf.

En tråkig sak är att du inte kan köpa med en mobil till sitt abonnemang. Många idag vill ha det samlat på en faktura, men än så länge har Vimla inga hårdvaror över huvud taget till försäljning. Förhoppningsvis tillkommer detta i sortimentet inom snar framtid, men vi har inte lyckats få några löften om det.

Sammanfattning av recensionen – är det en bra mobiloperatör?

Baserat på våra egna erfarenheter och upplevelser av Vimla kan vi bara konstatera att det är en riktigt bra operatör. De har billiga mobilabonnemang, inga bindningstider, inga uppsägningstider, bra mobilnät & täckning, marknadens bästa surfpott och snabb support. Tråkigt att de inte erbjuder större abonnemang, så använder du mycket surf så bör du leta vidare. Vill du lära dig mer om operatören rekommenderar vi vår sida om Vimla där vi jämför alla deras abonnemang samt deras hemsida.

Inlägget Recension av Vimla dök först upp på Mobilabonnemanget.nu.

]]>
Mobiltäckning – allt om operatörernas täckning https://mobilabonnemanget.nu/artiklar/mobiltackning-och-mobilnat Wed, 23 Aug 2017 15:58:28 +0000 https://mobilabonnemanget.nu/?p=2475 Mobilabonnemanget.nu
Mobilabonnemanget.nu - Jämför mobilabonnemang och hitta ett som passar dig

Inlägget Mobiltäckning – allt om operatörernas täckning dök först upp på Mobilabonnemanget.nu.

]]>
Mobilabonnemanget.nu
Mobilabonnemanget.nu - Jämför mobilabonnemang och hitta ett som passar dig

Mobiltäckning är en av de absolut viktigaste parametrarna när man jämför olika mobilabonnemang, jämte pris och support. För de som bor i större städer är oftast täckningen inget problem. När du däremot letar dig utanför tätorterna skiljer sig operatörernas täckning markant. Det räcker med att åka 3-4 mil utanför en ort för att signalstyrkan ska börja krångla.

 Bättre mobilnät ger bättre täckning

Det som avgör hur bra mobiltäckning du har är hur välutbyggt mobilnät din operatör har. Ju fler mobilmaster som är operatören har utplacerade på olika platser i Sverige, desto bättre täckning. Vissa operatörer har välutbyggda 2G- och 3-G nät som täcker över 90 % av Sveriges yta, medan 4G-nätet inte alls täcker lika mycket yta. En sak som dock är viktig att komma ihåg är att sära på bra täckning och snabb surf.

Täckningskartor från alla operatörer

Nedan ser du alla mobiloperatörers täckningskartor klart och tydligt för att få en bild av hur mobiltäckningen skiljer sig. Vill du veta mer så klicka på respektive bild eller knapp.

Comviq täckningskarta

Comviq täckningskarta

Se fullständig täckningskarta!

Comviq går i flera operatörers nät.  4G- och 2G-näten är tillsammans med Tele2 och Telenor, medan 3G är med Telia + Telenor. De har alltså generellt en bra mobiltäckning i större delen av landet.

Fello täckningskarta

Fello täckningskarta.

Se fullständig täckningskarta!

Fello använder Telias nät vilket utsetts till Sveriges bästa nät flera gånger. De har den bästa mobiltäckningen på landsbygden och är överlägset bäst i Norrland.

Halebop täckningskarta

Halebops täckningskarta. Halebop går i telias nät och har bra mobiltäckning

Se fullständig täckningskarta!

Halebop är ett dotterbolag till Telia och går alltså i Telias nät. De har den bästa täckningen som finns på marknaden just nu.

Hallon täckningskarta

Hallons täckningskarta visar att operatören inte har den bästa mobiltäckningen eller det bästa mobilnätet i landet.

Se fullständig täckningskarta!

Hallon använder sig av samma nät som operatören Tre (3) som äger samtliga sina nät själv. De har bra täckning i större städer och i söder, men är inget bra alternativ för dig i Norrland.

Vimla täckningskarta

Vimla täckningskarta

Se fullständig täckningskarta!

Vimla går också i Telenors alla nät och har ett bra mobilnät med snabb uppkoppling.

Tele2 täckningskarta

Comviq täckningskarta

Se fullständig täckningskarta!

Tele2 delar 2G- samt 4G-nät med Telenor och har genom detta ett bra nät och välutbyggt nät.

My Beat täckningskarta

My Beat täckningskarta

Se fullständig täckningskarta!

My Beat använder Telenors mobilnät och har genom det snabb surf och bra täckning i större delen av landet.

Telenor täckningskarta

Vimla täckningskarta

Se fullständig täckningskarta!

Telenor har gemensamma 2G-nät och 4G-nät med Tele2 och levererar bra mobilnät till sina kunder. De hyr också ut sitt nät till Vimla och My Beat.

Tre täckningskarta

Tre 3 täckningskarta

Se fullständig täckningskarta!

Operatören 3s täckning är av bra kvalitet i de södra delarna av landet, men lämnar en del att önska i norr.

