Bästa mobiloperatören 2018 – Vilken är det?

Varje år släpps en oberoende rapport av SKISvenskt kvalitetsindex, över vilka operatörer som är de bästa baserat på kundernas generella nöjdhet. Äntligen har vi fått in resultatet för det gångna året. Något som kan vara kul att veta om, särskilt för er som funderar på att byta mobilabonnemang.

Halebop vinner förstaplatsen för andra året i rad

Halebop - Bästa mobiloperatören 2017

 

Halebop den bästa mobiloperatören – följt av Comviq

För andra året i rad tog mobiloperatören Halebop hem förstaplatsen bland privatkunderna. De är helt enkelt riktigt vassa på att göra sina kunder glada. Bra prisnivå, klockrena erbjudanden, dygnet-runt-support, och Telias 4G-nät är ett recept för succé.

Andraplatsen tog mobiloperatören Comviq med sina billiga abonnemang och bra support. Sedan ett tag tillbaka har Comviq haft ett erbjudande på sina abonnemang där det ingick dubbel surf fram tills påsk. Nu har de kommit med den uppskattade nyheten att ändringen i surf är permanent. Du får nu alltså exempelvis 10 GB surf för endast 195 kr/mån.

LÄS MER PÅ COMVIQ.SE

 

Här kan du jämföra alla Halebops mobilabonnemang. Där är det enkelt att hitta ett abonnemang som passar dig i prisnivå men också täcker dina surf- och samtalsbehov.

En slutsats som kan dras av årets rapport är att de mindre mobiloperatörerna(Halebop, Hallon, Vimla och Fello) nästan alltid hade nöjdare kunder. Samtidigt var snittbetyget på samtliga operatörer förvånansvärt högt på 66 av 100.

Andra faktorer att ta hänsyn till vid val av mobiloperatör

Förmodligen skulle vem som helst vara väldigt nöjd hos Halebop men det kan finnas avtal som passar ännu bättre hos någon annan. Allt beror på vad just du är ute efter. Här följer några punkter att ha i åtanke när du väljer avtal:

  • Kostnad. Ifall priset är det som är viktigast för dig kan det vara värt att välja en operatör med lite lägre kundnöjdhet. På startsidan kan du jämföra alla olika avtal. Där får du en bra översikt över vad som passar dig bäst.
  • Kampanjer. Inom mobilvärlden finns det alltid en mängd olika erbjudanden. Förmodligen finns det en kampanj på just det du letar efter. Är du över 55, under 18 eller studerande erbjuder många operatörer rabatterat pris eller extra surf till exempel.
  • Support. Att få bra support vid problem är alltid guldvärt. Från min egen erfarenhet brukar man slippa långa telefonköer hos de mindre aktörerna. Vissa har även chatt dygnet runt. Perfekt om man glömt bort sin PIN-kod på semestern.
  • Täckning. Bor man inte i stan kan detta vara den viktigaste punkten. Både Halebop och Fello går i Telias nät vilket är det mest utbredda. Här kan du se alla täckningskartor.

Förhoppningsvis kan några av tipsen här ovanför kan vara till värde. Det är alltid bra att läsa på lite innan man signerar något. Därför kan du här på Mobilabonnemanget.nu hitta mängder av information gällande allt relaterat till mobiltelefoni. Till exempel är vår prisjämförelse av Galaxy S9 populär och aktuell såhär dagar efter att nya Samsung har släppts!

 

Vad tycker du?
[Totalt: 44 Snitt: 4.2]