Telia täckningskarta

Telia täckningskarta. Sveriges bästa mobiltäckning

Se fullständig täckningskarta!

Telia är Sveriges största mobiloperatör och har också det bästa mobilnätet.

Här kan du lära dig mer om vilka operatörer som delar mobilnät.

Bättre mobiltäckning betyder inte alltid snabbare surf

En bra täckning tillåter dig att ringa, sms:a och surfa på större yta av Sverige. Det kan leda till snabbare surfhastigheter om exempelvis 4G-nätet är mer utbyggt vilket ger dig som mobilanvändare snabbare surf i 4G istället för 3G.

Ett annat påhittat exempel som visar på att bättre mobiltäckning inte alltid resulterar i snabbare surf: du och din vän befinner er i Stockholm. Du har Telia och din vän har Tre som mobiloperatör. Eftersom Telias mobilnät täcker större del av Sverige än vad Tre’s nät gör antar du också att det är snabbare i staden. Det kan vara så, men det måste inte vara så. De båda operatörerna erbjuder 4G med teoretiska maxhastigheter på 100 Mbit/s. Detta är inte möjligt att nå i praktiken, men i teorin finns samma topphastighet hos de båda operatörerna. Skillnaden mellan dem blir hur många som ska dela på den totala datan i nätet. Telias nät kanske har kapacitet för 100 personer på just den platsen, och det är 95st som tar del av datan. Tre å andra sidan kanske bara har kapacitet för 10 personer, men det är bara två som använder surfen. Det är trångt i Telias mobilnät, och därför kan Tre vara snabbare.

Många bilar i trafiken resulterar i långsammare hastighet. Detsamma gäller mobilabonnemang och mobilnät.

Frågan kan också illustreras med hjälp av biltrafiken. Är det fullt med bilar på vägen blir hastigheten långsammare för alla, liksom att det går snabbare när mobilnäten är fullt belastade.

Vilket mobilabonnemang har bäst täckning?

Det är svårt att peka ut ett specifikt abonnemang som har bäst mobiltäckning. Faktumet är ju att det är mobiloperatören som har en täckning som gäller för alla sina mobilabonnemang. Det beror alltså på vilken operatör du har och vad den har för mobilnät och såklart var du befinner dig. Kort sagt kan man säga att Telias nät har den bästa mobiltäckningen, och operatörerna som använder det nätet är Telia, Fello & Halebop. Oavsett om du har Telia, Fello eller Halebop kan du känna dig stolt över din täckning. Den är förmodligen den bästa som finns i Sverige.

Hur du tar redo på den bästa mobiltäckningen

Täckningskartor är ett ypperligt sätt att hitta mobilabonnemanget med den bästa täckningen. Där ser du i stora drag vilken nät som täcker vilken del av Sverige bäst. Det är dock inte 100% korrekt och ibland kan man inte nöja sig med det, utan vill veta mer exakt. Har du till exempel en sommarstuga som du tänker spendera en del tid i under sommaren är det viktigt att täckningen är bra på precis den platsen. Det finns det några olika tillvägagångssätt för att veta hur bra täckningen är på en specifik plats.

Ett tips är att ta med några vänner & familj till platsen och se hur bra mobiltäckning de har beroende på vilken operatör de har. Då ser du direkt hur varje operatörs mobiltäckning presterar i verkligheten. Ett annat tips är att beställa gratis simkort från alla operatörer och testa själv hur bra täckningen är på plats. Hos de flesta går det bra att skicka efter ett helt gratis kontantkort, vilket du bara stoppar i mobilen.

 

Vill du ha än mer information om täckning i allmänhet och mobiltäckning i synnerhet rekommenderas pts.se. Där hittar du allt från mobildata, statistik över surf, grafer och mycket mer.

Inlägget Mobiltäckning – allt om operatörernas täckning dök först upp på Mobilabonnemanget.nu.

]]>
Är familjeabonnemang billigare? https://mobilabonnemanget.nu/artiklar/familjeabonnemang Wed, 23 Aug 2017 09:02:21 +0000 https://mobilabonnemanget.nu/?p=1376 Mobilabonnemanget.nu
Mobilabonnemanget.nu - Jämför mobilabonnemang och hitta ett som passar dig

Inlägget Är familjeabonnemang billigare? dök först upp på Mobilabonnemanget.nu.

]]>
Mobilabonnemanget.nu
Mobilabonnemanget.nu - Jämför mobilabonnemang och hitta ett som passar dig

Ett familjeabonnemang fungerar på så sätt att man samlar familjen hos en operatör och delar på surfen i ett, oftast stort, abonnemang med mycket surf. På så sätt kan man sänka sin månadskostnad utan att anstränga sig särskilt mycket. I vissa fall kan det ändå vara billigare att teckna separata abonnemang för alla familjemedlemmar, men det kommer vi till senare.

 • Artikelns slutsats: En vanlig familj på fyra personer sparar i snitt 1844 kr per år genom att välja lågprisoperatören Hallon istället för familjeabonnemang.
  Se aktuella erbjudanden på Hallon.se!

Pappa, mamma och dotter surfar på sina mobiler med familjeabonnemang.

JÄMFÖR ALLA ABONNEMANG PÅ STARTSIDAN

Idag är det endast Telenor som erbjuder ett renodlat familjeabonnemang. Om man har ett av deras mobilabonnemang med minst 20 GB surf kan man välja att dela surfen med upp till 7 andra användare. För varje person du lägger till i abonnemanget tillkommer 149 kr/mån. Alla användare av abonnemanget får tillgång till samma villkor och tjänster som huvudabonnenten.

 • En fördel med familjeabonnemang är att allt samlas på en faktura istället för fyra.
 • Läs mer om för- och nackdelar om Telenors familjeabonnemang på deras hemsida!

Fördelar med familjeabonnemang

 • Ni kan spara pengar på det.
 • Gratis samtal inom familjen, vart ni befinner er i världen. Inga extra kostnader överhuvudtaget.
 • Samla alla familjens mobilabonnemang på en och samma faktura.
 • Välj själv hur fördelningen av surf ska se ut. Huvudabonnenten kan välja hur mycket surf var och en i familjen ska få.

Prisjämförelse familjeabonnemang

Nedan ser ni Telenors egna räkneexempel på hur det kan se ut för en familj på fyra. Samtliga abonnemang är utan bindningstid.

Familjeabonnemang utan mobiler Individuella abonnemang utan mobiler
Abonnemang Frihet 40 GB (huvudabonnemang)
499 kr/mån
Abonnemang Frihet 6 GB
349 kr/mån
Extra simkort
149 kr/mån
Abonnemang Frihet 6 GB
349 kr/mån
Extra simkort
149 kr/mån
Abonnemang Frihet 6 GB
349 kr/mån
Extra simkort
149 kr/mån
Abonnemang Frihet 6 GB
349 kr/mån
Totalt 946 kr/månTotalt 1396 kr/mån

Vanliga abonnemang Telenor
Frihet 6 GB 349 kr/mån x4
Totalt 1396 kr/mån

Familjeabonnemang utan mobiler
Frihet 40 GB 499kr/mån
Extra simkort 149kr/mån x3
Totalt 946 kr/mån

I detta exempel skulle familjen spara 450 kr/mån eller 5400 kr/år på att välja familjeabonnemang istället för Telenors vanliga abonnemang. Dessutom skulle de få 10 GB surf var istället för 6 GB. Men skulle de kunna spara ännu mer på att välja en annan operatör? Låt oss anta att familjen Bernadotte består av två vuxna och två barn (under 18 eller studerande) och vill ha minst 6 GB surf var.

Jämförelse med Hallon mobilabonnemang

Hallon loggaHallon är ett dotterbolag till Tre och går i samma mobilnät som Tre. Jämförelsen skulle kunna gjorts med valfri billig mobiloperatör (som Vimla eller Comviq) och fått liknande resultat, men Hallon har ett gott anseende i branschen och får därför agera utmanare mot familjeabonnemangen den här gången.

Familjeabonnemang TelenorIndividuella abonnemang Hallon
Abonnemang Frihet 40 GB (huvudabonnemang)
499 kr/mån
Abonnemang Stor 10 GB
249 kr/mån
Extra simkort
149 kr/mån
Abonnemang Stor 10 GB
249 kr/mån
Extra simkort
149 kr/mån
Abonnemang Stor Student 10 GB
199 kr/mån
Extra simkort
149 kr/mån
Abonnemang Stor Student 10 GB
199 kr/mån
Totalt 946 kr/månTotalt 896 kr/mån (784 kr efter rabatt)

Familjeabonnemang Telenor

Frihet Obegränsad 40 GB 499 kr/mån
Extra simkort 149 kr/mån x3
Totalt 946 kr/mån

Individuella abonnemang Hallon

Stor 10 GB 249 kr/mån x2
Stor Student 10 GB 199 kr/mån x2
Totalt 896 kr/mån (784 kr efter rabatt)
Skillnad mot Telenor: -162 kr

I det här exemplet hade familjen Bernadotte sparat 1944 kr under det första året och 600 kr nästkommande år på att välja Hallons vanliga abonnemang istället för familjeabonnemang hos Telenor.

Hos Hallon får föräldrarna abonnemang med fria samtal, sms och mms samt 10 GB surf för 249 kr/mån. Barnen får samma abonnemang för 199kr/mån. Detta skulle resultera i en totalkostnad om 896 kr/mån för hela familjen, jämfört med 946 kr/mån för familjeabonnemanget hos Telenor. Under de första 3 månaderna erbjuder Hallon också sina nya kunder 50 % rabatt på abonnemangen. Detta sänker priset med ytterligare 1344 kr.  En rätt stor skillnad, även om man heter Bernadotte.

Till saken ska också nämnas att andra nätoperatörer som Fello, Vimla och Comviq klår Telenors familjeabonnemang under dessa förutsättningar. (Självklart är det inte bara priset som ska tas i beaktning när man letar efter mobilabonnemang. Faktorer som täckning, support och andra villkor är minst lika viktiga.)

Familjeabonnemang med fri surf

I och med Telenors lansering av Frihet Obegränsad, abonnemanget med helt fri surf, kan nu hela familjen ha obegränsad datamängd. Väljer man alltså detta som huvudabonnemang och sedan lägger till fler familjemedlemmar kommer alla dela på samma, obegränsade surf. Är man en familj som använder mobilerna mycket kan detta vara ett attraktivt alternativ. Låt oss se hur priset för obegränsad surf för hela familjen står sig mot Hallons största abonnemang.

Familjeabonnemang TelenorHallon 100 GBHallon 25 GB
Frihet Obegränsad (huvudabonnemang)
749 kr/mån
Stor 100 GB
349 kr/mån
Stor 100 GB
299 kr/mån
Extra simkort
149 kr/mån
Stor 100 GB
349 kr/mån
Stor 100 GB
299 kr/mån
Extra simkort
149 kr/mån
Stor Student 100 GB
299 kr/mån
Stor Student 100 GB
249 kr/mån
Extra simkort
149 kr/mån
Stor Student 100 GB
299 kr/mån
Stor Student 100 GB
249 kr/mån
Totalt 1196 kr/månTotalt 1296 kr/mån (1134 kr efter rabatt)Totalt 1096 kr/mån (959 kr efter rabatt)

Familjeabonnemang Telenor

Frihet Obegränsad 749 kr/mån
Extra simkort 149 kr/mån x3
Totalt 1196 kr/mån

Individuella abonnemang Hallon 100 GB

Stor 100 GB 349 kr/mån x2
Stor Student 100 GB 299 kr/mån x2
Totalt 1296 kr/mån (1134 kr efter rabatt)
Skillnad mot Telenor: -62 kr

Individuella abonnemang Hallon 25 GB

Stor 25 GB 299 kr/mån x2
Stor Student 25 GB 249 kr/mån x2
Totalt 1096 kr/mån (959 kr efter rabatt)
Skillnad mot Telenor: -237 kr

Som ni ser ovan så skulle det bli billigare att hela familjen skulle få antingen 100 eller 25 GB surf var än fri surf genom familjeabonnemang.

Räknar man på Hallons individuella abonnemang med 100 GB blir summan faktiskt större än för ett familjeabonnemang, men tack vare rabatten under de första månaderna blir det billigare ändå. Familjen Bernadotte skulle i det fallet spara 62 kr/mån eller 744 kr/år på att ha Hallon som operatör istället familjeabonnemang med fri surf. Om ni nöjer er med 25 GB var (vilket 95 % av er gör) sparar ni istället 237 kr/mån eller 2844 kr/år.

Vill man istället binda upp sitt huvudabonnemang på 24 månader hos Telenor blir familjeabonnemanget istället lite billigare varje månad. Nackdelen blir att du inte kan byta mobilabonnemang på två år, och eftersom Hallon inte har varken uppsägningstid eller bindningstid har vi valt att jämföra de liknande abonnemangen. Vi har också en jämförelse av mobilabonnemang med fri surf för den som är intresserad. Där hittar du också mer information om konceptet.

Erbjudanden som liknar familjeabonnemang

Vimla tipsrabatt

Vimla erbjuder någonting som kallas tipsrabatt. Det går ut på att du skickar en personlig tipslänk (som finns på ’Mitt Vimla’ när du loggat in) till en person i din närhet som du tycker borde skaffa Vimla. Om personen går in via din länk och köper ett abonnemang får ni båda en rabatt på 10 kr/mån som gäller hur länge som helst. På så sätt kan ni inom familjen tipsa varandra och få ned kostnaderna. Det enda som får rabatten att försvinna är om någon av er slutar betala för sitt abonnemang. För mer information rekommenderar vi vår artikel om vimlas tipsrabatt via länkar.

Telia erbjuder en tilläggstjänst kallad ’Telia Mobil familj’ som går att teckna för alla med abonnemang hos Telia till en kostnad av 99 kr/mån. Med tjänsten blir samtal och sms/mms inom familjen (upp till fem personer) helt gratis. Hemnummer kan ingå. Det kan vara skönt att veta att alla i familjen alltid kan nå varandra, men har ni redan fria samtal och sms/mms i nuvarande mobilabonnemang finns det ingen anledning att teckna Telia Mobil Familj utöver det.

Telia familj

Telia har nyligen lanserat en satsning kallat Telia familj som fungerar på liknande vis som Telenor familj. För att använda Telia mobilabonnemang familj behövs ett huvudabonnemang med minst 20 GB surf och sedan kopplar du på så kallade mobil- eller barnanslutningar på huvudabonnemanget. Dessa kostar 149 kr styck och då får anslutningarna dela på huvudabonnentens datamängd. De får också fria samtal, sms och mms likt det stora mobilabonnemanget. Kort sagt kan man säga att Telias familjelösning är väldigt lik Telenors, men eftersom de inte erbjuder fri surf och har högre priser har vi valt att använda Telenors familjeabonnemang som bas i denna artikel. Vill du istället läsa mer om Telia familj finns information här.

Tele2 Kids

Tele2 har en lösning som de kallar Tele2 Kids som är ett mobilabonnemang för barnen i familjen. Det liknar på många sätt Telenors lösning: Du får kontroll över barnets internetanvändning, samlat på samma faktura och dessutom är det 50 kr billigare än Tele2s ordinarie abonnemang. Som nackdel så delar ni inte på en total surfpott, en central del, utan varje person har sin egna, personliga, datamängd.

Tre Dela Data

Tre Dela Data är en tjänst som liknar Telia Familj, förutom en detalj: varje familjemedlem måste teckna ett abonnemang själv. Sedan kan man dela på surfen mellan två, eller flera, abonnemang för 49 :- styck. Det mest fördelaktiga blir oftast att teckna ett med mycket surf, 30-60gb, för att sedan dela potten med flera personer.

Med Tre Dela Data blir totalkostnaden ofta mindre. Är ni två personer som vill ha 30 GB var blir kostnaden:
1 x 579 kr (60GB) + 1 x 229 kr (1GB) + 49 kr (Dela data-avgiften) = 857 kr. Hade man köpt det som separata abonnemang hade det kostat:
2 x 479 kr (30 GB) = 959 kr.

I det exemplet sparar familjen lite drygt en hundralapp i månaden utan någon ansträngning.

Halebop

I dagsläget erbjuder Halebop inga lösningar för familjen.

Hallon

Hallon har inget familjeabonnemang.

Comviq

Comviq har tyvärr inte heller något mobilabonnemang för familjen.

MyBeat

MyBeat har lite fördelar för dig som samlar familjens telefoni hos dem. Från 3 abonnemang får ni 10 % rabatt på den totala kostnaden. Utöver det finns också möjlighet att spärra betalsamtal, surf och utlandssamtal för familjemedlemmar via hemsidan.

Fello

Fello har i dagsläget inget erbjudande som liknar ett familjeabonnemang.

 

 

Sammanfattning

Det finns alltså flera fördelar med att ha ett familjeabonnemang istället för flera separata abonnemang. Du samlar alla kostnader på en faktura, gratis samtal över hela världen och får själv fördela surfen i familjen. Det viktigaste är ju också att det är billigare. Inte i alla fall, men vill man ha lite större abonnemang med mer surf kan man generellt säga att det lönar sig med familjeabonnemang. Det lönar sig också bättre för en större familj än en liten. Är du intresserad av ett abonnemang till hela familjen kan du läsa mer på Telenors hemsida!

Vi har även jämförelser av alla mobilabonnemang om du är intresserad av ett nytt abonnemang till dig eller din familj. Utöver det finns också kompletta jämförelser av mobiler med abonnemang.

 

 

Inlägget Är familjeabonnemang billigare? dök först upp på Mobilabonnemanget.nu.

]]>
4G och 3G – Skillnad på surf https://mobilabonnemanget.nu/artiklar/4g-och-3g-surf Wed, 02 Aug 2017 21:11:53 +0000 https://mobilabonnemanget.nu/?p=2294 Mobilabonnemanget.nu
Mobilabonnemanget.nu - Jämför mobilabonnemang och hitta ett som passar dig

Inlägget 4G och 3G – Skillnad på surf dök först upp på Mobilabonnemanget.nu.

]]>
Mobilabonnemanget.nu
Mobilabonnemanget.nu - Jämför mobilabonnemang och hitta ett som passar dig

Idag så släpps i princip alla nya mobiltelefoner med 4G-stöd. Det gäller åtminstone när man pratar om smartphones, sitter du på en gammal knappmobil finns det inge 4G att tala om. En av de starkaste fördelarna gällande 4G-nätet mot det gamla 3G-nätet är hur oerhört smidigt allt flyter på. Oavsett om du surfar på nätet, streamar film eller sitter i en videokonferens är allt bättre och snabbare.

I den här artikeln ska vi på Mobilabonnemanget.nu sammanfatta skillnaderna mellan 3G och 4G. Vi kommer lyfta fram för- och nackdelar hos dessa två mobilnät.

Täckning – 3G vs 4G

Tidigare har såklart 3G-nätet dominerat Sverige då 4G är relativt nytt. Nu börjar skillnaden på hur långt de olika näten breder ut sig tina bort även om 3G fortfarande når längre. Är du boende i en stad eller bara ett hyfsat tätbefolkat område är det nästan helst säkert att du har tillgång till 4G. Nätet finns på bra många platser runtom i landet men bor du väldigt avsides finns det risk att du inte kommer åt det. Något att tänka på är att har du en telefon med stöd för 4G så kan du fortfarande använda dig av 3G när du inte får in det andra. Det fungerar däremot inte motsatt.

Hastighet3G vs 4G Hastighet

Överföringshastigheten mellan de olika näten skiljer sig väldigt mycket. Med 4G kan du teoretiskt nå upp till en hastighet på 100 Mbit/s. Hur hög hastighet du faktiskt når upp till beror på lite olika faktorer. Dels hur nära du är en mast men också vilka specifikationer din mobiltelefon har. Tro det eller ej men mobilen påverkar hastigheten på surfandet förvånansvärt mycket. En ganska ny smartphone brukar i alla fall kunna nå överföringshastigheter på 30-70 Mbit/s.

När det kommer till 3G är den högsta teoretiska hastigheten betydligt lägre. Nämligen 16 Mbit/s. Sedan finns det även något som kallas för Turbo 3G men en maximal överföringshastighet på 32 Mbit/s. I verkligheten når man upp till runt hälften en den maximala teoretiska hastigheten oavsett om det är Turbo eller inte.

Om det är viktigt för dig att ha internet som går snabbt och inte sviker bör du välja 4G. Tänk på detta om du ska köpa mobilt bredband då vissa bara har stöd för 3G-nätet.

Kostnad

Oavsett vilket av näten du är uppkopplad till så är det samma pris för att surfa. När 4G fortfarande var väldigt nytt så kunde det ibland vara mer prisvärt att ha 3G på sitt mobila bredband men idag är skillnaden obefintlig. Sedan kan själva modemet vara något billigare om det är en gammal modell som bara stödjer 3G. Den extrakostnaden kan dock göra att du slipper en hel del framtida frustation som uppstår över segt internet.

Läs gärna vår andra artikel Bäst täckning ute på landet .

Inlägget 4G och 3G – Skillnad på surf dök först upp på Mobilabonnemanget.nu.

]]>
Vilket nät går Vimla i? https://mobilabonnemanget.nu/artiklar/vilket-nat-gar-vimla-i Tue, 04 Jul 2017 11:00:57 +0000 https://mobilabonnemanget.nu/?p=2254 Mobilabonnemanget.nu
Mobilabonnemanget.nu - Jämför mobilabonnemang och hitta ett som passar dig

Vimla är ett dotterbolag till Telenor och använder därför Telenors nät, både till samtal och surf. Det kan liknas till förhållandet mellan Halebop och Telia, där Halebop är dotterbolag till Telia och använder deras nät. Många av alla frågor vi får är angående nät och täckning. För att få en helhetsbild av läget rekommenderas vår artikel vilka

Inlägget Vilket nät går Vimla i? dök först upp på Mobilabonnemanget.nu.

]]>
Mobilabonnemanget.nu
Mobilabonnemanget.nu - Jämför mobilabonnemang och hitta ett som passar dig

Vimla! logga

Vimla är ett dotterbolag till Telenor och använder därför Telenors nät, både till samtal och surf. Det kan liknas till förhållandet mellan Halebop och Telia, där Halebop är dotterbolag till Telia och använder deras nät.

Många av alla frågor vi får är angående nät och täckning. För att få en helhetsbild av läget rekommenderas vår artikel vilka operatörer delar nät. Där finns Sveriges alla operatörer listade med vilket nät som används för samtal och för 4G-surf.

Vimla mobiloperatör – mer information

Vimla har seglat upp bland mobiloperatörerna i Sverige under de senaste åren och blir allt mer populära. De har klart lägre priser än sin moderoperatör och erbjuder samtidigt lika goda villkor och täckning. Läs gärna mer om dem på vår recension av Vimla.

Med tanke på att de använder samma nät som Telenor finns det inte särskilt många argument för varför man skulle välja moderbolaget över det billigare Vimla. En faktor är att Vimla inte har samma butiksutbud utan bara erbjuder support över telefon och chatt. Detta kan vara en nackdel gentemot den större moderoperatören, men samtidigt kan det allra mesta lösas ändå. Det är värt att ge Vimla en chans, och eftersom att de saknar både bindningstid och uppsägningstid kan du alltid byta om du blir besviken.

 

Inlägget Vilket nät går Vimla i? dök först upp på Mobilabonnemanget.nu.

]]>
Telenor lanserar obegränsad surf & höjer potter https://mobilabonnemanget.nu/artiklar/telenor-lanserar-obegransad-surf-hojer-potter Mon, 19 Jun 2017 13:39:53 +0000 https://mobilabonnemanget.nu/?p=2200 Mobilabonnemanget.nu
Mobilabonnemanget.nu - Jämför mobilabonnemang och hitta ett som passar dig

Som svar på Tele2s introduktion av abonnemanget Unlimited har nu Telenor lanserat ett liknande mobilabonnemang: Telenor Frihet Obegränsad.  Det är i samband med slopandet av roaming i EU/EES som flera operatörer sett över sina abonnemang och gjort förändringar. När det gäller Telenor har de höjt surfpotten på sina abonnemang från 12 till 20 GB, 24 till 40 GB och

Inlägget Telenor lanserar obegränsad surf & höjer potter dök först upp på Mobilabonnemanget.nu.

]]>
Mobilabonnemanget.nu
Mobilabonnemanget.nu - Jämför mobilabonnemang och hitta ett som passar dig

Telenor logga

Som svar på Tele2s introduktion av abonnemanget Unlimited har nu Telenor lanserat ett liknande mobilabonnemang: Telenor Frihet Obegränsad.  Det är i samband med slopandet av roaming i EU/EES som flera operatörer sett över sina abonnemang och gjort förändringar. När det gäller Telenor har de höjt surfpotten på sina abonnemang från 12 till 20 GB, 24 till 40 GB och 40 till 60 GB och behåller samtidigt priset. Telenors största abonnemang som förut innehöll 100 GB/mån har nu inga begränsningar. Läs mer på vår sida om abonnemang med obegränsad surf!

Begränsningar trots fri surf

Det nya, obegränsade Telenor Frihet har en spärr på 20 GB per dag. När (eller snarare om) du förbrukar 20 GB på en dag krävs en manuell påfyllning via sms för att få ytterligare surf. Tele2s motsvarande fria abonnemang har en gräns efter 5 GB. Detta är för att motverka missbrukning av erbjudandet genom att exempelvis agera server/värd åt tredjehandspart.

Obegränsad surf inom hela familjen

Telenor erbjuder sina kunder att teckna familjeabonnemang, där ett huvudabonnemang väljs och sen delas surfen på fler simkort inom familjen. I och med lanseringen av Telenor Frihet Obegränsad betyder det att samtliga familjemedlemmar kan få fri surf om man väljer det som huvudabonnemang. Läs också gärna vår artikel om familjeabonnemang som reder ut frågan om det är värt att skaffa ett familjeabonnemang. Om inte annat kan det vara intressant att få fri surf till alla i familjen.

Surfa i EU/EES med Telenor

Telenor har erbjudit generösa roaming-villkor i nästan ett års tid nu. All surf ingår i EU/EES, Thailand, Malaysia och Myanmar förutom på just det obegränsade abonnemanget. Då ingår istället 100 GB utomlands. Detta får ändå betraktas som bra villkor för alla som inte vill känna sig begränsade på semestern eller jobbresan.

Alla Telenors abonnemang

 AbonnemangSurfSamtalSMS/MMSPrisBindning 
Frihet 1.5 GBFriaFria 249 kr/mån-Läs mer
FrihetFrihet 3 GBFriaFria 249 kr/mån24 månLäs mer
Frihet 1.5 GBFriaFria 249 kr/mån24 månLäs mer
Frihet 3 GBFriaFria 299 kr/mån-Läs mer
FrihetFrihet 6 GBFriaFria 299 kr/mån24 månLäs mer
FrihetFrihet 20 GBFriaFria 329 kr/mån24 månLäs mer
FrihetFrihet 6 GBFriaFria 349 kr/mån-Läs mer
FrihetFrihet 40 GBFriaFria 379 kr/mån24 månLäs mer
FrihetFrihet 20 GBFriaFria 399 kr/mån-Läs mer
FrihetFrihet 60 GBFriaFria 429 kr/mån24 månLäs mer
FrihetFrihet 40 GBFriaFria 499 kr/mån-Läs mer
FrihetFrihet Obegränsat Fri surf!FriaFria 549 kr/mån24 månLäs mer
FrihetFrihet 60 GBFriaFria 599 kr/mån-Läs mer
FrihetFrihet Obegränsat Fri surf!FriaFria 749 kr/mån-Läs mer

 

Inlägget Telenor lanserar obegränsad surf & höjer potter dök först upp på Mobilabonnemanget.nu.

]]>
Tele2 Unlimited – abonnemanget med fri surf https://mobilabonnemanget.nu/artiklar/tele2-unlimited-fri-surf Tue, 30 May 2017 08:09:20 +0000 https://mobilabonnemanget.nu/?p=1869 Mobilabonnemanget.nu
Mobilabonnemanget.nu - Jämför mobilabonnemang och hitta ett som passar dig

Inlägget Tele2 Unlimited – abonnemanget med fri surf dök först upp på Mobilabonnemanget.nu.

]]>
Mobilabonnemanget.nu
Mobilabonnemanget.nu - Jämför mobilabonnemang och hitta ett som passar dig

Ibland kan din datamängd vara förbrukad i slutet av månaden, oavsett hur försiktig du varit. Som om alla gigabytes bara försvunnit på något magiskt sätt. För att motverka detta fenomen har Tele2 lanserat Sveriges första mobilabonnemang med helt fri surf. Eller, iallafall det första sedan Telenor avskaffade sitt abonnemang Telenor Fastpris, som också hade obegränsad surf, år 2013. Tele2 Unlimited, som det nya abonnemanget heter, kostar 499 kr och har inget som helst tak på surfmängden i Sverige. Ett extra kostnadsfritt datakort är också inkluderat, vilket kan användas exempelvis i din padda. Det betyder att du kan ha fri surf i både mobilen och paddan på samma gång.

Alla mobilabonnemang från Tele2, med nya Tele2 Unlimited

I samband med lanseringen av Unlimited passade Tele2 också på att göra om lite i sina andra, mindre mobilabonnemang. Det minsta fick dubblerad surf till 1 GB, mellanvarianten sänktes från 20 GB till 15 GB och det näst största sänktes från 50 GB för 399 kr till 30 GB för 349 kr. Ovan ser du också hur mycket surf som ingår i Europa!

Jämför alla Tele2 mobilabonnemang här!

Fri surf efter motprestation

Det är helt fri surf utan begränsningar, med förutsättningen att du måste aktivera mer surf efter att ha använt 5 GB på en dag. Då skickas ett SMS till din mobil som du bara behöver svara på, varpå du får 1 GB surf till. Processen är helt kostnadsfri (fria samtal/sms/mms ingår) och kan utföras hur många gånger som helst. Anledningen till att villkoren är såhär är för att motverka att mobilabonnemanget missbrukas genom användning för servrar eller omfattande fildelning.

Surfmängd i Europa

Tyvärr erbjuds inte fri surf i EU/EES som i Sverige, utan som användare till Tele2 Unlimited får du klara dig på 12 GB per månad. Kanske får man se det som en anledning att inte stirra in i mobilen hela tiden på semestern, utan njuta av upplevelsen att vara på resande fot. Å andra sidan är 12 GB inte på något sätt en minimal mängd surf.

Vill du ha mycket till din mobil surf rekommenderar vi vår jämförelse av abonnemang med mycket surf eller helt fri surf.

Inlägget Tele2 Unlimited – abonnemanget med fri surf dök först upp på Mobilabonnemanget.nu.

]]>
Tips för dig som ska köpa mobiltelefon https://mobilabonnemanget.nu/artiklar/tips-for-dig-som-ska-kopa-mobiltelefon Tue, 16 May 2017 10:39:20 +0000 https://mobilabonnemanget.nu/?p=1857 Mobilabonnemanget.nu
Mobilabonnemanget.nu - Jämför mobilabonnemang och hitta ett som passar dig

Inlägget Tips för dig som ska köpa mobiltelefon dök först upp på Mobilabonnemanget.nu.

]]>
Mobilabonnemanget.nu
Mobilabonnemanget.nu - Jämför mobilabonnemang och hitta ett som passar dig

Mobiltelefonen är så mycket mer än bara en telefon idag. För de som använder sig av en så kallad smartphone finns det nästan inga begränsningar på vad man kan göra med sin mobiltelefon. Du kan läsa bloggar, betala räkningar, spela in film, se på film, kolla busstabeller och oändligt mycket mer. Det är du som användare som sätter gränserna. Du bestämmer vilka applikationer som ska finnas och på så sätt har du fullständig kontroll på funktionalitet.

Den nya funktionaliteten i samband med de stora skärmarna, även dessa nya, har gjort smartphones till en världssuccé. Hur många, både barn och vuxna, är det inte som har rätt svårt att låta bli sin mobiltelefon?

Köpa mobiltelefon

Att tänka på när du ska köpa mobiltelefon

Som vi tog precis innan så är det applikationerna som står för mycket av telefonernas mångsidighet. Dessa kan vara gratis, billiga eller ganska dyra.

Är det så att många applikationer körs och laddas ner på en gång så behöver mobilen hög prestanda. Detta för att det blir mer arbete när alla program är igång och telefonen samtidigt ska fungera som vanligt. När mobiltelefonen måste jobba hårdare dras också mer batteri. Om du hade tänkt använda mycket applikationer, exempelvis spel, så kan batteritiden vara smart att ha i åtanke vid köp.

En annan sak som kan vara bra att se efter är minneskapaciteten som mäts i GB(gigabyte). Desto mer lokalt lagrat innehåll du har ju mer minne behövs. Innehållet kan exempelvis vara bilder, filmer, spel och dokument. Har du planer på att se på film i telefonen och spela mycket spel så bör du välja en med mycket lagringsutrymme.

Vad ska jag välja för telefon då?

Vilken mobiltelefon?Att svara på den frågan är i princip omöjligt då människor föredrar olika saker. Oftast så står valet mellan Apples iPhone eller en Android-telefon som Samsung Galaxy. Dessa två är de vanligaste mobiltelefonerna på marknaden och av goda skäl. Under fliken mobil kan du läsa mer om de olika telefonerna.

Ett smart tips om du inte bryr dig så mycket om att ha det senaste är att köpa en äldre modell. I och med den snabba utvecklingen sjunker priserna snabbt också. På så sätt kan du köpa en riktigt bra mobiltelefon med den prestanda du behöver till ett mycket billigare pris.

Gå in på fliken mobil för att jämföra hur mycket olika telefoner kostar hos olika mobiloperatörer.

Inlägget Tips för dig som ska köpa mobiltelefon dök först upp på Mobilabonnemanget.nu.

]]>